Αυτόνομοι και Ελεύθεροι !


του Αλεξόπουλου Στέλιου.


Να λοιπόν που η υπόσχεση που είχαμε δώσει πριν 15 μήνες ότι θα συνεχίζαμε αυτή την προσπάθεια μέσω του Μαύρου Κρίνου ότι και να γίνει πραγματοποιήθηκε με το παραπάνω.

Ο Μαύρος Κρίνος κλείνει μια περίοδο ιδεολογικής σκέψης και είναι ο καιρός να περάσει σε μια δεύτερη περίοδο πρότασης και δράσης. Μέσα από το Μαύρο Κρίνο εκφράζονται συσπειρώνονται και δρουν μαζί όλα τα εθνικοεπαναστατικά και κινηματικά ρεύματα ενάντια στην νέα τάξη πραγμάτων και τον καπιταλισμό, ρεύματα που στέκονται στο πλευρό της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι και το ρεύμα της Εθνικιστικής Αριστεράς.
Πολλοί τρόμαξαν με αυτό τον όρο και ακόμα πιο πολλοί αυτοί που έχουν κάνει τον Επαναστατικό Εθνικισμό βιοποριστικό επάγγελμα και πουλάνε τις Ιδέες με την οκά κατάλαβαν πόσο μπορούν να επηρεάσουν αυτά που γράφουμε και κάνουμε. Προσπάθησαν να αντιδράσουν μα ήταν αργά …





Οι Αυτόνομοι Σύντροφοι και οι Συντρόφισσες είναι σε θέση να τσακίσουν όλα τα εμπόδια που θα βρουν στον δρόμο τους ή που θα τους βάλουν …

Ήρθε λοιπόν ξανά η ώρα της Εθνικιστικής Αριστεράς και στην Ελλάδα. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με την Εθνικιστική Αριστερά. Δεν είμασταν εμείς αυτοί που επιχείρησαν να κλείσουν τον Κοινωνικό Επαναστατικό Εθνικισμό στα καλούπια της δεξιάς και της αριστεράς. Την αρχή την έκανα ορισμένοι με την «εθνική» δεξιά.

«Αυτοί» λοιπόν παρουσίασαν και παρουσιάζουν και σήμερα στον κόσμο τον Επαναστατικό Εθνικισμό ως συνώνυμο του Καπιταλισμού , φίλο του ατλαντισμού , «σύμμαχο» των αφεντάδων της Αμερικής …


Τα περιθώρια για εμάς δεν ήταν μεγάλα. Δεν μπορούσαμε να μιλάμε για τον «ίδιο Εθνικισμό». Έπρεπε να διαχωρίσουμε σαφέστατα τις θέσεις μας , από αυτή της «εθνικής» δεξιάς. Αφού λοιπόν εμείς είμαστε κατά του καπιταλισμού και υπέρ του Σοσιαλισμού , έχοντας πάρει καθαρή θέση εναντίον της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ και του αμερικανικού Ιμπεριαλισμού , υποστηρικτές της αντισιωνιστικής αντίστασης , έπρεπε να τεθούμε σε άλλο επίπεδο , αυτό της Εθνικιστικής Αριστεράς , του πραγματικού Λαϊκού Σοσιαλιστικού Εθνικισμού.
Κάποιοι «πατριώτες» μας κατηγόρησαν ως διασπαστές , οπορτουνιστές και άλλα ευτράπελα. Δεν πειράζει και άλλοι είχαν κατηγορηθεί για παρέκκλιση και στο τέλος ήταν αυτοί που αποδείχτηκε μέσα από την ροή των γεγονότων ότι είχαν το δίκιο με το μέρος τους.


Αυτό για την «ιστορία».

Ας σταματήσουν λοιπόν να μας «συμβουλεύουν». Να κρατήσουν τις συμβουλές για τον εαυτό τους. Είναι αρκετά «κουρασμένοι» και ανίκανοι για να μας «βοηθήσουν».

Ο Μαύρος Κρίνος έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να σπάσει το φράγμα του «χώρου» και προσπαθεί με τις δυνάμεις που έχει για την δημιουργία ενός πραγματικά Λαϊκού και Επαναστατικού Κινήματος προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας και πραγματικότητας.

Πιστεύουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και η μεγαλύτερη βοήθεια σε αυτό είναι η αλληλεγγύη των συντρόφων μας. Χαιρετίζουμε τους Συντρόφους και τις Συντρόφισσες σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο , στο εξωτερικό και τους κάνουμε γνωστό ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει την προσπάθεια μας.

Καμιά προβοκάτσια , καμιά πρόκληση , καμιά αντίδραση από όπου και αν προέρχεται δεν θα μπορέσει να κάμψει το ηθικό μας.

Δεν θα γίνουμε συνοδοιπόροι στον αστικό βούρκο. Έχουμε χαράξει μόνοι μας τον δρόμο μας.


Αν ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε : «δεν ελπίζω τίποτα , δεν φοβάμαι τίποτα , είμαι ελεύθερος» , εμείς λέμε :


Δεν Ελπίζουμε Τίποτα , Δεν Φοβόμαστε Τίποτα , Είμαστε Αυτόνομοι και Ελεύθεροι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.