Don’t Feed The Trolls !

Γράφουν : Πολυπέρχων, Red Byron.

Ευχαριστούμε θερμά καταρχήν όλους όσους επικοινώνησαν μαζί μας με αφορμή το πρόσφατο κείμενο του Μαύρου Κρίνου , με δεκάδες τηλέφωνα και e-mail από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και Έλληνες του εξωτερικού. Πολλοί άνθρωποι με αγώνες δεκαετιών , άλλοι στο εθνικοεπαναστατικό κίνημα , άλλοι σε χώρους της πατριωτικής αριστεράς , καθώς επίσης και αρκετά νέα παιδιά , φοιτητές και μαθητές , μας έδειξαν τη συμπαράστασή τους στην επίθεση λάσπης που δεχτήκαμε , και αρκετοί ακόμα προσφέρθηκαν να συνδράμουν στις προσπάθειές μας ή να δραστηριοποιηθούν μέσα από τις αυτόνομες ομάδες του Μαύρου Κρίνου.

Πως όμως νομίζετε ότι αντέδρασαν στο πρόσφατο κείμενο του Μαύρου Κρίνου οι προβοκάτορες που είχαμε καταγγείλει ;
Όσοι περιμένετε κάποια δυναμική ιδεολογική τους απάντηση ή οποιαδήποτε απάντησή τους στα πλαίσια της σοβαρότητας , λυπούμαστε πολύ , θα σας απογοητεύσουμε. Οι αντιδράσεις τους ήταν σε επίπεδο κωμικό , γι αυτό και η απάντησή μας θα είναι με τον κατάλληλο τρόπο και ύφος που αρμόζει στην περίπτωσή τους.

Ακροδεξιοί προβοκάτορες , «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Ούτε αυτό δεν ξέρετε , παρόλα αυτά το παίζεται και ελληναράδες. Όπως φαίνεται, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς με το να προωθεί κανείς συνειδητά την αποβλάκωση σε διάφορους χώρους , στο τέλος αποβλακώνεται και ο ίδιος. Ούτε μια προβοκάτσια δεν είστε ικανοί να κάνετε σωστά και μετά παριστάνετε ότι δήθεν θέλετε να ηγηθείτε και εθνικές επαναστάσεις...

Μετά από κάποια γελοία τηλέφωνα που οι ίδιοι τα νόμιζαν για απειλητικά με τα οποία ακόμα δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε , οι προβοκάτορες που αναφέραμε κατέληξαν… να κυνηγάνε Trolls στο Ιντυμίντια ! Κυκλοφορούν πια σε “Underground” χώρους , στα κρυμμένα του Ιντυμίντια, μαζί με τα τρόλλια , τον Που Βου και άλλα τέτοια παιδιά , και κάτω από κάθε τρολλάρισμα που βρίσκουνε γράφουν ότι είναι «φασίστες του Μαύρου Κρίνου».

Έχουν αρκετά σχόλια κάτω από τρολλαρίσματα και κάποιες δικές τους ολόκληρες δημοσιεύσεις με μηνύματα που απευθύνονται στη Συντακτική ομάδα του Ιντυμίντια , διαβάστε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτά και καλή σας διασκέδαση!




''.......«Είναι το γνωστό φασισταριό που έβαλε το ποστ για το "μαύρο κρίνο" και το "αγανακτισμένο" ποστ για το τρικάκι που έλεγε να μη γυρίσουν οι έλληνες σταυροφόροι από το Αφγανιστάν. Το προφίλ του σε άλλο φασιστοφόρουμ είναι αυτό http://*********************** Τσάκισμα όπου τον βρούμε!»

Από «ενήμερος» με θέμα «Α ρε ΣΟ»

«αφού το ιντιμίντια είμαστε οι χρήστες του, ακούστε μας και λίγο…

Σας προειδοποίησα για το τρολλ που έβαζε διάφορα για μαύρο κρίνο και μακεδονολογούσε εδώ μέσα. Είναι το γνωστό φασισταριό που σας έλεγα εδώ http://athens.indymedia.org/admin/edit.php?id=***** και κάνει μπαμ από τον τρόπο γραφής του.

Τώρα πανηγυρίζει την τρολλιά του εδώ: http://********************* και στα φασιστομπλογκς που φτιάχνει.

Τον παρακολουθούμε καιρό και θα μας βρει μπροστά του, όμως είναι λίγο μακριά και θα πάρει χρόνο. Δεν είναι και κανένας σημαντικός φασίστας , ένας ανύπαρκτος είναι.

Επειδή δεν μπορείτε να ψάχνετε τα πάντα , ακούστε και κανένα σύντροφο, μη λυσσάτε με το ψαλίδι εκεί που δεν πρέπει. Δεν χρειάζονταν μακεδονολογικά ποστς στο ιντι. Μας έχουν κάνει τα αυτιά σαν λαγάνες με τη μακεδονολογία από παντού. Δε χρειάζεται κι εδώ μέσα και μάλιστα από εντελώς ηλίθια φασισταριά που τον παίζουν όλη μέρα στο ιντερνετ και προβοκάρουν.Δεν έγινε και τίποτα φυσικά, μόνο αυτός διάβαζε τη μακεδονολογία που πουλούσε , όμως χρειάζεται λίγη προσοχή και αίσθηση συντροφικότητας.».......''






Μια συμβουλή έχουμε να τους δώσουμε… DON’T FEED THE TROLLS !

Γιατί εκεί που έχουν μπλέξει στο τέλος τους βλέπουμε , μαζί με όλα τα άλλα τα αρχηγόπουλα τον Που Βου τον Ανατρομπέα και άλλους κλόουν του διαδικτύου να κάνουν όλοι μαζί ομαδική θεραπεία Ρέικι για να συνέλθουν από το κράξιμο που έχουνε να φάνε! Έτσι είναι αυτά τα πράγματα…

Όπως η πρέζα ! Μπλέκεις χωρίς να το καταλάβεις ! Αρχικά φτιάχνεις περσόνες και αρχίζεις να παριστάνεις αντίπαλους πολιτικούς χώρους , μετά αρχίζεις να κυνηγάς τρόλλια στα κρυμμένα του Ιντυμίντια και στο τέλος αντί ήρωας του «κινήματος» καταντάς «ήρωας» της ηλεκτρονικής διασκέδασης με περισσότερους φανς ακόμα και από το Μπομπ τον Σφουγγαράκη.

Τουλάχιστον τον Σφουγγαράκη ελπίζουμε να μην τον δούνε σαν ανταγωνιστή τους όσον αφορά το γέλιο που βγάζει. Είναι χωρίς περιττά κιλά , ξανθού χρώματος και έχει γαλάζια μάτια, είναι δηλαδή πολύ πιο Άρειος από τους ίδιους , και μπορεί να τον ζηλέψουνε και να αρχίσουν να διαδίδουν φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν με όσους φοβούνται μην τους πάρουν τους οπαδούς.


Σε σχέση τώρα με το Ρεσάλτο , καμιά απάντηση δεν υπήρξε όσον αφορά τα πολιτικά θέματα που θίξαμε , γράφοντας ότι οποιοδήποτε επαναστατικό κίνημα σήμερα πρέπει να συνδέει το εθνικό με το κοινωνικό, όπως και τα ιστορικά παραδείγματα και τις πολιτικές θέσεις που παραθέσαμε. Προτίμησαν να ασχοληθούν με κάτι αποσπάσματα από κείμενο του Τρότσκι που βρήκαν στο δίκτυο ( γραμμένο 2 Νοέμβρη του 1933 ) περί «ζωολογικού ματεριαλισμού».

Παρόλα αυτά , δε θα μπορούσε να λείψει ξανά νέα ανόητη προβοκάτσια και από το φόρουμ του Ρεσάλτο , του ίδιου επιπέδου και γελοιότητας με αυτή που έγινε στο Ιντυμίντια , με τη διαφορά ότι εδώ έχουμε πολύ πιο έντονη την ακροδεξιά μπόχα.


Το που κατατάσσεται κάποιος πολιτικά δεν καθορίζεται από τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό του. Αν ήταν έτσι το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ θα ήταν σήμερα «Σοσιαλιστικό Κίνημα». Καθορίζεται από τις πολιτικές του θέσεις , όπως και από το ύφος , το ήθος και τις πρακτικές του.

Έτσι λοιπόν κάποιος που μιλάει γενικά και αορίστως για αντίσταση στη «νέα τάξη» χωρίς να προπαγανδίζει καθόλου το ζήτημα επαναστατικής διεξόδου από το σύστημα ( κάποιοι άρχισαν να ψάχνουνε το ζήτημα της διεξόδου από το σύστημα πολύ πρόσφατα, φοβούμενοι μη χάσουν κόσμο από το Μαύρο Κρίνο ) , κάποιος που δεν ασχολείται με τη ζύμωση και δέσιμο εθνικού και ταξικού-κοινωνικού ζητήματος , κάποιος που προβάλλει ελάχιστα τα σύγχρονα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης και που στα εθνικά θέματα οι προτάσεις του είναι προτάσεις που η υλοποίησή τους απευθύνεται μόνο στην … κυβέρνηση Καραμανλή , σε όποιο χώρο και αν αναπροσδιορίζεται και ότι πολιτική φρασεολογία και αναφορές και αν χρησιμοποιεί, η πολιτική του ουσία δε διαφέρει από την ακροδεξιά.

Επίσης το ύφος και το ήθος, της ακροδεξιάς , τα έχουμε δει πολλές φορές πολύ έντονα σε κοινής προέλευσης με την ακροδεξιά κοινωνικά και ταξικά χώρους , δηλαδή σε χώρους κοινωνικής μικροαστικής μιζέριας , κουτσομπολιού και «κατινιάς» που είτε έχουν κόκκινο χρώμα είτε γαλανόλευκο , πουθενά δε διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά τη ρουφιανιά, το πισώπλατο θάψιμο , την προβοκάτσια και την πλήρη άγνοια της πραγματικής έννοιας «συντροφικότητα».


Γράφει ο διαχειριστής του Ρεσάλτο στο φόρουμ του τη Δευτέρα το πρωί τα εξής για το ίδιο του το φόρουμ :


«πρόκειται περί ηλεκτρονικού περιοδικού , στο οποίο η σύνταξη βάζει τους όρους και δεν μπορεί ο κάθε εξυπνάκιας να λέει το μακρύ και το κοντό του.»


Την ίδια μέρα όμως, λίγο αργότερα, δημοσιεύεται στο φόρουμ τους σχόλιο με το όνομα «Γιο Σαφάτ» , το οποίο ο διαχειριστής δεν έκοψε , άρα συμπεριέλαβε στην «ύλη του ηλεκτρονικού περιοδικού» και το οποίο σχόλιο μεταξύ άλλων αηδιών και συκοφαντιών, γράφει για το Μαύρο Κρίνο τα εξής :


''.....Το αστείο είναι ότι η "διεθνής" των ρατσισταράδων που υπακούουν τους βλέπει (και όλους τους Έλληνες) σαν τριχωτούς νότιους καθυστερημένους, απογόνους Αλβανών, αλλά αυτοί είναι τόσο μαγνητισμένοι από τις παρλαπίπες τους που δεν δίνουν σημασία.

Πριν κάμποσο καιρό ένας από τον Μαύρο Κρίνο , προσκάλεσε έναν εθνομπολσεβίκο "φύρερ" από την Ρωσία για να τον φιλοξενήσει σε ένα νησί, πιστεύοντας ότι φιλοξενεί έναν σύντροφο.

Ο φύρερ όμως ήταν πολύ υπεροπτικός , τον μεταχειριζόταν σαν φιλιππινέζα και ο δικός μας άρχισε να δυσανασχετεί. Στο τέλος όταν ο φύρερ άρχισε να λέει διάφορα , ότι όλα βρωμάνε στην Ελλάδα και το ξενοδοχείο έχει κατσαρίδες και άλλα τέτοια, τα πήρε στο κρανίο και τον έδιωξε με τις κλωτσιές. Έπαθε τέτοιο σοκ που ξέχασε και το όνειρό του που ήταν να πάει στην Ρωσία και παντρευτεί Ρωσίδα. Έφτασε μέχρι τα μισά της διαδρομής και ξέμεινε εκεί.

Αν σας ενδιαφέρουν ξέρω πολλές τέτοιες ιστοριούλες για τους «kameraden».....''


Όσον αφορά λοιπόν το ηθικό θέμα , στο παραπάνω σχόλιο βλέπουμε τα εξής :


Το όνομα του συγγραφέα του σχολίου , είναι Εβραϊκό , αλλά γραμμένο με τον τρόπο που προφέρεται στο Ισραήλ και όχι όπως το γράφουν οι Εβραίοι της Ελλάδας ως «Ιωσαφάτ» ή «Γιωσαφάτ». Είτε ο συγγραφέας του σχολίου στο «ηλεκτρονικό περιοδικό» του Ρεσάλτο, θέλει να δηλώσει έτσι την Εβραϊκή του καταγωγή είτε τη συμπαράστασή του στους Εβραίους στον αγώνα τους ενάντια στους «τρομοκράτες Παλαιστίνιους», η ουσία είναι ότι δε θα μπορούσε να ξέρει λεπτομέρειες από προσωπικά θέματα Ελλήνων Εθνομπολσεβίκων και «άλλες τέτοιες ιστοριούλες».

Εκτός βέβαια αν σχετίζεται φιλικά με συγκεκριμένο άτομο που αποτέλεσε συνεργάτη του Ρεσάλτο για ένα χρόνο , του οποίου τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας. Το άτομο αυτό αρθρογραφούσε στο φόρουμ του Ρεσάλτο καθημερινά ( και σε πολλά άλλα φόρουμ με πολλαπλές πολιτικές προσωπικότητες ) και επισκέπτονταν τα γραφεία του Ρεσάλτο συχνά , ενώ είχε και διαρκής τηλεφωνική επικοινωνία και αποτελούσε βασικό πληροφοριοδότη του περιοδικού.

Το άτομο αυτό , που εμφανίζεται ως δημοσιογράφος γνωστής αστικής μεγάλης εφημερίδας , σχετίζεται με διαρροή ψευδών στοιχείων στον τύπο για συλλήψεις εθνικιστών , ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος σε πλήθος ομάδων τόσο του αναρχικού, όσο και του αριστερού αλλά και του εθνικιστικού χώρου.

Αυτός είναι που προσπαθούσε να εμφανιστεί ως εθνομπολσεβίκος , αλλά τα παράτησε επειδή ξεσκεπάστηκε πέφτοντας πάνω στους πραγματικούς Έλληνες εθνομπολσεβίκους και όχι γιατί κάποιοι «του φέρθηκαν ως Φιλιππινέζα».

Καθότι ο συγκεκριμένος έλεγε το σημερινό Ισραήλ «εθνικοσοσιαλιστική χώρα» , ο «Γιο Σαφάτ» θα μπορούσε άριστα να είναι κάποιος από τον στενό κύκλο επαφών του…

Εξετάζοντας την κουλτούρα με την οποία είναι γραμμένο αυτό το σχόλιο, βλέπουμε ότι βρωμάει μικροαστική ακροδεξιά από μακριά.


Πρώτον η ιστορία που αναπαράγει είναι στο μοντέλο ακροδεξιάς αντικομμουνιστικής υποκουλτούρας και σκέψης με γελοίες ιστορίες του τύπου «Ο Λένιν στη Ζυρίχη».

Δεύτερον εκφράσεις του τύπου «Φιλιππινέζα» «τριχωτούς νότιους καθυστερημένους», «απογόνους Αλβανών» ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή την ακροδεξιά μικροαστική υποκουλτούρα. Όπως και η διάδοση συκοφαντιών και κουτσομπολιών.

Πως το αντιμετώπισε όμως αυτό ο διαχειριστής του φόρουμ «Μπρακούλιας» (αφού έτσι θέλει να τον αποκαλούμε ο Θύμιος , εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα).


Απαντάει τα εξής:


«Ενδιαφέρουσα και άκρως... γαργαλιστική η ιστορία που αναφέρει ο/η φίλη/ος γιο σαφάτ. Πρέπει όμως να κρατήσουμε την ουσία και να παραβλέψουμε τις λεπτομέρειες : είναι πιθανότατα η εκ των έσω επιβεβαίωση για τη φασιστική ταυτότητα της ομάδας του Μαύρου Κρίνου.»


Βρίσκει λοιπόν την ιστορία ενδιαφέρουσα !

Ίσως , επειδή η ιστορία αυτή είναι του ίδιου επιπέδου , ηθικής και τρόπου σκέψης με αυτά που διηγούνται οι διάφοροι μικροαστοί ξεκατινιάρηδες , στους καλεσμένους τους όταν τους φέρνουν κάθε φορά νέα έγγραφα της ΚΥΠ για αναδημοσίευση που όπως λένε τα βρίσκουνε συνέχεια στα σκουπίδια (τελικά αυτοί οι υπάλληλοι της ΚΥΠ ποτέ δεν προσέχουν τι πετάνε στους κάδους).

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πάει να φορτώσει τόσο τον προβοκάτορα που φιλοξενούσε στους κόλπους του Ρεσάλτο , για πάνω από ένα χρόνο , ότι έχει δήθεν σχέσεις με στο Μαύρο Κρίνο, αλλά επιπλέον πάει να φορτώσει στο Μαύρο Κρίνο και τον άλλο προβοκάτορα, από τους ίδιους κύκλους, αυτόν που χρησιμοποίησε το Εβραϊκό όνομα «Γιο Σαφάτ» και μάλιστα να παρουσιάσει ότι εντός του Μαύρου Κρίνου υπάρχει αληλλοκάρφωμα τέτοιου είδους.


Μπερδεύει φαίνεται το Μαύρο Κρίνο με το περιοδικό του…


Σύντροφοι του Μαύρου Κρίνου , προερχόμενοι από τον αριστερό πατριωτικό χώρο που στο παρελθόν είτε είχαν την ατυχία αντί πολιτικών θέσεων να διαβάζουν στο φόρουμ του Ρεσάλτο τέτοιες ιστορίες , με ξεκατινιάσματα δήθεν «αριστερών» ακροδεξιών και προσωπικές περιπετειούλες του εκδότη με το γυναικείο φύλλο , είτε είχαν επισκεφτεί τα γραφεία του περιοδικού , μας είπαν ότι τέτοια ηθική και βρωμιά και λάσπη και τέτοια δυσωδία και σαν αυτή που συνάντησαν , δεν αναδύεται σε τέτοιο βαθμό σε κανένα ακροδεξιό χώρο. Δεν τα γνωρίζαμε αυτά , αλλά η πραγματικότητα έρχεται να τους επιβεβαιώσει.


Αυτά προς το παρόν και αν υπάρξει συνέχεια που αξίζει σχολιασμού. επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε κατάλληλα.

Προς το παρόν τους αφήνουμε να αγωνίζονται σε περίεργες ώρες στα κρυμμένα του Ιντυμίντια κυνηγώντας τρόλλς , και να διηγούνται μεταξύ τους ακροδεξιές ιστοριούλες για Φιλλιπινέζες και τριχωτούς Αλβανούς.


Σε σχέση με τα παρακρατικά απόβλητα που το Ρεσάλτο θα θελε πολύ να φορτώσει σε εμάς , ευχαριστούμε για την προσφορά , κρατήστε τα σκουπίδια σας , ή πετάξτε τα κάπου αλλού.

Σε σχέση με τους ακροδεξιούς κλόουν και την επίθεσή τους στα τρόλλς στα κρυμμένα του Ιντυμίντια , τέτοιοι «ήρωες» είναι κρίμα να παραμένουν μόνο στα στενά όρια του «εθνικού χώρου», τόσα χρόνια γελούσανε μόνο οι εθνικιστές μαζί τους , γιατί να μη γελάσουνε λίγο και οι αριστεροί τρόλληδες ;

Επί της ευκαιρίας η σελίδα τους είναι :

http://www.politikotroll.blogspot.com/




Για την ξαφνική επίθεση που δέχονται οι τρόλληδες , τους στέλνουμε χαιρετισμούς και τους ευχόμαστε καλή τους διασκέδαση με αυτούς που μπλέξανε και καλά να περάσουνε !

Αν και εμείς δεν κάναμε τίποτα για να τους βρούμε νέα παιχνιδάκια , χαιρόμαστε τουλάχιστον που χωρίς να το θέλουμε γίναμε η αφορμή για να πλουτίσουν τη διασκέδασή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.