Η πολιτική διαθήκη του Σαντάμ Χουσεΐν.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν προέδρου του Ιράκ και αρχηγού του Επαναστατικού κόμματος Μπάαθ επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε την πολιτική του διαθήκη.

Ένα κείμενο σπάνιο με έντονες τις θρησκευτικές αναφορές μέσα από το οποίο καλεί όλους τους Ιρακινούς ανεξαρτήτως θρησκευτικών διαφορών να πολεμήσουν με πίστη και αυτοθυσία ενάντια στα κατοχικά στρατεύματα και τους Σιωνιστές.

Ο Σαντάμ Χουσεΐν γεννήθηκε το 1937 στην περιοχή Τικρίτ και ως Σουνίτης αποτελούσε τη μειοψηφία των Ιρακινών. Το 1956 έγινε μέλος του κόμματος Μπάαθ και τρία χρόνια αργότερα συμμετείχε στο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του τότε στρατηγού Αμπτούλ Καρίμ Κασέμ. Το 1959 εγκατέλειψε το Ιράκ και έζησε στην εξορία στο Κάιρο για να επιστρέψει τέσσερα χρόνια αργότερα, ανεβαίνοντας αργά αλλά σταθερά τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας του Μπάαθ. Το 1979 ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος και ξεκίνησε εκστρατεία κατά των πολιτικών του αντιπάλων κατορθώνοντας να απομονώσει πολλούς από αυτούς.

Υπήρξε θαυμαστής του Νάσερ , φανατικός αντισιωνιστής και υπέρμαχος του Αραβικού Επαναστατικού Εθνικισμού , πιστός σύμμαχος της Παλαιστινιακής αντίστασης και ο μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ στην περιοχή. Εθνικοποίησε τα πετρέλαια του Ιράκ , βελτίωσε το βιοτικό επίπεδο του λαού και εκσυγχρόνισε την οικονομία και την βιομηχανία. Το αιώνιο μίσος με τους Πέρσες και τους Σιίτες και η επίδραση εξωτερικών παραγόντων τον οδήγησε στο μεγαλύτερο λάθος του στην εξωτερική πολιτική στην εισβολή στο Ιράν γεγονός από το οποίο οι μόνοι που κέρδισαν ήταν οι Αμερικανοί και οι Σιωνιστές ενώ αντίθετα αποδυναμώθηκαν τόσο το Ιράν όσο και το Ιράκ.




Το Al Arabi Al Quds έχει λάβει ένα αντίγραφο της διαθήκης του Σαντάμ Χουσείν. Χορηγήθηκε επίσης σε μια εξουσιοδοτημένη πηγή και στην μεγαλύτερη κόρη του Σαντάμ Raghdah Saddam.

Η διαθήκη , που ήταν της 26ης Δεκεμβρίου , δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την εκτέλεσή του , και στην οποία απευθύνθηκε στους Ιρακινούς , τους καλεί να μην επηρεαστούν από τις μνησικακίες , και να αναγνωρίσουν τον εχθρό που έβλαψε τους Ιρακινούς.

Ο Σαντάμ λέει :

Με βάση τα στοιχεία αυτά στο πρόσφατο παρελθόν, έχετε απολαύσει την ευημερία και την ασφάλεια κάτω από την ομπρέλα του νόμου στα φωτεινά χρώματά σας , τα χρώματα του ενωμένου μεγάλου Ιράκ. Έχετε αγαπήσει τους αδελφούς , είτε στις τάφρους της μάχης είτε στους τομείς της κατασκευής. Οι εχθροί της χώρας σας , εάν είναι ξένοι εισβολείς ή Πέρσες , διαπίστωσαν ότι οι δεσμοί και οι λόγοι της ενότητάς σας τους απέτρεψαν από την υποδούλωση. Κατά συνέπεια , οδήγησαν την παλαιά νέα - σφήνα τους στη μέση σας , και οι αλλοδαποί με την ιρακινή υπηκοότητα αποκρίθηκαν οι καρδιές αυτών των αλλοδαπών ήταν είτε ήδη το σύνολο της έχθρας , είτε οι ζηλόφθονες στο Ιράν τους είχαν γεμίσει με την έχθρα. Σκέφτηκαν - ο Θεός τους νικά - ότι θα σας σύντριβαν μέσω του να σας διασπάσουν σε τμήματα.

Το εξής είναι το κείμενο της θέλησης : Στο όνομα του Θεού , ο φιλεύσπλαχνος , ο συμπονετικός. Ο Θεός έχει μιλήσει την αλήθεια.

Μεγάλοι Ιρακινοί γενναίοι πολεμιστές οπλισμένες δυνάμεις μας , λαμπρές Ιρακινές γυναίκες , γιοι του λαμπρού έθνους μας , γενναίοι οπαδοί στη θαρραλέα αντίστασή μας. Είμαι αυτός που ξέρετε από το παρελθόν. Τώρα , ο Θεός ο πανίσχυρος με θέλει να είμαι πάλι στο χώρο του Jihad και στην προσπάθεια με τον ίδιο τρόπο που ήμασταν πριν από την επανάσταση , και ακόμη σε μια αυστηρότερη δοκιμασία. "Αγαπημένοι άνθρωποι , αυτή η σκληρή κατάσταση στην οποία όλοι είμαστε, και που στενοχωρεί το μεγάλο Ιράκ , είναι ένα νέο μάθημα και μια νέα καταστροφή έτσι ώστε οι άνθρωποι όλων των γραφών να την μαθαίνουν, και αυτό γίνεται προφανές ενώπιον του Θεού και ενώπιον των ανθρώπων αυτή τη στιγμή και στο μέλλον, όταν ο τρέχων χρόνος μας γίνεται μια λαμπρή ιστορία. Αυτό το μάθημα θα είναι πρώτα απ' όλα η έναρξη της επιτυχίας στα επερχόμενα ιστορικά στάδια.

Η εκμάθηση αυτού του μαθήματος είναι η σωστή και κατάλληλη θέση οτιδήποτε άλλο θα είναι ψεύτικα. "Οποιαδήποτε εργασία ο άνθρωπος κάνει , στην οποίο ο Θεός δεν είναι στην συνείδησή του και μπροστά στα μάτια του, είναι ελαττωματική και ψεύτικη. Ακόμα κι αν ο ηλίθιος επιδιώκει τη δύναμη ενάντια στους συμπατριώτες του από τον αλλοδαπό, ο οποίος είναι ηλίθιος και αναξιοπρεπής όπως το kith και το σόι του, το αποτέλεσμα στη χώρα μας πάντα θα είναι ότι μόνο ότι είναι σωστό παραμένει σωστό, "για τον αφρό που εξαφανίζεται όπως τον αφρό που χύνεται έξω ενώ αυτός που είναι για το αγαθό της ανθρωπότητας παραμένει στη γη» , " ο Θεός έχει μιλήσει την αλήθεια. "




Ω μεγάλοι άνθρωποι άνθρωποι του έθνους μας και της ανθρώπινης φυλής , πολλοί από σας ξέρουν το συγγραφέα αυτού του μηνύματος για την αξιοπιστία του, την ακεραιότητα του , την καθαρότητα του χεριού του , την δέσμευση του για τους ανθρώπους, την φρόνηση, το όραμα, την δικαιοσύνη , την σταθερότητα όσον αφορά στα ζητήματα, για τα κεφάλαια των ανθρώπων και του κράτους, που παρατηρεί με την συνείδηση του και το μυαλό του για όλα, προσεκτικές και ανηλεείς προσπάθειες έως ότου βελτιώσει τα πρότυπα των φτωχών και ανταποκριθεί στις ανάγκες της ενδεούς , μεγάλης καρδιάς που καλύπτει όλους τους ανθρώπους και το έθνος του, την ειλικρινή πίστη του στο Θεό, και την μη διάκριση μεταξύ των γιων του λαού του.

" Σήμερα, λέω στο όνομά σας, και για τη χάρη σας και τη χάρη του έθνους μας και όλων των δίκαιων ανθρώπων οπουδήποτε η σημαία του δικαίου υψώνεται : Ιρακινοί , λαέ και η οικογένεια κάθε αξιότιμου και αξιοπρεπούς άνδρα και γυναίκας του έθνους μας , εσείς ξέρετε τον αδελφό και τον ηγέτη σας όπως η οικογένειά του τον ήξερε δεν έχει υποκύψει ποτέ στους άδικους καταπιεστές, και έχει παραμείνει ένα ξίφος και ένα σύμβολο για όλα και για την ειλικρινή αγάπη και το άδικο μίσος. " Είναι αυτός ο τρόπος που ο αδελφός ο γιος σας και ο ηγέτης θέλετε να είναι ; ! Ναι αυτό είναι αυτό που θέλετε. Ο Σαντάμ Χουσείν οφείλει να είναι όπως πρέπει και οι θέσεις του οφείλουν να είναι όπως πρέπει. Εάν οι θέσεις του, και ο Θεός το απαγορεύει , δεν ήταν όπως πρέπει , θα είχε απορριφθεί. Αυτές οφείλουν να είναι οι θέσεις οι οποίες αναλαμβάνουν να σε οδηγήσουν, και που πρόκειται να είναι το σύμβολο του έθνους και το πρότυπο μετά από τον Θεό τον πανίσχυρο.

"Εδώ παρουσιάζομαι ως θυσία και εάν ο φιλεύσπλαχνος επιθυμεί , θα πάρει την ψυχή μου εκεί όπου στέλνει τους μάρτυρες και τον πιστό, και εάν αποφασίζει διαφορετικά, θα εξαρτηθεί από αυτόν, επειδή είναι φιλεύσπλαχνος και ο συμπονετικός, είναι ο δημιουργός μας, και όλοι επιστρέφουμε σε αυτόν , " υπομονή είναι η αυτή που αξίζει ενάντια στους άδικους ανθρώπους , είναι Θεός ( η μόνη ) η βοήθεια που μπορεί να επιδιωχθεί." "Αδελφοί και μεγάλοι άνθρωποι , σας καλώ για να συντηρήσουμε τα ιδανικά που σας κατέστησαν αντάξιους της ύπαρξης οπαδούς της ύπαρξης ο φωτεινός λαμπτήρας του πολιτισμού, και να ανήκετε στο έδαφος που γέννησε στον πατέρα των προφητών.

Αυτά τα ιδανικά σας έχουν κάνει τον φορέα του επίσημου και αυθεντικού μεγαλείου. " Ο Σαντάμ Χουσείν ε αναμένει να θυσιάσει τη ζωή του για τη χώρα και τους ανθρώπους. Από την αρχή , παρουσίασε ολόκληρη την ζωή του , και τις ζωές της οικογένειάς του στο έθνος και στους μεγάλους , πιστούς , και αξιότιμους ανθρώπους, και συνεχίζει να κάνει έτσι.
Παρά όλες τις δυσκολίες και τις θύελλες εμείς και το Ιράκ που έχουμε ζήσει πριν και μετά από την επανάσταση, ο Θεός δεν θέλησε ο Σαντάμ Χουσείν να πεθάνει.



"Τώρα , εάν ο Θεός θέλει ο Σαντάμ να πεθάνει αυτή τη φορά , εξαρτάται από αυτόν , επειδή έχει δημιουργήσει τη ζωή του Σαντάμ, τον έφερε επάνω στην γη , και τον προστάτευσε μέχρι τώρα. Με το μαρτύριο του Σαντάμ, η ψυχή ενός οπαδού θα τιμηθεί , επειδή οι άνθρωποι που είναι νεώτεροι από το Σαντάμ έχουν πει ότι αυτός ο τρόπος ικανοποιεί τις καθησυχασμένες ψυχές. Εάν ο Θεός θέλει το Σαντάμ για να είναι μάρτυρας , τον εγκωμιάζουμε και ευχαριστούμε πριν και μετά από αυτόν, η υπομονή είναι η περισσότερη δύναμη ενάντια στους άδικους ανθρώπους "Ζείτε κάτω από την ομπρέλα του μεγαλείου του δημιουργού , του Θεού του πανίσχυρου , και της προσοχής του για σας. Πρέπει να θυμηθείτε ότι ο Θεός σας έχει δώσει τις ιδιότητές σας για θα είστε ένα πρότυπο της αγάπης, της συγχώρεσης, της ανοχής, και της συνύπαρξης μεταξύ σας , και για να χτίσει τη μεγάλη αξιοπρεπή δομή χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες και τους πόρους που ο φιλεύσπλαχνος παρέχει. " Ο πανίσχυρος δεν θέλει να σπαταλήσει αυτές τις ιδιότητες σε σας, αλλά θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να εξετάσει τις ψυχές σας. Στο ΝΑΤΟ, και στις τάξεις των Περσών , που είναι κακόβουλες λόγω των κυβερνητών τους που κληρονόμησαν την κληρονομιά Khosrau, υπάρχουν εκείνοι που ψιθυρίζουν το κακό και εκείνοι στις τάξεις σας και εκείνοι που τους υπακούνε ενάντια στους συμπατριώτες ή τους γείτονές τους , ή που ακολουθούν τις φιλοδοξίες και την κακοβουλία του Σιωνισμού που ελέγχουν τον αντιπρόσωπό τους στον λευκό οίκο , και ως εκ τούτου δεσμεύουν την επιθετικότητα και δημιουργούν καταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την ανθρωπότητα ή την πίστη.



"Είναι βάσει των ιδανικών της πίστης, της αγάπης, και της ειρήνης που παγιώνονται όλα αξιότιμα , και όχι βάσει της έχθρας. Με βάση τα στοιχεία αυτά στο πρόσφατο παρελθόν, έχετε απολαύσει την ευημερία και την ασφάλεια κάτω από την ομπρέλα του νόμου στα φωτεινά χρώματά σας, ειδικά μετά από τη μεγάλη επανάστασή σας της τον Ιούλη του 1968. Τους έχετε συντρίψει δεδομένου ότι έχετε αυξήσει τα χρώματα του ενωμένου μεγάλου Ιράκ. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους πραγματικούς εχθρούς, όλοι πρέπει να τραβήξουμε μαζί, ακόμα κι αν ενεργούμε κάτω από τα διαφορετικά εμβλήματα όλοι πρέπει να τραβήξουμε μαζί κάτω από το έμβλημα του Θεού είμαστε μεγαλύτεροι, το μεγάλο έμβλημα των ανθρώπων και της χώρας. "

Ω αδελφοί, mujahidin και μαχητές , σας καλούμε να το κάνουμε αυτό, και να εγκαταλείψουμε την κακοβουλία , επειδή η κακοβουλία δεν αφήνει οποιαδήποτε πιθανότητα να είναι δίκαιη και ακριβώς, επειδή τυφλώνει το μάτι και την ψυχή, και επειδή κλείνει τα μυαλά. Επομένως, η κακοβουλία παίρνει αυτόν που την έχει μακριά από την ισορροπημένη σκέψη, τις σωστές επιλογές"Αδελφοί και αδελφές, γιοι μου και γιοι του Ιράκ , Σύντροφοι , σας καλώ να μην μισήσετε τους λαούς των χωρών που έχουν δεσμεύσει την επιθετικότητα σε μας. Σας καλώ για να διακρίνετε μεταξύ των ιθυνόντων και των υπεύθυνων και του απλού λαού. Μισήστε μόνο την πράξη. Ακόμα κι αν οι πράξεις κάποιου αξίζουν να αντιμετωπιστούν και να
καταπολεμηθούν, μην τον μισήσετε ως άνθρωπο.




Μην μισήσετε τα άτομα που κάνουν το κακό , να μισείτε μόνο τ ην ίδια την κακή πράξη , και να αποκρούεται εκείνο το κακό καθώς του αξίζει. "Αυτός που μετανοεί και κάνει καλό, είτε μέσα είτε έξω από το Ιράκ , συγχωρήστε τον , και γυρίστε μια νέα σελίδα για αυτόν, επειδή ο Θεός συγχωρεί.Η σταθερότητα είναι απαραίτητη. Εντούτοις , για να είναι η σταθερότητα αποδεκτή στους ανθρώπους και το έθνος, οφείλει να είναι βάσει του νόμου , και να είναι δίκαιη και ακριβής, μη επιθετική η βασισμένη στην κακοβουλία η στις παράνομες φιλοδοξίες. Αδελφοί, σας λέω ότι μεταξύ των ανθρώπων των χωρών των επιτιθέμενων είναι ομάδες που υποστηρίζουν την προσπάθειά σας ενάντια στους εισβολείς.

Μερικοί από τους έχουν προσφερθεί εθελοντικά ως δικηγόροι να υπερασπίσουν τους κρατουμένους , συμπεριλαμβανομένου του Σαντάμ Χουσείν. Υπάρχουν άλλοι που εξέθεσαν τους εισβολείς και τους κατήγγειλαν μερικοί από αυτούς ρίχνουν τα ειλικρινή και ευγενή δάκρυα τους δεδομένου ότι μας πρόσφεραν αποχαιρετιστήριους λόγους στο τέλος του καθήκοντός τους. " Σε αυτό σας προσκαλώ ως ενωμένους ανθρώπους, που είστε ειλικρινείς και αγαπάτε, το έθνος σας, την ανθρωπότητα, και είστε τίμιοι με τους άλλους και τους εαυτούς σας "


Σαντάμ Χουσεΐν

Πρόεδρος της Ιρακινής Δημοκρατίας και διοικητής των αγωνιζομένων ενόπλων δυνάμεων.


Βίντεο για τον Ιρακινό Στρατό και τον Σαντάμ Χουσεΐν :

http://www.youtube.com/watch?v=vCkTX5vwalE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WzxcJfG6fwA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eB61-PPFjxE&feature=related


Βίντεο στην μνήμη του ηγέτη του Ιράκ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.