Ισλαμική Επανάσταση – Περιοδικό Αντίδοτο.


29 χρόνια αγώνες εναντίον του Σιωνισμού και του Ιμπεριαλισμού.

παρουσίαση - επεξεργασία κειμένου : Αλεξόπουλος Στέλιος.


Υπάρχουν Έθνη που αντιστέκονται στον Καπιταλισμό , τον Ιμπεριαλισμό , τις πολυεθνικές και τον Διεθνή Σιωνισμό. Το Ιράν αποτελεί στις μέρες μας το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίστασης.

Μια χώρα με πληθυσμό 70 εκατομμυρίων με τεράστιο ποσοστό νέων κάτω των 30 και με σημαντική τεχνολογική ( το Ιράν διαθέτει σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία ) , πολιτιστική και στρατιωτική ανάπτυξη και φυσικά με έντονο το αντισιωνιστικό αίσθημα του λαού. Ελεύθεροι οι Ιρανοί από τις σιωνιστικές τράπεζες , τον καπιταλιστικό τρόπο ζωής , τα mc Donald’s και όλα τα άλλα «αγαθά» της δυτικής δημοκρατίας.

Η Ισλαμική Επανάσταση του 1979 τίναξε στον αέρα τα σχέδια του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την περιοχή , έδιωξε από την χώρα τον Σάχη που αποτελούσε την μαριονέτα των ξένων και έδωσε την ευκαιρία στον λαό να αναπτυχθεί χωρίς οι παγκόσμιοι εξουσιαστές να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.


Ο Μαύρος Κρίνος και σε παλαιότερα άρθρα για την Ισλαμική Επανάσταση έχει αναφερθεί στην πραγματική ιδεολογία και δομή του καθεστώτος και στις σχέσεις Συντρόφων μας με το Ιρανικό καθεστώς :


http://mavroskrinos.blogspot.com/2007/12/blog-post_10.html

http://mavroskrinos.blogspot.com/2008/07/blog-post_19.html


Οι Αμερικανοί και οι Σιωνιστές στην προσπάθεια τους να επηρεάσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη εν’ όψη μιας στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν χρησιμοποιούν κάθε σύμμαχο τους.

Σε όλες τις χώρες που επηρεάζουν ή διαθέτουν τηλεοπτικά κανάλια , ραδιόφωνα και εφημερίδες προσφέρουν τεράστια ποσά και μέσω μαύρης προπαγάνδας ωρύονται για το «διαβολικό» καθεστώς του Ιράν όπως λένε , τον «κακό» πρόεδρο του και παπαγαλίζουν τα περί «άξονα του κακού».

Στην Ελλάδα πολλές φορές στο παρελθόν έχουν δημοσιευτεί ανάλογα άρθρα κυρίως σε αστικές εφημερίδες με απίστευτα ψεύδη για το βιοτικό επίπεδο στο Ιράν , την φύση του καθεστώτος κα.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε γνωστό ιστολόγιο ένα εμετικό κείμενο που δύσκολα θα το έγραφε ακόμα και υπάλληλος της γνωστής πρεσβείας. Ένα κείμενο με μπόλικη λάσπη και απύθμενο μίσος για τον λαό του Ιράν ( σχόλια του τύπου : «σεληνιασμένοι φανατικοί» , «το βασίλειο της τρέλας» , «πηγαίνουν και τα κορίτσια σχολείο στο Ιράν ;» ).

Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι το εν λόγω ιστολόγιο ανήκει στον χώρο που εμείς ονομάζουμε αστική ακροδεξιά. Και παλαιότερα πολύ γνωστά πρόσωπα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα λοιδορούσαν τον αγώνα της ηρωικής Χεζμπολάχ ενάντια στην εισβολή του Ισραήλ το 2006 μέσω της αρθρογραφίας τους. Φυσικά δεν λείπουν ανάλογα κείμενα από την γνωστή νεοταξική αριστερά τύπου «Ιός» αλλά και άλλων γνωστών αρθρογράφων φιλελεύθερων και μη.


Επίσης να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο η «εθνικόφρονη antifa» που στηρίζει την αμερικανική προπαγάνδα αλλά και η γνωστή επίσημη συσπείρωση «antifa» και τα παρακλάδια της ( terminal 119 ).

Ως άμεση απάντηση στα γελοία κείμενα των μισθοφόρων – υπαλλήλων των ΗΠΑ αλλά κυρίως για την ενημέρωση των αναγνωστών και των Συντρόφων μας επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε ένα εκτενές κείμενο για την Ιρανική Επανάσταση από το γνωστό Εθνικοεπαναστατικό περιοδικό Αντίδοτο.

Επισημαίνουμε ότι το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε το 1989 μόλις 10 χρόνια μετά την Ιρανική Επανάσταση , πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και σε μια εποχή όπου κορυφωνόταν η αντιπαράθεση Ιμπεριαλισμού και Ιράν.


Οι απόψεις της συντακτικής μας ομάδας δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται πλήρως με τα κείμενα που δημοσιεύονται.



Ισλαμική Επανάσταση.

αναδημοσίευση από το περιοδικό «Αντίδοτο».


Η πολιτική της δυναστείας των Παχλεβί, το τελευταίο μοναρχικό καθεστώς στο Ιράν, ήταν τέτοια που είχε κάνει την χώρα εντελώς ευθυγραμμισμένη με τις ξένες δυνάμεις και άφησε να χαθεί η ταυτότητα του, ως ανεξάρτητο κράτος και στην ου­σία η αυτοδιοίκηση δεν λειτουργούσε πλέον.

Η κυβέρνηση έχοντας στα χέρια της τα μέσα μαζικής ενημερώσεως όπως ραδιό­φωνο, τηλεόραση και τύπο, ήρθε αντιμέ­τωπη με τη θρησκεία προωθώντας τη δια­φθορά και τον δυτικισμό, απομακρύνον­τας τον λαό από τη θεϊκή Ισλαμική κουλ­τούρα. Τα βασανιστήρια, οι φυλακίσεις και ο διωγμός των ανθρώπων που ήταν αντί­θετοι στην πολιτική της κυβερνήσεως και του καθεστώτος από την Μυστική αστυνομία (ΣΑΒΑΚ) από την μία μεριά και η διείσδυση των ξένων στους πιο ευαίσθη­τους οργανισμούς και στο στρατό, οδήγη­σαν το 1961 στην πρώτη γενική κατακραυ­γή του λαού ενάντια στο διεφθαρμένο κυβερνητικό σύστημα της χώρας.



Οι επαναστάτες εκτελούν τους πραιτωριανούς του Σάχη.

Το 1979 η δημόσια κατακραυγή και οι γενικές απερ­γίες παρά τον Στρατιωτικό νόμο στη χώρα, κλιμάκωσαν την αυξανόμενη αντίδραση του λαού. Σ' αυτή την περίοδο της lρανι­κής ιστορίας χιλιάδες αθώοι και άοπλοι άνθρωποι έγιναν μάρτυρες του σκοπού ή κατακρεουργήθηκαν στους δρόμους από τις διεφθαρμένες δυνάμεις του Σάχη. Η Ισλαμική επανάσταση του Ιράν η οποία εί­χε αρχίσει κάτω από την Αρχηγεία του Ι­μάμ Χομεϊνί έφερε στο λαό μια νέα κουλ­τούρα πολιτικής και ιδεολογικής αντιμε­τώπισης.



Επιστρέφοντας στην Πατρίδα.

Η Ισλαμική Επανάσταση (Ι.Ε.) του Ιράν σταθεροποιείται όσο ποτέ άλλοτε μέρα με τη μέρα μετά την απαγκίστρωση από το κατεστημένο και τις ξένες δυνά­μεις και πιστεύοντας μόνο στη Θεϊκή Ισλα­μική Διδασκαλία, αρμονία και ενότητα των δικών της ανθρώπων και ακόμη παρ' όλες τις ξένες οικονομικές, πολιτικές και στρα­τιωτικές συνομωσίες υποβαλλόμενες ειδι­κά από τις Υπερδυνάμεις που έχουν χάσει πολλά από τα ιμπεριαλιστικά και ηγεμονι­κά συμφέροντα λόγω της Ι.Ε. στο Ιράν, τ' οποίο σήμερα στέκεται ψηλά και ελεύθε­ρα. Μία επανάσταση την οποία οι ξένοι πα­ρατηρητές ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα ξεπέρναγε τον πρώτο χρόνο, τώρα μπαί­νει στο δέκατο χρόνο ανάπτυξής της και ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες που προέρ­χονται από τους εναπομείναντες του προηγούμενου καθεστώτος. Ο αριθμός των αναλφάβητων πριν από τη νίκη της Ι.Ε. ήταν 53% ενώ τώρα είναι 37%. (Σημείωση Μαύρου Κρίνου: Σύμφωνα με τη UNFPA o αναλφαβητισμός στο Ιράν αναμένεται να έχει πέσει μόλις στο 10.9%)

Το Νέο Ιράν έχει κάνει μεγάλα βήματα στο δρόμο της αυτάρκειας. Οι βάσεις - της εξωτερικής πολιτικής πηγάζουν από το σύνθημα «Ούτε Ανατολή ούτε Δύση» και διακόπηκαν οι διπλωματικές σχέσεις με το Ισραηλινό καθεστώς. Μετά την Ι.Ε. σύμ­φωνα με το Σύνταγμα του κράτους, κλεί­στηκαν όλες οι εγκατεστημένες ξένες βάσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία του 1­ράν και απολύθηκαν εκατοντάδες χιλιά­δες ξένοι ειδικοί και στρατιωτικοί σύμβου­λοι, οι οποίοι κατείχαν θέσεις κλειδιά στο προηγούμενο καθεστώς.

Η διάδοση του πολιτισμού της Ι.Ε. στον κόσμο, η οποία είναι μία φυσιολογική αν­τανακλαστική πράξη του αληθινού επανα­στατικού πνεύματος της χώρας , έχει αντικατοπτριστεί πολύ ωραία στην αναζωογόνηση των ισλαμικών και ανθρωπιστικών αξιών στην κοινωνία.



Η συμφωνική ορχήστρα της Τεχεράνης.

Αυτό το πιστεύω ότι τα Έθνη του Κόσμου μπορούν να στηρι­χθούν στη δική τους δύναμη και ενότητα, σπάζοντας τα δεσμά που τους υποδουλώ­νουν, και λύνουν τα εθνικά τους προβλή­ματα χωρίς την προσφυγή στην ξένη βοή­θεια, παύει πλέον να είναι ένα απλό επιφα­νειακό σύνθημα και τα Έθνη παρέστησαν μάρτυρες της εκδήλωσης και δικαίωσης του, στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.



Η Εθνική αντί – Ιμπεριαλιστική Πολιτική της Ισλαμικής Επαναστάσεως.


1) Ο ρόλος των γυναικών στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν :

Το σύνταγμα της χώρας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τον σπουδαίο ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια, η οποία είναι η βασική μονάδα της κοινωνίας και η πραγματική ε­στία ανάπτυξης και ανύψωσης του άνδρα, έχει δώσει μεγάλη σπουδαιότητα στις γυ­ναίκες οι οποίες φτιάχνουν το μισό σώμα της Κοινωνίας. Έχουν ανυψώσει τη θέση της γυναίκας βγάζοντάς την έξω από την έννοια του να είναι ένα όργανο ή ένα παιχνίδι.




Μετά την Επανάσταση χτίστηκε ο Πύργος της Ελευθερίας.

Οι γυναίκες ,έχουν ίσα δικαιώματα στην κατάρτιση και την μόρφωση σ' όλους τους τομείς και επίσης έχουν πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Σήμερα, σχεδόν μισοί από τους Ιρανούς δασκά­λους είναι γυναίκες και η ενεργός συμμε­τοχή τους, στις κοινωνικές λειτουργίες, γραφεία, πανεπιστήμια , Ινστιτούτα ερευ­νών και παραγωγικά κέντρα στην Ισλαμι­κή Δημοκρατία του Ιράν, είναι ανεβασμέ­νη σε πολύ υψηλό επίπεδo. Ο ρόλος που έπαιξε η Ιρανή γυναίκα στο Αντί-ιμπερια­λιστικό κίνημα και στην Ι. Ε. είναι ξεκάθα­ρος σε όλους.

Στη σύγχρονη Ιρανική κοι­νωνία, οι γυναίκες είναι αυτές που μεγα­λώνουν τη γενεά της μελλοντικής μας ελ­πίδας, έχουν εξέχουσα, εκτίμηση και ακό­μη τα δικά τους ειδικά γυναικεία περιοδι­κά. Τελευταία έχει ψηφισθεί ένας νόμος με τον οποίο οι ώρες εργασίας για τις γυ­ναίκες υπαλλήλους έχει μειωθεί κατά το ήμισυ ούτως ώστε να μπορούν να επωφε­ληθούν ολοκληρωτικά από τις κοινωνικές και μορφωτικές δραστηριότητες.


2) Νεολαία : το μέλλον της χώρας :

Στο δρόμο για την πραγματοποίηση του σκοπού της Ι.Ε., έχουν θεσπισθεί, για να καλλιεργήσουν και εξυψώσουν τον τρόπο σκέψεως των παιδιών και της νεολαίας της χώρας, διάφοροι παιδικοί αναπτυξια­κοί τομείς, με τα καλύτερα κινηματογρα­φικά έργα και βιβλία. Έχουν εκδοθεί εκα­τοντάδες παιδικά βιβλία με διάφορους τίτλους και έχουν διατεθεί μετά από την Ι.Ε., και γι' αυτόν τον σκοπό πλειάδα οργα­νισμών εργάζονται σ' αυτό τον τομέα.

3) Τύπος Κυβέρνησης και Νόμοι που κυβερνούν το Κράτος :

Η Ιρανική κυβέρνηση είναι Ισλαμικό Δημοκρατικό σύστημα. Στο ξύπνημα της έν­δοξης επαναστάσεως κάτω από την αρχη­γεία του Χαζράτ Ιμάμ Χομεϊνί, το Ιρανικό έθνος έδωσε αυτό το Ισλαμικό Σύστημα Κυβέρνησης με ένα «ΝΑΙ» σε δημοψήφι­σμα την 1η Απριλίου 1980. Η κυβέρνηση α­ποτελείται από τρία Δίκαια : το Νομοθετι­κό, το Δικαστικό και το Εκτελεστικό. Το νομοθετικό συνίσταται από μία Συνέλευ­ση, γνωστή ως η Ισλαμική ΣυμβουλευτικήΣυνέλευση, έχοντας 270 αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν εκλεγεί για περίοδο τεσ­σάρων χρόνων με μυστική ψηφοφορία κα­τευθείαν από τον λαό.Οι νόμοι που εγκρί­νονται από αυτή την Συνέλεύση είναι έτοιμοι προς εκτέλεση, αφού επιβεβαιωθεί ότι δεν είναι αντίθετοι στο σύνταγμα και την θρησκεία του Ισλάμ από το συμβούλιο Φρουρών, τ' οποίο αποτελείται από τις κο­ρυφές των θρησκευτικών Νομομαθών και Νομολόγων της πολιτείας ,οι οποίοι εκλέ­χθηκαν από τον Αρχηγό του Kράτoυς.

Το ανώτερο συμβούλιο συνίσταται από δώ­δεκα συμβούλους, έξι Νομομαθείς της Θρησκείας και έξι Νομολόγους της Πολι­τείας. Τα άλλα καθήκοντα του συμβουλίου Φρουρών είναι να τροποποιούν τα άρθρα του Συντάγματος όταν είναι αναγκαίο και να επιβλέπουν τις εκλογές στη χώρα. Το Δικαστικό Δίκαιο στ' οποίο το Ανώτατο Δι­καστικό Συμβούλιο κατέχει την υψηλότε­ρη βαθμίδα, διέπεται από τα Ισλαμικά κρι­τήρια όπως όλα τ' άλλα δίκαια της χώρας. Το ανώτερο Συμβούλιο αποτελείται από πέντε άτομα όπως : τον Ανώτατο Δικαστή της χώρας, τον Ανώτατο Γενικό Εισαγγε­λέα και άλλους τρεις δικαστές ειδικούς στους νόμους. Ένας οργανισμός, ο ο­ποίος φέρει το όνομα Οργανισμός Επιτή­ρησης του Κράτους, έχει ενταχθεί κάτω από την επίβλεψη του Ανώτατου Δικαστι­κού συμβουλίου για να επιβλέπει την σωστή εφαρμογή των νόμων από τους κυ­βερνητικούς οργανισμούς.



Νεκροταφείο Ιρανών μαχητών που έπεσαν στον πόλεμο Ιράν - Ιράκ.


4) Βάσεις του Οικονομικού Συστήμα­τος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν :

Το οικονομικό σύστημα της χώρας βασίζε­ται στους Δημόσιους Συνεταιρισμούς και ιδιωτικούς τομείς. Είναι φρόνιμο για την κυβέρνηση να χειρίζεται εκείνες τις οικο­νομικές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν στρατηγική αξία, συμπεριλαμβανομένων και των βασικών βιομηχανιών. Εξωτερικό εμπόριο, μεγάλα ορυχεία, Τράπεζες και α­σφάλειες, Ηλεκτρισμό, Φράγματα και μεγάλα αρδευτικά έργα, ραδιόφωνο και τηλεόραση, ταχυδρομεία, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλία, σιδηρόδρομοι, πολεμι­κές βιομηχανίες. Στις πόλεις και τα χωριά επίσης συνεταιρισμοί και Ινστιτούτα πα­ράγουν και διανέμουν τα προϊόντα τους σύμφωνα με τους διοικητικούς Κανονι­σμούς. Επίσης ο ιδιωτικός τομέας βοηθά στην γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο. Η ιδιοκτησία στους τρεις προαναφερθέντες τομείς είναι εγγυημένη και υποστηρίζεται από τους νόμους της Ισλαμικής Δημοκρα­τίας, όσο είναι μέσα στα όρια των νόμων του Ισλάμ και συνεργούν στην αύξηση και πρόοδο της οικονομίας της χώρας.


5) Πολιτιστική επανάσταση:

Ένα πολι­τιστικό και θεμελιώδες κίνημα, τ' οποίο αργότερα ονομάσθηκε Πολιτιστική επα­νάσταση, έλαβε χώρα μετά ,των Ι.Ε. με σκοπό να συντονίσει τη διδακτική όψη, τη λογοτεχνία , το εκπαιδευτικό σύστημα με την Ι.Ε. Έτσι τ' άχρηστα βιβλία καταργή­θηκαν και εκδόθηκαν - αντίστοιχα βασικά και μορφωτικά για την αύξηση του πνευ­ματικού επιπέδου της χώρας ούτως ώστε να επωφεληθούν από τα σύγχρονα διδα­κτικά συστήματα. Ένα πολιτιστικό επανα­στατικό συμβούλιο ακόμα δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον αισθητό ρόλο που παίζει ο πολιτισμός στην ανθρώπινη κοινωνία και την αναγκαιότητα για την υ­ποστήριξη των βασικών επαναστατικών ι­δεών που έχουν ρίζες στις πλούσιες ισλαμικές αξίες.



Δείγμα Ιρανικής Τέχνης.


6) Ισλαμικά Επαναστατικά Σώματα Φρουρών :

Κερδίζοντας από τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από τις Ισλαμικές επι­τροπές έθεσαν στη χώρα τα θεμέλια μιας ισχυρής δύναμης και τώρα έχουν πάρει τη μορφή μιας ισχυρής στρατιωτικής οργά­νωσης στην υπηρεσία της Ι.Ε. Επωφελού­μενοι από την πείρα της μάχης στην πρώ­τη γραμμή, βαρύς εξοπλισμός, με ταχύρυθμα ειδικά τμήματα εκμάθησης και με θρησκευτικό ζήλο, στέκονται τώρα ψηλά ως φρουροί αυτής της Ισλαμικής γης.




Οι Φρουροί της Επανάστασης.


Το μεγάλο επίτευγμα της Ι.Ε. ήταν που κατόρθωσε ν' ανατρέψει ένα καθεστώς που στηριζόταν στις δυνάμεις ταυ ιμπε­ριαλισμού και καπιταλισμού και να ξανα­δώσει στον Ιρανικό λαό την «χαμένη» του εθνική και θρησκευτική υπόσταση, να τον ξανασυνδέσει με τις ισλαμικές του παραδόσεις.Το καθεστώς της Ι.Ε. πολεμήθηκε και πολεμιέται από τον παγκόσμιο Ιμπεριαλισμό της Σ. Ενώσεως και Αμερικής και από τους Σιωνιστές εβραίους. Ο Ιρανικός λαός αγκάλιασε αμέσως την εθνική επανάσταση και τον αναντικατάστατο ηγέτη της , τον Αγιατολάχ Χομεϊνί που τον λευτέρωσε από την δικτατορία του κεφαλαίου , τις δυτικές πολυεθνικές και τα ξένα συμφέροντα. Η αντίδραση των ιμπεριαλι­στών έφτασε και στο να υποστηρίξουν και υποκινήσουν την Ιρακινή επίθεση ενάντια στην Τεχεράνη.



Ο Περσικός λαός δεν πτοήθηκε όμως, οι Φρουροί της Mεγάλης Ισλαμικής Επαναστάσεως, έβαλαν τα στήθη τους - μπροστά για να υπερασπίσουν την εθνική τους ανεξαρτησία και απoλύτρωση από τον Αμερικανικό ζυγό. Οι Αμε­ρικάνοι ποτέ δεν πρόκειται να συγχωρή­σουν τον Χομεϊνί που «τόλμησε» ν' απορ­ρίψει το καθεστώς της Γιάλτας και να δώ­σει στο λαό του ένα καθεστώς μέσα από τις ρίζες του, αντίποδα στις κατεστημένες ιδεολογίες του καπιταλισμού και μπολσε­βικισμού.



Ναι, σήμερα μπορούμε να το πούμε. Η Ι.Ε. νίκησε τους εγκληματίες της Ουάσιγκτων και της Μόσχας. Νίκησε τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και Σιωνισμό. Έ­δωσε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και στις μαχόμενες αντί – ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της εθνικιστικής Ευρώπης. Το άστρο του Δαυίδ και το σφυροδρέπανο δεν έχουν καμιά θέση ούτε στην Τεχε­ράνη ούτε και στην Ευρώπη. Ο Ιρανικός λαός δεν φοβάται πια τους Αμερικανούς.

Ο Ιμάμ Χομεϊνί είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας του.

Περιοδικό « Το Αντίδοτο » 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.