Μήνυμα της συντακτικής ομάδας του ΜΑΥΡΟΥ ΚΡΙΝΟΥ.


Το διαδίκτυο εξελίσσεται όσο περνούν τα χρόνια σε ένα πολύ σημαντικό όπλο για την διάδοση πολιτικών ιδεών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πλέον το διαδίκτυο είναι το μόνο ελεύθερο δίκτυο πληροφοριών κάθε είδους. Φυσικά η νέα τάξη πραγμάτων και ο παγκόσμιος φιλελευθερισμός δεν νοιάζεται τόσο για το αν για παράδειγμα κυκλοφορούν πληροφορίες για την κατασκευή χημικών ναρκωτικών , η την ύπαρξη δικτύων παιδεραστίας αλλά δίνει βαρύνουσα σημασία στην παρουσία του ηλεκτρονικού τύπου που αμφισβητεί εμπράκτως την παγκόσμια τυραννία και κυριαρχία. Σκεφτείτε για παράδειγμα πόσο ενοχλεί το Αμερικανικό Πεντάγωνο μια ιστοσελίδα που ενημερώνει καθημερινά για τις απώλειες των κατοχικών τους στρατευμάτων στο Ιράκ. Πέρα από το ότι χάνουν τον έλεγχο της πληροφόρησης από τα χέρια τους αρχίζουν να ανησυχούν για την αντίδραση των λαϊκών δυνάμεων σε αυτά τα μηνύματα , αρχίζουν να εκνευρίζονται για την αμφισβήτηση των πολιτικών επιλογών τους , και στοχεύουν σε φίμωση κάθε ανεξάρτητης φωνής.

Δύο παραδείγματα είναι σημαντικά και ενδεικτικά για να καταλάβουμε τι γίνεται και πως αντιδρά το σύστημα της νέας τάξης.Το πρώτο στην Ρωσία όπου ο Πούτιν αμφισβητείτε έντονα και σε καθημερινή βάση από το Κίνημα των Ρώσων Εθνικομπολσεβίκων. Άμεσα κάθε ιστοσελίδα και φόρουμ συζητήσεων που υπήρχε στην χώρα με εθνικομπολσεβικική θεώρηση και οπτική σε σύντομο χρονικό διάστημα απαγορεύτηκε από το καθεστώς του Πούτιν. Αλλά και στην Ελλάδα η πρόσφατη προσπάθεια των bloggers να διαμαρτυρηθούν μαζικά ντυμένοι στα μαύρα μπροστά στην Βουλή για το κάψιμο των δασών θάφτηκε στα τηλεοπτικά δίκτυα , αμφισβητήθηκε στο διαδίκτυο , και φυσικά ο πραγματικός τους αριθμός που κυμαινόταν σε 20.000 άτομα στα τηλεοπτικά κανάλια , στα ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο έγινε μόνο 6.000 άτομα. Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι κάθε «φωνή» είτε είναι εφημερίδα , είτε περιοδικό , είτε μπλόγκ , είτε φυλλάδιο είτε πολιτική παρέμβαση κάθε είδους από την στιγμή που πολεμάει τον Καπιταλισμό , την μεγαλοαστική νοοτροπία , την γιαλαντζί εθνικοφροσύνη του Καραμανλή και του Γιωργάκη , τον λόγο του κάθε καρατζαφέρειου μορφώματος κάθε εχθρό μας είναι μια φλόγα στο σκοτάδι και ενοχλεί πάρα πολύ τους εξουσιαστές.



Μάλιστα όταν στο διαδίκτυο η πλειοψηφία των χρηστών είναι ανάμεσα στις ηλικίες 18 – 28 αυτοί οι κυβερνώντες τρομάζουν για την επίδραση των Επαναστατικών Ιδεών σε πλατιά κομμάτια της νεολαίας. Άλλο να σου προτείνουν οι διάφορες φυλλάδες του γνωστού συγκροτήματος και οι διάφορες καθεστωτικές πολιτικές νεολαίες να διαβάσεις τι γράφει ο Σημίτης , ο Αλ Γκορ και κάθε άλλος υπηρέτης της Παγκοσμιοποίησης και άλλο να διαβάσεις Μπραζιγιάκ , Νίτσε , Καζαντζάκη και γιατί όχι Μπακούνιν και Λένιν που θα σου προτείνουν κάποια ιστολόγια και έντυπα.Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα που είναι η τεράστια δυναμική του ηλεκτρονικού τύπου και η επίδραση πού έχει στην πολιτική σκέψη , ο μεγάλος αριθμός της νεολαίας που διαβάζει πολιτικά επαναστατικά κείμενα και δραστηριοποιείτε πολιτικά , καθώς και οι ανησυχίες και προσδοκίες συντρόφων μας για μια ξεκάθαρη αδέσμευτη , ανεξάρτητη και αντικαπιταλιστική φωνή στο διαδίκτυο χτίστηκε η ιδέα για το μπλόγκ αυτό. Ένα μπλογκ όπου οι συντελεστές του καθώς και αυτοί που αρθρογραφούν σε αυτό δεν είναι φετιχιστές , κακομαθημένα πλουσιόπαιδα των βορείων προαστίων και μισθωτοί κομμάτων αλλά νέοι άνθρωποι με αρκετά χρόνια στην πολιτική δράση με πρόσωπα κυρίως από την εργατική τάξη , φοιτητές , μαθητές , με έντονες πολιτικές ανησυχίες και προβληματισμούς , με έντονο και άσβεστο μίσος για την σάπια νεοελληνική κοινωνία και αυτούς που την δημιούργησαν. Φυσικά δεν θα υπερβάλλουμε για την σπουδαιότητα αυτής της κίνησης ούτε θα ευλογήσουμε τα γένια μας. Ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο λεγόμενος εθνικοεπαναστατικός «χώρος» και ξέρουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για όλα όσα μας έφεραν σε αυτό το σημείο και ξέρουμε ποια είναι η δική μας δύναμη και αν μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις και πως.

Απλά η δική μας φωνή είναι μια διαφορετική προσέγγιση στα πολιτικά συμβάντα μπαίνει σιγά σιγά επίσημα σε δεκάδες ιστολόγια και έντυπα , τα κείμενα μας σχολιάζονται άλλοτε θετικά άλλοτε αρνητικά από χιλιάδες άτομα μετά από αρκετά χρόνια λοιπόν αρχίζει ένας γόνιμος διάλογος για τις θέσεις μας μεταξύ εκατοντάδων ατόμων , αρχίζει ένας προβληματισμός για τα κακώς κείμενα των «επαναστατικών» πολιτικών ομάδων , για τις αθλιότητες κάποιων «αρχηγίσκων» , υπεύθυνων , και κάποιων κλικαδόρων και παράλληλα γίνεται μια σημαντική πρόταση :

Η άμεση προβολή και χωρίς λογοκρισία διαφορετικών πολιτικών θέσεων είτε από Εθνικοσοσιαλιστές , Εθνικοαναρχικούς και Εθνικομπολσεβίκους αλλά και άτομα που δεν θέλουν να δηλώσουν ότι προέρχονται από κάποια πολιτική ομάδα η κίνημα και ανήκουν σε αυτόνομες ριζοσπαστικές πολιτικές ομάδες με έντονο το αντιφιλελεύθερο στοιχείο , η ακόμα και Ριζοσπάστες Ισλαμιστές και Αντισιωνιστές , πραγματικούς Επαναστάτες , αρνητές του καπιταλιστικού κόσμου και άτομα της λεγόμενης Πατριωτικής αριστεράς.

Δεν θέλουμε , δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μπει αυτό το βήμα διαλόγου και θέσεων σε στεγανά και αυστηρά πλαίσια. Κάθε φωνή που μισεί την λαίλαπα που λέγεται Καπιταλισμός και Φιλελευθερισμός είναι ευσπρόδεκτη να ακουστεί από εδώ αυτό το λιτό μπλόγκ και καλούμε τους πάντες να μας στείλουν τα κείμενα τους έστω και αν διαφωνούμε μαζί τους σε κάποιες θέσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτείται η συγκρότηση ενός μετώπου που θα συντρίψει τις λεγεώνες τους νέο φιλελευθερισμού.

Είναι αλήθεια ότι έχουν αυξηθεί τα άρθρα σε αυτό το ιστολόγιο που αναφέρονται στην λεγόμενη «αριστερή» πτέρυγα του Εθνικοσοσιαλισμού. Ανάμεσα σε αυτά σύντομα θα προστεθούν και άλλα σημαντικά κείμενα που έχουν διαφορετική πολιτική αφετηρία και αυτό διότι επιζητούμε την ΣΥΝΘΕΣΗ απόψεων και θέσεων. Δεν έχει αυτή η προσπάθεια μόνο μια πολιτική κατεύθυνση αλλά είναι ένα ανοιχτό και ελεύθερο βήμα έκφρασης. Είναι αλήθεια ότι η επίδραση παλαιοτέρων επαναστατικών ομάδων και εντύπων υπήρξε καταλυτική στην σκέψη μας. Αυτά είναι για παράδειγμα τα δεκάδες τεύχη του γνωστού περιοδικού «Αντίδοτου» της δεκαετίας του ’80 και της συντακτικής του ομάδας , των συντακτών και συντρόφων του εξαιρετικού περιοδικού «Γαμμάδιον» και άλλων εντύπων και η αυτόνομη πολιτική σκέψη και δράση πραγματικών συντρόφων μας. Εμπλουτιστήκαμε ιδεολογικά μέσα από αυτά τα κείμενα πετάξαμε μακριά τις παρωπίδες που προσπάθησαν να μας επιβάλλουν κάποιοι «ινστρούχτορες» και «ορθόδοξοι» δήθεν «επαναστάτες» ( που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ) και προσπαθούμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι πάντα πολιτικοποιημένοι αλλά με κριτική σκέψη και αληθινή ματιά στα γεγονότα που καθορίζουν την ζωή μας.




Σε αυτή μας την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα μας αρκετοί σύντροφοι σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ένωσαν την φωνή τους μαζί με την δική μας φωνή ενάντια στα «καρκινώματα» του λεγόμενου «εθνικοεπαναστατικού» χώρου.
Είμαστε αηδιασμένοι από την υποκρισία , τον ωχαδερφισμό και την πλεονεξία που κυριαρχεί σε κάποια πρόσωπα και ομάδες του «χώρου». Δεν είμαστε όμως κουρασμένοι και απογοητευμένοι και δεν θα παραδώσουμε τους συντρόφους μας που αξίζουν πραγματικά στα σχέδια κάποιων τυχάρπαστων που το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο στα πράγματα για δικούς τους βιοποριστικούς και άλλους σκοπούς.. Δεν θα αφήσουμε σε καμιά περίπτωση κάποιους που το παίζουν «σούπερ ακτιβιστές» να λοιδορούν συντρόφους μας που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα για τον Σοσιαλισμό και την Πατρίδα.

Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της σιωπής είναι γελασμένοι. Εμείς που γράφουμε σε αυτό το ιστολόγιο σίγουρα διαφωνούμε σε κάποια σημεία αλλά όλοι συμφωνούμε σε αυτό :

Ότι πρέπει να σταματήσει η μεμψιμοιρία και η υποχωρητικότητα , να δώσουμε νέα ώθηση στις εθνικοεπαναστατικές ιδέες , να ακουστεί η φωνή μας στην νεολαία , να επιλέξουμε στόχους και δράσεις που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Δεν ταιριάζουν σε ένα χώρο που δηλώνει εθνικοεπαναστατικός οι γραφικοί τύποι που αρέσκονται να παίζουν με στρατιωτάκια όταν ονειρεύονται την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης....και πιστεύουν ότι «ο Θεός θα βάλει σύντομα και το χέρι του και οι καραβανάδες τις αρβύλες» … λατρεύουν να βλέπουν το εαυτό τους στον καθρέφτη με παραλλαγές του Ε.Σ. στρατού και να ανεμίζουν και το πανί της Χούντας κάθε 21η Απριλίου…αρέσκονται στο να ακούνε με φανατισμό Έφη Σαρρή και να πετάνε γαρύφαλλα σε σκυλάδικα και κωλάδικα ενώ την άλλη μέρα φοράνε και μπλουζάκι της Σαρλεμάν αν χρειαστεί …να πουλάνε σιντάκια , μπλουζάκια και άλλα σε συντρόφους και να κονομάνε γερά , να μιλούν με τις ώρες στα γραφεία τους για τα αμφιβόλου ποιότητας και ιδεολογικής προέλευσης αντικομμουνιστικά «Τάγματα Ασφαλείας» ενώ την ίδια ώρα αληθινά επαναστατικά κινήματα αγνοούνται επιδεικτικά …να χτίζουν μαγαζάκια και «μαγαζάκια».
Εμείς είμαστε πέρα από όλα αυτά , δεν έχουμε σχέση με όλα αυτά όποιος θέλει και γουστάρει αυτά τα ψυχοπαθολογικής φύσεως φαινόμενα το καλύτερο που θα κάνει είναι να μην δηλώνει Εθνικιστής , Επαναστάτης και Σοσιαλιστής αλλά καλύτερα να δηλώσει απλά ακροδεξιός και φετιχιστής.. Όσο γελοία είναι όλα αυτά άλλο τόσο γελοίο είναι να λατρεύεις τις τιράντες σου περισσότερο από τις ιδέες σου , να κάνεις συλλογή από πολεμικά κράνη και στρατιωτικά περιοδικά να ασχολείσαι μόνο με μουσική και συναυλίες που στην τελική μαζεύονται οι ίδιοι και οι ίδιοι που απλά γουστάρουν την μουσική , να ασχολείσαι αν κάποιοι φοράνε λευκά κορδόνια η κόκκινα η αν πρέπει να φοράνε adidas κάποιοι η όχι και γιατί..Φυσικά υπάρχουν και άλλοι που δηλώνουν ενάντια στην ακροδεξιά αλλά την ίδια ώρα βάζουν εξώφυλλο σε περιοδικό ( άγνωστο που βρίσκουν τα λεφτά ) γνωστό «ακροδεξιό» με πασίγνωστο παρελθόν ρουφιάνου ενώ πριν λίγο τον έβριζαν … άλλοι που μιλάνε πόσο καλός και άγιος ήταν ο Μεταξάς ενώ παλιά έγραφαν πόσο καλό Αγγλόδουλο πρόσωπο ήταν.. δεν λείπουν και οι γραφικοί που υποτιμούν τις γυναίκες (!!!) και γράφουν για την Νορδική Ελλάς…

Φυσικά όλα αυτά για εμάς είναι ανάξια λόγου για να τα πάρουμε σοβαρά. Ο καθένας επιλέγει το μετερίζι που νομίζει....
Είναι το λιγότερο θράσος να μας κατηγορούν κάποιοι άλλοι το λιγότερο «γραφικοί» και διάφοροι τύποι πλήρως υποταγμένοι σε αυστηρές κομματικές γραμμές και οικονομικά συμφέροντα ως Οπορτουνιστές και καιροσκόπους. Ακόμα και «αναρχομαρξιστοναζιστές» μας είπαν ενώ δεν λείπουν και αυτοί που μας θεωρούν απλά «κουμούνια»..Φυσικά κάποιοι άλλοι ψυχοπαθείς νεοταξίτες «αριστεροί» μας θεωρούν απλά «ναζί» και προσπαθούν να πείσουν και τους υπόλοιπους για αυτή τους την θέση. Κάποιους ακόμα τους πείραξε η δήλωση του Τσάβες και τα κείμενα του Μπακούνιν που βάλαμε στον ΜΑΥΡΟ ΚΡΙΝΟ. Δεν τους ένοιαξε καν τι είπαν και τι έγραψαν αυτοί οι δύο και αν είναι αληθινά και ουσιαστικά αλλά το ότι εμείς τολμήσαμε να προβάλλουμε αυτά τα κείμενα.. Δεν τους νοιάζει η ουσία αλλά κρίνουν αυθαίρετα.. Φυσικά απαιτούν μην υπάρχει αυτό το μπλογκ αλλά μόνο η δική τους φωνή με μια συγκεκριμένη γραμμή.. Μια φωνή , η δική τους φωνή σε όλα αρτηριοσκληρωτική , με έντονα τα σημάδια της ακροδεξιάς επίδρασης και «μόλυνσης» , της ίδιας φωνής που κραύγαζε στο παρελθόν κατά της Αραβικής αντίστασης στον Λίβανο !!! , της φωνής που καλεί κάθε φορά για το καλό του «χώρου» να στηρίξουμε κάθε απόβλητο της ακροδεξιάς , που απορρίπτει κάθε επαναστατική και ακτιβιστική ενέργεια και λειτουργεί ως πυροσβεστική δύναμη στις επαναστατικές φωνές που υπάρχουν.

Ας το ξεκαθαρίσουμε : φωνές που ζητούν σεβασμό σε σύγχρονες κρατικές δομές και κατασταλτικές δυνάμεις , που συμβιβάζονται με το κατεστημένο σε πολλές βάσεις και περιπτώσεις , που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων ασφαλείας σε επεισόδια , φωνές που δεν μιλούν για αλληλεγγύη σε φυλακισμένους συντρόφους μας αλλά νοιάζονται για τα εκλογικά αποτελέσματα είναι φωνές που πρέπει να αγνοηθούν. Είναι φωνές της πιο στυγνής ακροδεξιάς που καλύπτεται με επαναστατικό μανδύα.

Υπάρχει τρόπος να πάμε στο καλύτερο αύριο. Και αυτός είναι η δημιουργία επαναστατικών ομάδων σε όλη την χώρα χωρίς συγκεκτρωτικές δομές αλλά σε πλαίσια αυτόνομης δράσης συνεργασίας και αλληλεγγύης. Ας πάρουμε παραδείγματα από το εξωτερικό από τις αυτόνομες ομάδες. Δράση πολύμορφη με σημαντικά αποτελέσματα στην νεολαία και τρόπους κατάλληλους να περάσουμε το μήνυμα. Δράση κατά του Καπιταλισμού , κατά της εκμετάλλευσης , δράση για το περιβάλλον , δράση για την καταγγελία του σάπιου συστήματος , δράση για όλα. Τι σημασία έχει να υπερηφανεύεσαι ότι έχεις καλής ποιότητας έντυπα με πολλές σελίδες και την ίδια στιγμή οι αρθρογράφοι να είναι «σκυλάδες» και τραγικοί τύποι που το παίζουν σκληροί «πατριώτες»..




Σε αυτά τα πλαίσια πέρα από κάθε αντίδραση από όπου και αν προέρχεται ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ σύντομα θα ανακοινώσει την ίδρυση αυτόνομων ομάδων δράσης σε ολόκληρη την χώρα με ηλεκτρονικές διευθύνσεις για επικοινωνία και συνεννόηση. Καλούνται όλοι αυτοί που θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια με την ίδρυση ομάδων και στην περιοχή τους να επικοινωνήσουν μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση mavros_krinos@yahoo.gr . Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο κακός εαυτός μας. Αν εμείς γίνουμε καλύτεροι όλα θα γίνουν καλύτερα. Φτάνει πια η απαισιοδοξία. Ας αντιγράψουμε μεθόδους άλλων επαναστατικών χώρων και ομάδων , ας έχουμε στο μυαλό μας τι πρέπει να γίνει για το καλύτερο και ας δώσουμε τέλος σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση.


Είμαι Έλληνας που δεν πιστεύει στα παραμύθια της αστικής ακροδεξιάς και της ντόπιας εθνικοφροσύνης , Squadristi στα στενά σοκάκια της Ρώμης , Ιρλανδός αντάρτης πόλεων απελασμένος από τους καπιταλιστές της Βρετανίας , Ουκρανός μετανάστης που πουλάει ότι έχει για να ζήσει , Σιίτης χωρικός δίπλα στους μαχητές της Χεζμπολάχ , Κούρδος αντάρτης του PKK , Ιρανός Φρουρός της Ισλαμικής Επανάστασης , Βορειοκορεάτης πολιτοφύλακας , Αργεντίνος αγρότης που σκάβει δεκάδες εκτάρια για να θρέψει τα παιδιά του , πεινασμένος Παλαιστίνιος , Ρώσος ακτιβιστής μέσα στα άσπρα κελιά της Μόσχας , Σύριος Εθνικοεπαναστάτης , Ιρακινός αντάρτης και στρατιώτης του αντικαπιταλιστικού Στρατού !

Και έχω εχθρό σε αυτή την ζωή κάθε αστικό σκουπίδι , κάθε εθνικόφρονο κοπρόσκυλο , κάθε νεοταξίτη , κάθε πουλημένο τομάρι , κάθε σιωνιστικό απόβρασμα , κάθε γραβατωμένο έμπορο ιδεών που στέκεται εμπόδιο στον σκοπό μου.