Αυτόνομη Δράση στο Ρέθυμνο. Ενάντια στους Καπιταλιστές !


από τον Μαύρο Κρίνο Ρεθύμνου.

Σήμερα Κυριακή 3 Αυγούστου 2008, έγινε παρέμβαση Αυτόνομων Συντρόφων στο Ρέθυμνο , έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής Benetton.

Η Benetton έχει σε χώρες της Ασίας ανήλικα παιδιά να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη , παιδιά 10 έως 12 ετών εργάζονται 12 ώρες κάθε μέρα με ημερήσια αμοιβή λιγότερη από ένα Ευρώ !




Παρόλο το ελάχιστο κόστος εργατικών χεριών, τα ρούχα τους όμως τα πουλάνε πανάκριβα σε όλο τον πλανήτη βγάζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος των λαών !


Έτσι σήμερα, ώρα 12 το μεσημέρι , σταθήκαμε έξω από το κατάστημα Benetton σε κεντρικό σημείο του Ρεθύμνου όπου υπήρχε πολύς κόσμος , και μοιράζαμε αντικαπιταλιστικά αυτοκόλλητα με θέμα την παιδική εργασία στους περαστικούς , ενημερώνοντάς τους και προτρέποντάς τους να τα κολλάνε πάνω στη βιτρίνα της Benetton αλλά και σε άλλα μαγαζιά πολυεθνικών όπως και σε τράπεζες.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν είναι :


"Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, κάτω η νέα τάξη των πολυεθνικών",

"Η εργατιά παλεύει με τους εθνικιστές , για μια πατρίδα ελεύθερη απ τις πολυεθνικές" και καθότι υπήρχαν και αρκετοί τουρίστες λέγαμε το σύνθημα "United Crimes of Benetton".

Η παρέμβαση κράτησε περίπου 15 λεπτά , καθότι εμφανίστηκε η αστυνομία και δεν θέλαμε να έχουμε προσαγωγές και φακέλωμα συντρόφων από το κράτος επειδή κολλούσαμε αυτοκόλλητα πάνω στη βιτρίνα του καταστήματος. Είχε πολύ θετική ανταπόκριση στον κόσμο , μοιράστηκαν αρκετά αυτοκόλλητα , και αρκετοί τα κόλλησαν όπως διαπιστώσαμε μετά με μια βόλτα και σε άλλα καταστήματα και μάλιστα και σε τράπεζες.

Θυμίζουμε επίσης ότι η Benetton αγόρασε τη γη των Ινδιάνων Mapuche της Παταγονίας , διώχνοντάς τους από εκεί που ζούσαν για χιλιάδες χρόνια, διατηρώντας μάλιστα της παραδόσεις και τον πολιτισμό τους μέχρι πρόσφατα.

Παρακάτω παραθέτουμε εικόνες από άλλες παρεμβάσεις του Μαύρου Κρίνου στο Ρέθυμνο , όπου έχουμε κολλήσει οι ίδιοι αλλά και μοιράσει εκατοντάδες αντικαπιταλιστικά αυτοκόλλητα και αφισάκια.




Ελεύθερο παρκάρισμα ! Ο δρόμος είναι δημόσιος !




Πάμε όπου είναι ο κόσμος ! Ενημέρωση στην παραλία για την καπιταλιστική δολοφονία των ναυτεργατών στο Πέραμα και μοίρασμα αυτοκόλλητων.





Στις καφετέριες.




Στο πάρκο
.




Παίζοντας μπάσκετ με παρέα μαθητών ...


Στο εργατικό κέντρο.

Μαζί με τους εργάτες ενάντια στην συνδικαλιστική ξεπουλημένη γραφειοκρατία !



Τα αυτοκόλλητα και τα αφισάκια μας βρίσκονται κυριολεκτικά παντού ! Σε κάθε γειτονία και σημείο της πόλης !

Και από το Σεπτέμβρη και στα Σχολεία !



Και κάποια συνθήματα απ' το Ρέθυμνο μαζί με περισσότερα αυτοκόλλητά εδώ :

http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/06/blog-post_29.html


Φίλε αναγνώστη ,

- Μην αφήνεις το μέλλον σου σε "εκπροσώπους" , "αντιπροσώπους" βουλευτές με τις λιμουζίνες και μισθούς των 9.000 Ευρώ το μήνα και οργανώσεις μαγαζιά με επαγγελματίες πωλητές ψεύτικων "επαναστάσεων".

- Έλα μαζί μας στην Αυτόνομη Εθνικοεπαναστατική και Αντικαπιταλιστική δράση. Όσο περισσότεροι θα είμαστε τόσο θα είμαστε και πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί !

Ζήσε και συ την χαρά του αγώνα !

- Μαζί με τους Αυτόνομους πραγματικούς συντρόφους και φίλους και όχι με γραφειοκράτες γραμματείς και φαρισαίους που θα σε διατάζουν για να τους μαζεύεις λεφτά ή για να παίζουν τα παιχνίδια τους ή να πουλάνε την ψήφο σου.

- Χωρίς "συναγωνιστές" μπάτσους , ασφαλίτες , κυπατζήδες και παρακρατικούς αλλά ενάντια σε όλους αυτούς , μαζί με τους Αυτόνομους μαθητές , φοιτητές , εργάτες , αγρότες και ανέργους Αντικαπιταλιστές εθνικοεπαναστάτες.

- Ενάντια σε κάθε νεοταξική "αριστερή" , αστική ακροδεξιά και κάθε άλλη ψευτοεπαναστατική ή αστικοδημοκρατική έκφραση στήριξης του ίδιου ακριβώς συστήματος, της δικτατορίας των πλουτοκρατών, δηλαδή του καπιταλισμού.

- Μακριά από κάθε αποκομμένο από την κοινωνία και γραφικό "επαναστατικό" απολίθωμα που ισχυρίζεται ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια και ότι είναι η μοίρα του κάποτε να σώσει τον κόσμο.

- Ενάντια στους καπιταλιστές , τον Σιωνισμό , το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη των πολυεθνικών.

- Ενάντια στους υμνητές της Αμερικανοκίνητης Χούντας , των ξενόφερτων και ξενόδουλων Βασιλιάδων με τους βασιλικούς φόρους, των Μεταξάδων που δολοφονούσαν εργάτες απεργούς , ενάντια όμως και στους οπαδούς της πολιτικής των "ανοιχτών συνόρων" και της λαθρομετανάστευσης - δουλεμπορίου που κάνει τους ανθρώπους να ζουν ως ξένοι και μετανάστες στον τόπο που γεννήθηκαν. Ενάντια και σε όσους λένε ότι εξανθρωπίζεται ο καπιταλισμός.

- Ενάντια στις παρακρατικές συμμορίες που επιτίθενται σε κάθε τι εθνικό, ενάντια στον "ρατσισμό" εναντίον των Ελλήνων, ενάντια όμως και στους παρακρατικούς προβοκάτορες που παρασύρουν κόσμο του περιθωρίου να χτυπάει μετανάστες και στέκια αριστερών χωρίς λόγο με αποτέλεσμα να έχει ρεζιλευτεί και απαξιωθεί από την κοινωνία κάθε εθνικοεπαναστατική ιδέα και να δίνουν άλλοθι στη νεοταξική αριστερά και στις παρακρατικές νεοταξικές συμμορίες της.

- Έξω από κάθε κομματική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Για μια Ελεύθερη Ελλάδα σε έναν ελεύθερο κόσμο όπου τα Έθνη και οι Λαοί θα ζουν και θα αναπτύσσονται ελεύθερα και ειρηνικά σεβόμενοι τον πολιτισμό , την παράδοση και τους φυσικούς νόμους. Ελεύθεροι από την Νέα Τάξη τις πολυεθνικές και οποιασδήποτε μορφής πλουτοκρατικές γραφειοκρατικές και κληρονομικές κάστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.