Αυτόνομη Δράση του Μαύρου Κρίνου στην Αθήνα.


Οι φωτογραφίες είναι από την τελευταία εξόρμηση Αυτόνομων Συντρόφων του Μαύρου Κρίνου στο κέντρο της Αθήνας.



Εκατοντάδες προκηρύξεις μοιράστηκαν, και εκατοντάδες αυτοκόλλητα κολλήθηκαν στις περιοχές της Πλατείας Συντάγματος και σε όλους τους γύρω δρόμους , στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης , σε όλη τη Φωκίωνος Νέγρη , στην οδό Πατησίων και σε άλλες περιοχές κοντά στο κέντρο της πόλης.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, και μάλιστα μέσα από τη διαδικασία αυτή γνωρίσαμε νέους Συντρόφους και Συντρόφισσες που με ενθουσιασμό μας ζήτησαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια , φτιάχνοντας νέους πυρήνες αντίστασης παντού !


Το κείμενο της προκήρυξης που μοιράστηκε μπορείτε να το κατεβάσετε , να το εκτυπώσετε και να το μοιράσετε στις δικές σας περιοχές , φτιάχνοντας τους δικούς σας νέους Αυτόνομους πυρήνες δράσης.

Και φυσικά μπορείτε ελεύθερα να το τροποποιήσετε ή να χρησιμοποιήσετε αποσπάσματα του για τις δικές σας νέες προκηρύξεις.


Ο Μαύρος Κρίνος αποτελεί μια συσπείρωση αντικαπιταλιστών εθνικοεπαναστατών με στόχο την κοινή Αυτόνομη δράση ενάντια στο απάνθρωπο σύστημα του καπιταλισμού και την παγκόσμια Νέα Τάξη. Παλεύουμε πρώτα σε τοπικό, μετά σε εθνικό και τέλος σε διεθνές επίπεδο ταυτόχρονα. Ο αγώνας μας είναι κοινός με τους αγώνες όλων των λαών που αντιστέκονται, από τη Μπολιβαριανή επανάσταση στη Λατινική Αμερική και τους Ζαπατίστας στο Μεξικό , τον IRA, την Παλαιστίνη , τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο , την αντίσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, μέχρι το λαό του Ιράν, της Συρίας και της Βόρειας Κορέας, τους οποίους και στηρίζουμε έμπρακτα όπως κάναμε και με τον αγωνιζόμενο Σέρβικο λαό. Η αντίσταση κάθε λαού ενάντια στην καπιταλιστική νέα τάξη είναι ταυτόχρονα συμβολή στον αγώνα και για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και του δικού μας λαού από την παγκόσμια εξουσία των πλουτοκρατών.

Τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην υγεία, την εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση διαλύονται καθημερινά, όπως και η εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα. Τα καταπιεσμένα λαϊκά κοινωνικά στρώματα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους χτυπώντας το σύστημα και όχι να τις αναλώνουν παλεύοντας μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το σύστημα φροντίζει να τροφοδοτεί τέτοιες διαμάχες με προβοκατόρικες ενέργειες. Αν ήμασταν συγκάτοικοι θα ήταν ανόητο να τσακωνόμαστε για το που θα μπει ένας καναπές την στιγμή που το ίδιο το σπίτι μας έχει πιάσει φωτιά, αντί να συνεργαζόμαστε προσπαθώντας να σώσουμε το κοινό μας σπίτι.

Ζούμε σε ένα κράτος απίστευτης διαφθοράς και παρατηρούμε μια κατάπτωση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, εγκληματικότητα, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Κάμερες στους δρόμους, παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αστυνομία και καταστολή παντού. Ο καπιταλισμός και οι πολυεθνικές αλώνουν τα πάντα, από την φύση και τη γη μας μέχρι και την προσωπικότητα μας. Καταναλωτισμός, κατάθλιψη, πορνεία, ελεγχόμενες μόδες, ναρκωτικά, χαρτορίχτρες, θρησκευτικές αιρέσεις και εμπόριο ελπίδων, ηθική και πολιτιστική παρακμή. Βρισκόμαστε στην αυτοκρατορία της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου.

Ποιοι είμαστε; Είμαστε ο εργάτης της γενιάς των 700 Ευρώ, ο άνεργος, ο αγρότης που τον υποχρέωσαν οι πολυεθνικές και τα σουπερμάρκετ να τους πουλήσει πάμφθηνα την παραγωγή του , o μικρός αυτοαπασχολούμενος που το μαγαζί του κλείνει γιατί δεν αντέχει τον ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές , ο φοιτητής που πληρώνει τεράστια ποσά κάθε μήνα για να πάρει ένα πτυχίο διαβατήριο για την ανεργία, ο μαθητής που πληρώνει στα φροντιστήρια της δήθεν «δωρεάν παιδείας» και πνίγεται χωρίς ελεύθερο χρόνο σε ένα σχολείο όχι γνώσης αλλά απόγνωσης.

Αν και συσπειρώνουμε άτομα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, σε ότι αφορά τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες και την ταξική πάλη εντασσόμαστε στην αριστερή έκφραση. Αντίθετα όμως με τους ψευτο-«προοδευτικούς» της «αριστεράς», στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τα θετικά στοιχεία από την εθνική παράδοση και τον πολιτισμό μας. Αντίθετα με τους ψευτο-«οικολόγους» που στηρίζουν το σύστημα που καταστρέφει τον πλανήτη, που στήριξαν τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας με απεμπλουτισμένο ουράνιο και που χρηματοδοτούνται από τις πετρελαϊκές εταιρίες αγωνιζόμαστε ενεργά για τη σωτηρία του περιβάλλοντος και παλεύουμε για μια κοινωνία που θα σέβεται τους φυσικούς νόμους. Είμαστε αντίθετοι με κάθε λογική της μεταλλαγμένης νεοταξικής «αριστεράς» που στηρίζει τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, και πέρα και από κάθε λογική «αριστερών» γραφειοκρατών, γραφικών «επαναστατών» και πολιτικών απολιθωμάτων. Αντίθετοι με κάθε «αριστερό» δεκανίκι του συστήματος που μετατρέπει τη φτώχεια και τον πόνο των ανθρώπων σε βουλευτικές έδρες σπέρνοντας απάτες για «ανθρώπινη διαχείριση» του συστήματος. Η ενιαία παγκοσμιοποιημένη οικονομία των πολυεθνικών δεν αφήνει σήμερα κανένα περιθώριο για κυβερνήσεις με «κοινωνικό κράτος» χωρίς ριζική ρήξη με τα πλαίσια και τις υπερεθνικές δομές του συστήματος. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, ανατρέπεται.

Είμαστε ενάντια στην παγκόσμια διεθνοποιημένη πλουτοκρατία που καταδυναστεύει τους λαούς. Ενάντια σε όλα τα διεθνή κέντρα εξουσίας και καταστολής, στο ΝΑΤΟ και των Ευρωστρατό, ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και το Σιωνισμό, παλεύουμε για κοινωνικά και εθνικά ελεύθερη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη, αντίθετα με την καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση των πολυεθνικών. Ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση που διαλύει τους πολιτισμούς και μετατρέπει τους ανθρώπους σε «πολίτες του κόσμου» που περιφέρονται από χώρα σε χώρα να δουλεύουν για ελάχιστα χρήματα, και που διαλύει τους κοινωνικούς ιστούς και μαζί και τις δυνατότητες για κοινωνικές αντιστάσεις κάνοντας τους ανθρώπους να νιώθουν ξένοι ανάμεσα σε ξένους ακόμα και στον ίδιο τον τόπο που γεννήθηκαν. Παλεύουμε για επαναστατική απελευθέρωση των εθνών από τη Νέα Τάξη πραγμάτων. Είμαστε ενάντια στην ακροδεξιά που μιλάει για τον πατριωτισμό ενώ η ίδια υπηρετεί την πλουτοκρατία και το σύστημα ή ακόμη και σχέδια ξένων κέντρων. Δε θα επιτρέψουμε να κάνουν στην Ελλάδα σήμερα ότι έκανε ο Σαακασβίλι στο λαό του και στην Οσσετία η ότι έκανε η χούντα του Ιωαννίδη με την Κύπρο.

Δεν βλέπουμε καμιά ελπίδα μέσα από κρατικές διαδικασίες και κόμματα. Υπάρχουν κόμματα "για κάθε γούστο", ώστε να εγκλωβίζουν τους πολίτες και να νομίζουν ότι κάτι μπορεί να γίνει αν ανέβει στην εξουσία κάποιο από αυτά. Όμως καμία θετική αλλαγή δεν γίνεται από τις εκλογές, απλά παγιδεύονται συνειδήσεις. Η βουλή είναι ένα θέατρο για να υπάρχει απέναντι στο λαό το πρόσχημα και το άλλοθι μιας δήθεν δημοκρατίας. Απλά επικυρώνει αυτά που έχουν ήδη προαποφασίσει οι πλουτοκράτες και όσα έχει ήδη διαμορφώσει de facto η εξέλιξη της οικονομίας τους. Η εκάστοτε μονοκομματική είτε πολυκομματική κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαμορφώνει το «δημοκρατικό» εκλογικό σύστημα, είναι δεδομένο ότι θα υπερψηφίσει πάντα μέχρι την πάροδο της θητείας της όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια και έτσι όλες οι ψηφοφορίες και οι συζητήσεις της βουλής γίνονται ως θεατρικές παραστάσεις «δημοκρατίας» για το κοινό. Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι παρά προϊόντα καθημερινής μαζικής προπαγάνδας και διαφήμισης πολιτικών και κομμάτων από τηλεόραση και εφημερίδες, όσο και ελεγχόμενης «ενημέρωσης» με στόχο τη διαμόρφωση της συνείδησης των μαζών με βάση τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Είμαστε αηδιασμένοι από ένα κράτος και ένα σύστημα που είναι πρόθυμο να πληρώνει για ολυμπιακούς αγώνες, δεξιώσεις για την δημοκρατία , πανάκριβες λιμουζίνες και τεράστιους μισθούς βουλευτών(9000 Ευρώ μηνιαίος μισθός το έτος 2008) και αρνείται να πληρώσει μια εγχείρηση που έχει ανάγκη για να σώσει την ζωή του ένας άτυχος πολίτης του. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα τέτοια παραδείγματα (αμέλεια κράτους για τα ναρκωτικά, τα τροχαία, θάνατοι από το κρύο, στήριξη ιμπεριαλιστικών πολέμων, καρκίνος από τα ακατάλληλα τρόφιμα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος κλπ) που δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος και ένα κοινωνικό σύστημα δολοφόνων.

Αρνούμαστε να ζήσουμε υποταγμένοι. Διατηρούμε την αξιοπρέπειά μας διαδίδοντας το μήνυμα της αυτοργάνωσης και της κοινωνικής αντίστασης παντού. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε συνανθρώπους μας από το στημένο παιχνίδι των πολιτικών , των εκλογών και των αστικών κομμάτων, όπως και από διάφορες «αντικαπιταλιστικές» ή ακροδεξιές ομάδες , παρατάξεις αλλά και μικρά κόμματα που είτε είναι πλήρως ελεγχόμενα από το σύστημα είτε παίζουν το παιχνίδι του και το υπηρετούν.

Είμαστε Αυτόνομοι και οπαδοί της αυτόνομης δράσης. Δεν έχουμε αρχηγίσκους , ούτε "εργατοπατέρες" ούτε παρακρατικούς να μας ελέγχουν ούτε τους δίνουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουν ποιοι είμαστε, να μας φακελώνουν και να μας παρακολουθούν. Η λύση είναι να αντισταθούμε από μόνοι μας σε ότι χαλάει τις ζωές μας μέσα από τον αντικαπιταλιστικό ακτιβισμό και την αυτόνομη δράση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους δρόμους. Δε χρειάζεστε κανένα «αρχηγό» να σας λέει τι θα κάνετε. Βρείτε γείτονες στη γειτονιά σας, συναδέλφους στη δουλειά σας, συμφοιτητές η συμμαθητές στη σχολή και το σχολείο , συζητήστε και δράστε μαζί όπως εσείς νομίζετε, επαναστατήστε και κάντε ακτιβιστικές δράσεις ενάντια σε ότι χαλάει τις ζωές σας. Δράστε ακόμα και μόνοι σας. Γράψτε τις δικές σας προκηρύξεις και μοιράστε τις, γράψτε τα δικά σας συνθήματα, αυτοκόλλητα, φτιάξτε νέους αυτόνομους πυρήνες αντίστασης παντού. Ενωθείτε και συντονίστε τη δράση σας με το αυτόνομο δίκτυο του Μαύρου Κρίνου.

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας. Δε θα βρείτε αρχηγίσκους, υποψήφιους βουλευτές , πολιτικάντηδες, κομματικά έμμισθα ισόβια στελέχη, ούτε παρακρατικούς και επαγγελματίες μαγαζάτορες που σας θέλουν πελάτες πουλώντας σας «επαναστατικά» μπλουζάκια , cd, κονκάρδες, άχρηστες εφημερίδες και ψεύτικες επαναστάσεις. Θα βρείτε Αυτόνομους συντρόφους, φίλους και συναγωνιστές. Όσοι έχετε Ίντερνετ, στείλτε μας φωτογραφίες από τις δράσεις σας , όπως και τα δικά σας κείμενα , για να τα δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας.


ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΛΑΝΘΙΣΤΑ ΜΠΟΥΚΕΤΑ ΜΑΥΡΩΝ ΚΡΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.