Χαμάς : Τις αρχές μας δεν τις παζαρεύουμε.


Ο Kαλίντ Μισχάλ είναι ο αρχηγός του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2006 για την βρετανική εφημερίδα Guardian , και παρουσιάζει τις θέσεις της Χαμάς.

Θεωρούμε σημαντικό το συγκεκριμένο κείμενο που πληροφορεί τους αναγνώστες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Παλαιστίνη και μετά τις εκλογές που ανέδειξαν πρώτη δύναμη την Χαμάς , πράγμα που οδήγησε σε σοβαρές αντιδράσεις και απειλές από πλευράς Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.





του Καλίντ Μισχάλ

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι Παλαιστίνιοι συγκαταλέγονται στους πιο πολιτικοποιημένους και μορφωμένους λαούς του κόσμου. Όταν προσήλθαν στις κάλπες την περασμένη Τετάρτη γνώριζαν όλοι τι διακυβεύεται και εκείνοι που ψήφισαν την Χαμάς ήξεραν τι πρεσβεύει. Επέλεξαν τη Χαμάς λόγω της δέσμευσης της να μην εγκαταλείψει ποτέ τα νόμιμα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και την υπόσχεση της να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αλλαγής και μεταρρύθμισης. Ακούγονταν φωνές που τους προειδοποιούσαν , στο εσωτερικό και διεθνώς , να μην ψηφίσουν μια οργάνωση που στιγματίζεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως τρομοκρατική , επειδή αυτού του τύπου η άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος θα τους κόστιζε την οικονομική βοήθεια των ξένων δωρητών.

Τη μέρα που η Χαμάς κέρδισε τις Παλαιστινιακές δημοκρατικές εκλογές , οι ηγέτιδες δημοκρατίες του κόσμου κόπηκαν σης εξετάσεις της δημοκρατίας. Αντί να αναγνωρίσουν τη νομιμοποίηση της Χαμάς ως ελεύθερα εκλεγμένου εκπροσώπου του Παλαιστινιακού λαού, αντί να αρπάξουν την ευκαιρία που δημιουργήθηκε από το αποτέλεσμα για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη μιας καλής διακυβέρνησης στην Παλαιστίνη και να αναζητήσουν τα μέσα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας , οι ΗΠΑ και η ΕΕ απείλησαν τον Παλαιστινιακό λαό με συλλογική τιμωρία επειδή άσκησε το δικαίωμά του να επιλέξει τους εκπροσώπους του στο Κοινοβούλιο.

Τιμωρούμαστε απλώς επειδή αντιστεκόμαστε στην κατοχή και παλεύουμε για δικαιοσύνη. Εκείνοι που απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στο λαό μας είναι οι ίδιες δυνάμεις που ξεκίνησαν τα δεινά μας και εξακολουθούν να στηρίζουν τους καταπιεστές μας σχεδόν άνευ όρων. Εμείς, τα θύματα , ποινικοποιούμαστε , ενώ οι καταπιεστές μας παραχαϊδεύονται. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει τη νίκη της Χαμάς για να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους με τους Παλαιστίνιους , τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους και για να κατανοήσουν καλύτερα ένα κίνημα που μέχρι στιγμής παρακολουθούν μέσα από τα δίοπτρα των Σιωνιστών κατακτητών της πατρίδας μας.




Το μήνυμά μας στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι αυτό : η προσπάθειά σας να μας πιέσετε να εγκαταλείψουμε τις αρχές μας ή τους αγώνες μας είναι μάταιη. Ο λαός μας που έδωσε χιλιάδες μάρτυρες , τα εκατομμύρια των προσφύγων που περιμένουν περίπου 60 χρόνια να επιστρέψουν στην πατρίδα και οι 9.000 πολιτικοί και πολεμικοί κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές δεν έκαναν αυτές τις θυσίες για να συμβιβαστούν με το τίποτα. Η Χαμάς εξελέγη κυρίως λόγω της αμετακίνητης πίστης της στο αναπόφευκτο της νίκης μας , και η Χαμάς είναι απρόσβλητη στη δωροδοκία , τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό. Αν και είμαστε ικανοί να έχουμε Φιλικές σχέσεις με όλα τα έθνη δεν θα αναζητήσουμε φιλίες εις βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Έχουμε δει πως άλλα έθνη , συμπεριλαμβανομένων των λαών του Βιετνάμ και της Νοτίου Αφρικής , επέμειναν στον αγώνα μέχρι που η αναζήτησή τους για ελευθερία και δικαιοσύνη αμείφθηκε. Δεν διαφέρουμε , ο σκοπός μας δεν είναι λιγότερο άξιος , η αποφασιστικότητά μας δεν είναι λιγότερο βαθιά και η υπομονή μας δεν είναι λιγότερο άφθονη.

Το μήνυμα μας στα Μουσουλμανικά και Αραβικά έθνη είναι αυτό : έχετε την ευθύνη να σταθείτε στο πλευρό των γυναικών και αντρών Παλαιστίνιων αδελφών σας των οποίων οι θυσίες έγιναν για όλους εσάς. Ο λαός στην Παλαιστίνη δεν θα έπρεπε να περιμένει για την όποια βοήθεια από χώρες που προσαρτούν εξευτελιστικούς όρους σε κάθε δολάριο ή ευρώ που πληρώνουν παρά την ιστορική και ηθική ευθύνη τους για τα δεινά μας. Περιμένουμε να βγείτε στο προσκήνιο και να αποζημιώσετε τον Παλαιστινιακό λαό για κάθε απώλεια βοήθειας και απαιτούμε να άρετε όλους τους περιορισμούς απέναντι στους θεσμούς της κοινωνίας πολιτών που θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για τον Παλαιστινιακό αγώνα.

Το μήνυμά μας προς όλους τους Παλαιστίνιους είναι αυτό : ο λαός μας δεν είναι μόνο εκείνοι που ζουν υπό κατοχή στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας , αλλά και τα εκατομμύρια που δεινοπαθούν σε προσφυγικά στρατόπεδα στο Λίβανο , την Ιορδανία και τη Συρία και τα εκατομμύρια της ανά τον κόσμο διασποράς που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα.



Σας υποσχόμαστε ότι τίποτα στον κόσμο δεν θα μας αποτρέψει από το στόχο μας για απελευθέρωση και επιστροφή. Δεν φειδόμαστε καμίας προσπάθειας να εργαστούμε με όλες τις οργανώσεις και τους θεσμούς προκειμένου να μπει τάξη στο Παλαιστινιακό σπίτι. Έχοντας κερδίσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές , οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι μας είναι να αναμορφώσουμε την ΟΑΠ με σκοπό να αναζωογονήσουμε το ρόλο της ως τον αληθινό εκπρόσωπο ολόκληρου του Παλαιστινιακού λαού , χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.

Το μήνυμά μας στους Ισραηλινούς είναι αυτό : δεν σας πολεμάμε επειδή ανήκετε σε μια συγκεκριμένη πίστη ή κουλτούρα. Οι Εβραίοι ζούσαν στο Μουσουλμανικό κόσμο για 13 αιώνες ειρηνικά και αρμονικά , είναι σύμφωνα με τη θρησκεία μας «λαός της Βίβλου» που έχουν μια διαθήκη από το Θεό και τον Προφήτη του Μοχάμεντ ( ειρήνη σε αυτόν ) να είναι σεβαστοί και προστατευμένοι. Η σύγκρουση μας μαζί σας δεν είναι θρησκευτική αλλά πολιτική. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Εβραίους που δεν μας έχουν επιτεθεί το πρόβλημά μας είναι με εκείνους που ήρθαν στη γη μας , επέβαλαν την παρουσία τους με τη δύναμη, κατέστρεψαν την κοινωνία μας και εξοστράκισαν το λαό μας. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το δικαίωμα καμιάς εξουσίας να ληστεύει τη γη μας και να αρνείται τα εθνικά μας δικαιώματα.





Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τη νομιμότητα ενός Σιωνιστικού κράτους που δημιουργήθηκε πάνω στο δικό μας έδαφος για να εξιλεωθούν οι αμαρτίες κάποιου άλλου ή για να επιλυθούν τα προβλήματα κάποιου άλλου.
Αλλά αν είστε πρόθυμοι να δεχτείτε την αρχή μιας μακροχρόνιας εκεχειρίας , είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε τους όρους.

Η Χαμάς τείνει ένα χέρι για την ειρήνη προς εκείνους που πραγματικά ενδιαφέρονται για μια ειρήνη βασισμένη στη δικαιοσύνη.




Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο όγδοο τεύχος του περιοδικού "Γαμμάδιον" το καλοκαίρι του 2006.


Βίντεο της Χαμάς με την μορφή παιδικού κινούμενου σχεδίου κατά της προδοτικής ηγεσίας της Φατάχ :

http://www.youtube.com/watch?v=RHJcKNU4OW8

Βίντεο της Χαμάς προς τιμή του πνευματικού ηγέτη , του πολιτικού αρχηγού , και των μαχητών της οργάνωσης που θυσιάστηκαν για την Παλαιστίνη :

http://www.youtube.com/watch?v=NAPauwuo4FY

Βίντεο για τον απελευθερωτικό αγώνα της Χαμάς :

http://www.youtube.com/watch?v=GZwC6wa_pEY

Βίντεο για τον απελευθερωτικό αγώνα της Χαμάς :

http://www.youtube.com/watch?v=IUkKKLJaRVA&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.