Η σαπίλα του συστήματος και μια απάντηση στον Α. Ανδριανόπουλο.

του Προμηθέα Αυγερινού

Εδώ και μέρες ακούμε για ρόζ ιστορίες , για ξέπλυμα μαύρου χρήματος , για αλισβερίσι μεταξύ δημοσιογράφων και κυβέρνησης , για κομιστές DVD και η αστική μπόχα έχει πάρει από τα ρουθούνια ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο. Πολιτικοί, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοδημοσιογράφοι και εκδότες , δικηγόροι , με λίγα λόγια όλοι αυτοί που αποτελούνε την αστική τάξη ή στήριγμα αυτής, προσπαθούν ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου , και όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος να συνεχίσουνε τις μπίζνες τους, σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα.

Και δεν χρειάζεται να έχουμε αυταπάτες. Εμάς δεν μας κάνει εντύπωση όλη αυτή η βρόμα που τελευταία ( για τον α΄ ή β΄ λόγο ) είδε το φως της δημοσιότητας. Όλα αυτά , είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό και το προσωπικό που τον στηρίζει. Εξάλλου πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε ανάλογα σκάνδαλα, που με την πάροδο λίγων μηνών όχι απλά ξεχάστηκαν , μα όπως λέει και ο λαός μας κανένας τελικά δεν την πλήρωσε. Γιατί το σύστημα από μόνο του είναι σκάνδαλο. Και έχει πολλά χρώματα πέρα από το ροζ.



Το μόνο θετικό από την όλη υπόθεση , είναι ο θυμός και η αηδία που προκαλούν όλα αυτά στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα. Γιατί η υποκρισία τους είναι δύσκολο να κρυφτεί πλέον. Είναι οι ίδιοι , που τόσα χρόνια ζητάνε περισσότερες θυσίες από τον λαό, όντας αυτοί βουτηγμένοι ως τον λαιμό από τα πλούτη τους. Είναι αυτοί που λένε ότι η οικονομία δεν πάει καλά. Η μόνη οικονομία που δεν πάει καλά είναι αυτή του λαού γιατί η δική τους πάει θαυμάσια ! Είναι αυτοί που τους ακούμε να μιλάνε για τον θεσμό της οικογένειας με την μικροαστική ηθική τους, για να αλλάξουν το βράδυ κρεβατοκάμαρες.

Από την άλλη μας προβληματίζει και τον έντονο ενδιαφέρον της ακροδεξιάς ( σε όλες τις εκδοχές της ). Κάποιοι λοιπόν επιβεβαιώθηκαν που μιλούσαν για έγχρωμη επανάσταση στην Ελλάδα , ενώ κάποιοι άλλοι βγάλανε το συμπέρασμα ότι θέλουν να ρίξουν τον Καραμανλή.

Περίεργη πρεμούρα τους έπιασε. Μήπως στην Ελλάδα έχουμε καμία αντιιμπεριαλιστική και Σοσιαλιστική κυβέρνηση και δεν το καταλάβαμε;

Ή μήπως η κυβέρνηση Καραμανλή έχει διανοηθεί να σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης ;


Γιατί να δεν συμβαίνουν αυτά, ( που μάλλον δεν συμβαίνουν, φωστήρες της ακροδεξιάς ), τότε για βάλθηκαν τα «εξωθεσμικά κέντρα» να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση; Ή μήπως απλά φοβάστε μην καεί και η δική σας γούνα ;

Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι είναι το σύνθημα που κοσμίζει τους τοίχους της πόλης μου. Είναι όλοι αυτοί οι ηθικοί Δον – Κιχώτες που τάχα κόπτονται για τα συμφέροντα του λαού και οι ίδιοι απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας τους. Από μερικές χιλιάδες ως εκατομμύρια ευρώ φυσικά. Και για τα πάρε δώσε με την κυβέρνηση , αυτό το λέμε δημοσιογραφικό απόρρητο από δω και πέρα...



Αλλά είπαμε. Αυτοί όλοι είναι τα πιόνια του συστήματος. Και όταν αυτό βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ίσως να καρατομήσει και κανέναν ( πολύ σπάνια βέβαια ) για τα μάτια του κόσμου. Τι γίνεται όμως με το ίδιο το σύστημα που γεννάει αυτά τα φαινόμενα ;

Ο Α. Ανδριανόπουλος είναι γνωστός θιασώτης του φιλελευθερισμού και της οικονομίας της αγοράς. Αλλά τουλάχιστον δεν είναι υποκριτής γιατί ενώ κάποιοι σιωπούν , ο ίδιος σε άρθρο του στην Αυριανή , προσπάθησε έστω να υπερασπίσει την ιδεολογία που πρεσβεύει. Αδέξια βέβαια , με γελοία επιχειρήματα μεν, αλλά το έκανε και αυτό τον τιμά σε σχέση με τους υπόλοιπους αρουραίους του συστήματος. Για αυτό το λόγο και θα δώσουμε ορισμένες απαντήσεις σε ένα άρθρο που δημοσίευσε στην Κυριακάτικη Αυριανή.



Γράφει λοιπόν εξαρχής για να μας βάλει κατευθείαν στο θέμα :

«Είναι πασίγνωστο πως τα επίπεδα διαφθοράς στα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού – όπου οι ελεύθερες συναλλαγές ήσαν ανύπαρκτες – είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα».

Και παρακάτω , «η ανάμειξη του κράτους στην οικονομία αποτελεί την γενεσιουργό αιτία της διαφθοράς…».


Ο Α.Α στοχεύει από την μια να αμαυρώσει τον σοσιαλισμό στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, και από την άλλη να ταυτίσει τον κρατικό παρεμβατισμό με την διαφθορά. Καταρχήν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι απολογητές της Σοβιετικής εξουσίας δεν πρόκειται ούτε θέλουμε να γίνουμε. Αλλά δεν θα αφήσουμε στον κάθε Α.Α να εξαπολύει τις αντισοσιαλιστικές του συκοφαντίες , στο όνομα ενός δήθεν αντισοβιετισμού , που μπορεί να είναι θέμα ταμπού για την ακροδεξιά αλλά όχι για εμάς.

Προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον βαθμό διαπλοκής που υπήρχε στην Σ.Ε. Δεν γεννηθήκαμε εκεί , ούτε τον ζήσαμε από κοντά. Γεννηθήκαμε και ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία , και βλέπουμε την διαφθορά να είναι μόνιμη κύριε Α.Α. Και αυτό το παραδέχονται και οι πολιτικοί των δυο αστικών κομμάτων εξουσίας, που σε κάθε προεκλογική εκστρατεία επαγγέλλονται το χτύπημά της αλλά ως εκ θαύματος αυτό δεν συμβαίνει ποτέ ( και ούτε πρόκειται ).

Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να υπερασπίζουμε τον Δημόσιο τομέα και το κράτος γενικά ; Σε αυτήν την αφελή ερώτηση απαντάμε όχι. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κράτος γενικά. Σήμερα υπάρχει το αστικό κράτος που χτίστηκε με καπιταλιστικές δομές , εξ’ου και η διαφθορά κύριε Α.Α, και υπάρχει και το Σοσιαλιστικό Εθνικό Λαϊκό Κράτος που υπερασπίζουμε εμείς , αλλά που καμία σχέση δεν έχει με το σημερινό. Γιατί μπορεί ο καπιταλισμός από την φύση του να μην ελέγχεται και να είναι ασύδοτος αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Εθνικό Σοσιαλισμό , όπου κάθε δημόσιος λειτουργός δεν αφήνετε ασύδοτος , την στιγμή που υπάρχει πανεθνική διαχείριση της οικονομίας. Η διαφθορά του Δημόσιου τομέα είναι αποτέλεσμα της εναλλαγής των δυο κομμάτων εξουσίας που είναι υπεύθυνα για το σημερινό χάλι.



Και συνεχίζει παρακάτω , «και στον ιδιωτικό τομέα βέβαια τα πράγματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα. Αλλά εκεί, το χρήμα που κυκλοφορεί ή διασπαθίζεται δεν είναι των φορολογουμένων. Ανήκει αποκλειστικά σε τσέπες ιδιωτών. Και αυτούς αφορά αποκλειστικά η καλή ή κακή διαχείριση του…».

Το γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στις τσέπες ιδιωτών, αλλά το θέμα είναι πως βρέθηκε σε αυτές τις τσέπες ; Γιατί παραγωγοί του πλούτου αυτής της χώρας είναι οι εργαζόμενοι , που μοχθούν καθημερινά και όχι οι λίγες οικογένειες. Ο πλούτος λοιπόν δεν πρέπει να ανήκει στις τσέπες των ιδιωτών γιατί δεν τον δικαιούνται. Διαχειριστές της οικονομίας δεν θα γίνουν οι ιδιώτες φροντίζοντας μόνο για την αύξηση των κερδών τους. Έτσι λειτουργεί όμως ο καπιταλισμός και η διαφθορά ήταν και θα είναι παράγωγο του , καθώς και η αστική τάξη το πολιτικό σύστημα που τον στηρίζει.

Η ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του συστήματος αποτελεί και την μόνη διέξοδο για τον Λαό και την Πατρίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.