Το υπόβαθρο ενός ακόμα προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.


του Μαύρου Λύκου.


Η δολοφονία.


Εξάρχεια Σάββατο , 9 το βράδυ 6 Δεκέμβρη 2008. Διασταύρωση Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Μια παρέα 4 παιδιών , ηλικίας 15 - 16 ετών στέκεται στη διασταύρωση, από την οποία περνάει περιπολικό με δύο «Ειδικούς Φρουρούς».


Τα παιδιά εκφράζοντας αυθόρμητα τα συναισθήματα που σήμερα οι περισσότεροι πολίτες νιώθουν για το ρόλο και την κατάσταση της αστυνομίας , πετάνε πλαστικά μπουκάλια με νερό στο περιπολικό. Οι άνδρες των ΤΑΕ σταματάνε το περιπολικό πιο κάτω, και διανύουν πεζοί 100 μέτρα απόσταση , προλαβαίνουν την παρέα με τα παιδιά και αρχίζουν να τα προκαλούν φραστικά και να βρίζονται μαζί τους.





Ο ένας από δύο , πετάει χειροβομβίδα κρότου-λάμψης , ο άλλος βγάζει το περίστροφο και πυροβολεί τον μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο δύο φορές , σημαδεύοντας από απόσταση κατευθείαν στην καρδιά. Ο μικρός Αλέξανδρος , που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 16 , πέφτει νεκρός.


Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Δεν σύχναζε στα Εξάρχεια , αλλά στα Βόρεια Προάστια , και έτυχε και βρέθηκε εκείνη τη μέρα στα Εξάρχεια , όπου είχε πάει για τη γιορτή ενός φίλου του που τους κάλεσε σε κάποια καφετέρια. Οι περισσότερες από τις παρέες του ήταν από το ιδιωτικό σχολείο των Βορείων προαστίων όπου φοιτούσε. Προέρχονταν από εύπορη οικογένεια . Η μητέρα του Αλέξανδρου διατηρεί κοσμηματοπωλείο στη Βουκουρεστίου , ενώ ο πατέρας, που ζει σε άλλη περιοχή της Αττικής , είναι διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος.


Η υποκρισία των συνιστωσών του συστήματος.


- Οι δημοσιογράφοι :


Λίγα λεπτά πέρασαν από το γεγονός, και ξεκίνησαν τα έκτακτα δελτία στα κανάλια.
«30 Νεαροί στα Εξάρχεια επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα και προπηλάκισαν περιπολικό με δύο ειδικούς φρουρούς. Μια σφαίρα εξοστρακίστηκε και πέτυχε στο στομάχι έναν νεαρό κουκουλοφόρο».


Λίγες ώρες μετά , παρόμοια εκδοχή γράφει και η ανακοίνωση της αστυνομίας ...



- Οι ακροδεξιοί :


Την ίδια στιγμή που μεταδίδεται για πρώτη φορά το γεγονός στα κανάλια, ακροδεξιοί που κάποιοι μάλιστα από αυτούς σχετίζονται με γνωστή εφημερίδα του «χώρου» που έχει μόνιμα στην ιστοσελίδα της το επίσημο σήμα της Αστυνομίας , ξεχύνονται στα φόρουμ για να δώσουν «συγχαρητήρια στον αστυνομικό» «που έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι» .


Στη συνέχεια , και αφού αποδεικνύεται ότι ο μικρός δολοφονήθηκε εν ψυχρώ , σπεύδουν να βγάλουν ανακοίνωση στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της εφημερίδας τους , για να αποδώσουν το 100% της ευθύνης στον «καθοδηγητές» του μικρού επειδή τον … παρέσυραν !


Ενώ δεν αποδίδεται καμιά απολύτως ευθύνη στον ίδιο το δολοφόνο , στην κυβέρνηση και στην αστυνομία !


Γράφουν χαρακτηριστικά :



"Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί αυτό... Ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή κάποιος αστυνομικός θα αντιδρούσε έτσι ... ΤΟ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ οι "καθοδηγητές - δολοφόνοι" των ανήλικων που κυκλοφορούν ελεύθεροι και κλιμακώνουν την καταστροφική τους δράση".


Τον μικρό μαθητή λοιπόν που δεν είχε καμιά σχέση με τα Εξάρχεια και τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο , τον έβγαλαν ότι είχε και «καθοδηγητή» που φταίει για όλα ,ενώ η κυβέρνηση, η αστυνομία και ο δολοφόνος δεν ευθύνονται σε τίποτε ! Μάλιστα αναφέρουν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες που στο σύνολό τους βεβαιώνουν ότι επρόκειτο για εν ψυχρώ δολοφονία και μάλιστα χωρίς καμιά επίθεση και προπηλακισμό σε βάρος των αστυνομικών, ότι λένε ψέματα και είναι στημένοι από τα κανάλια !



Μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς προσπαθώντας να ασκήσει τον παρακρατικό του ρόλο του να καλύπτει την κυβέρνηση και την αστυνομία ;

Όπως φαίνεται , για την φιλοΚΥΠατζίδικη και φιλοΝΑΤΟική ακροδεξιά δεν υπάρχουν όρια ...







- Οι «αριστεροί» :


Μη γνωρίζοντας την κοινωνική καταγωγή του θύματος , μιλάνε για τα «παιδιά της εργατικής τάξης» που δολοφονούνται από τις δυνάμεις καταστολής. Ο μικρός μαθητής δεν ήταν ούτε αριστερός , ούτε αναρχικός , όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Αλαβάνου ανακοινώνει ότι το όνομα του μικρού προστέθηκε δίπλα σε αυτό στον «Πέτρουλα , τον Κομνηνό , τον Κουμή , τη Σωτηροπούλου , τον Καλτεζά» ...


- Οι «αντιεξουσιαστές» :


Δίνουν άμεσα το σήμα για μαζική κάθοδο στους δρόμους , με αποτέλεσμα το κάψιμο τουλάχιστον 150 καταστημάτων , πλήθος αυτοκινήτων , μηχανών , περιπτέρων , ακόμα και κατοικιών στην Αθήνα , ενώ κάηκαν καταστήματα και αυτοκίνητα και στη Θεσσαλονίκη και σε μικρότερη έκταση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


Σε περιπτώσεις βέβαια όπου άλλα άτομα από αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως ηλικιωμένοι , γυναίκες και παιδιά βιάζονται – περίπτωση ανήλικου στο Αιγάλεω - , προπηλακίζονται ή ακόμα δολοφονούνται από λαθρομετανάστες ή "Ελληναράδες" , καμιά αντίδραση δεν υπάρχει από τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο.


- Τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» :


Έσπευσαν στο σύνολό τους να δηλώσουν τη «λύπη» τους για το θάνατο του παιδιού , προσπαθώντας να κρύψουν την έντονη χαρά τους για το απρόσμενο «δώρο» επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του θέματος για αύξηση του ποσοστού τους απέναντι στο κυβερνών κόμμα.


- Η κυβέρνηση :


Παυλόπουλος και Χηνοφώτης , δηλώνουν παραίτηση «μαϊμού» , γνωρίζοντας από την αρχή ότι ο πρωθυπουργός θα την απορρίψει. Η θλίψη που δηλώνουν δημόσια , δεν είναι φυσικά για το θάνατο του παιδιού , αλλά γιατί έγινε αφορμή για να χαλάσει ακόμα περισσότερο η δημόσια εικόνα της κυβέρνησης.



Η «επανάσταση» των «αντιεξουσιαστών».

Δίνουν άμεσα το σήμα για μαζική κάθοδο στους δρόμους , με αποτέλεσμα το κάψιμο τουλάχιστον 150 καταστημάτων , πλήθος αυτοκινήτων , μηχανών , περιπτέρων , ακόμα και κατοικιών. Φυσικά δεν κάηκε ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε το υφυπουργείο Δημόσιας τάξης , ούτε η Βουλή , και αυτή τη φορά δεν κάηκε κάποιο αστυνομικό τμήμα.


Αντίθετα εκατοντάδες εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων, αφού κάηκαν τα καταστήματα στα οποία εργάζονταν. Για τις τράπεζες δεν μας καίγεται καρφί αλλά ακόμα και εκεί με μια μικρή αύξηση του επιτοκίου οι ζημιές θα είναι αμελητέες για τους ιδιοκτήτες των τραπεζών άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά.





Κάποιοι άνθρωποι έμειναν άστεγοι μέσα στο Δεκέμβρη αφού έκαψαν τα σπίτια τους , άλλοι έμειναν καταχρεωμένοι και χωρίς κανένα πλέον εισόδημα , πλήθος οικογενειών είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν στο εξής στα όρια της εξαθλίωσης , καθώς οι «αντιεξουσιαστές» «επαναστάτες» κατέστρεψαν μέσα σε λίγες ώρες τις περιουσίες τους ολοσχερώς.



Τα περίπτερα , τα μικρομάγαζα , οι κατοικίες , τα «παπάκια» των 50 κυβικών κατασκευής άνω των 20 ετών που κάηκαν ήταν βλέπετε «προϊόν του καπιταλισμού» ...



Η γυναίκα που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου , και έβγαλαν με τη βία από το αυτοκίνητό της και το έκαψαν μπροστά της ενώ τη χτύπησαν, ανήκε βλέπετε στην «αστική τάξη». Και όλα αυτά με υποτιθέμενη αφορμή την «αλληλεγγύη» στο δολοφονημένο μαθητή , του οποίου η μητέρα του διαθέτει μεγάλο κοσμηματοπωλείο και ο πατέρας του είναι διευθυντής τραπεζικού καταστήματος !


Έκαψαν όμως και πολυκαταστήματα λένε οι «αντιεξουσιαστές» και επέφεραν έτσι μεγάλο «πλήγμα» στον … καπιταλισμό. Όμως εκατοντάδες εργάτες των 700 και 600 Ευρώ που εργάζονταν σε αυτά τα πολυκαταστήματα και περίμεναν τον έξτρα μισθό των Χριστουγέννων , θα βρεθούν πλέον άνεργοι , ή στην καλύτερη περίπτωση θα δουλεύουν υπερωριακά και με μειωμένους μισθούς για να καλύψει η επιχείρηση τα έξοδα της ζημιάς της.


Όσο για τους μικροέμπορους , αρκετοί από αυτούς καταστράφηκαν πλέον ολοσχερώς και βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν πλέον έχουν ούτε τα βασικά έξοδα διατροφής να πληρώσουν για τις οικογένειες και τους εαυτούς τους , και καμιά ορατή λύση και ελπίδα για αυτούς στον ορίζοντα.



Αυτά κατάφερε η «επανάσταση» των «αντιεξουσιαστών» και κάτι ακόμα παραπάνω.


Την επόμενη μέρα από τη δολοφονία του μικρού μαθητή , αναπόφευκτα η πρώτη είδηση θα ήταν η αυθαιρεσία της αστυνομίας και η έντονη αγανάκτηση ενάντια στην αστυνομική και κρατική καταστολή. Οι «αντιεξουσιαστές» κατάφεραν να μετατρέψουν σε πρώτη είδηση τον τρόμο του κόσμου που βλέπει τους κόπους μιας ζωής και το χώρο εργασίας του να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγες στιγμές , να βλέπει τη ζωή του να αλλάζει για πάντα και να περνά στα πλαίσια της τραγικότητας χωρίς καμιά δυνατότητα επιστροφής …


Κατάφεραν οι «αντιεξουσιαστές» να κάνουν μεγάλη μερίδα του κόσμου αντί να διεκδικεί λιγότερη καταστολή , να ζητάει … περισσότερη ακόμα καταστολή , νομίζοντας αυταπατώμενος ότι έτσι υπάρχει ελπίδα να σώσει και το δικό του μικρό οικογενειακό κατάστημα ή και το δικό του περίπτερο , αυτοκίνητο δεκαπενταετίας η μηχανάκι χαμηλού κυβισμού.


Μεγάλη πλάνη …


Και 1000 διμοιρίες ΜΑΤ και ΤΑΕ να υπήρχαν στην Αθήνα την επόμενη μέρα , η Αθήνα και πάλι θα καίγονταν χωρίς να παρέμβει κανείς.


Γιατί αυτές ήταν οι εντολές της κυβέρνησης , να τους αφήσουν να καίνε και να καταστρέφουν ανενόχλητοι ότι βρουν μπροστά τους μέχρι «εκτονωθούν και να σταματήσουν».


Η αστυνομία βλέπετε σε ένα καπιταλιστικό αστικό και νεοταξικό κράτος όπως η Ελλάδα , υπάρχει μόνο για να χτυπάει τους συνταξιούχους τους φοιτητές και τους εργάτες όταν διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Δεν υπάρχει για να προστατεύσει τον πολίτη όταν καταστρέφεται η περιουσία του , αλλά για να τον δολοφονεί.



Και φυσικά οι «αντιεξουσιαστές» κατάφεραν να μη συζητάει κανείς σήμερα για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης , για το νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό ή για τις αιτίες της οικονομικής κρίσης ...






Οι ηθικοί αυτουργοί.


Οι ηθικοί αυτουργοί , τόσο για τη δολοφονία, όσο και για ότι επακολούθησε δεν είναι άλλοι από όσους τροφοδοτούν , στηρίζουν και συντηρούν το σάπιο καθεστώς της χώρας μας , την κρατική καταστολή του και τις υπηρεσίες «ασφαλείας» του.


Είναι αυτοί που επιλέγουν με «βυσματικές» διαδικασίες απόφοιτους λυκείου ή ΤΕΕ και μέσα σε τέσσερις μήνες τους εκπαιδεύουν να χτυπάνε ακόμα και τη μάνα τους ή τον πατέρα τους αν χρειαστεί για να προστατεύσουν την ησυχία και την τάξη της πλουτοκρατίας. Είναι αυτοί που αποδέχονται και συντηρούν ένα βαθύ αστικό ακροδεξιό απόστημα στους κόλπους της αστυνομίας , που διατηρεί και σχέσεις και με το παρακράτος , ατόμων που θεωρούν «εθνικό καθήκον» να βγουν στους δρόμους και να «απαλλάξουν» την κοινωνία από όσους διαταράσσουν την «ηρεμία , τάξη και ασφάλεια» της άρχουσας πλουτοκρατικής τάξης.


Είναι το ότι η ίδια η κυβέρνηση και το κράτος , επειδή δεν θέλει και δε μπορεί να καλλιεργήσει στις «δυνάμεις ασφαλείας» το πνεύμα του ρόλου τους ως την προστασία και υπηρεσία του λαού και του έθνους , καλλιεργεί το πνεύμα του σερίφη – ράμπο , και αντί για κίνητρο της ένταξης σε μια τέτοια υπηρεσία να είναι η αυτοθυσία , η αρετή και κάποια υψηλά ιδανικά ( κάτι αδύνατο βέβαια να υπάρξει στην αστυνομία ενός κράτους όχι εθνοκοινωνικού αλλά νεοταξικού, παρηκμασμένου και πλουτοκρατούμενου ) , το κίνητρο είναι η ανάγκη του κάθε κοινωνικού απόβλητου να νιώσει την αίσθηση της κατοχής «εξουσίας» και «ανωτερότητας» φέροντας πάνω του τον βαρύ οπλισμό που τον έχουν εξοπλίσει και τη στολή που του … «πάει πολύ».


Αυτή την «ανωτερότητα» του σερίφη - ράμπο έδειξε ότι δεν σεβάστηκε το μικρό αυτό παιδί πετώντας το πλαστικό μπουκάλι με το νερό στο αυτοκίνητο του τραμπούκου ψυχρού δολοφόνου , και έτσι ο τελευταίος είπε να τον «επαναφέρει στην τάξη» αφαιρώντας του τη ζωή , θεωρώντας ίσως ότι κάνει και κάποιο «λειτούργημα» όπως ακριβώς έγραφαν μετά το φόνο διάφοροι ακροδεξιοί, μιας και το σημείο που στέκονταν το παιδί ήταν κατά τύχη η πλατεία των Εξαρχείων στην οποία «κανονικά πρέπει να εισβάλλει ο στρατός ΜΑΣ και οι λοκατζήδες» όπως έγραφε χαρακτηριστικά ακροδεξιά πατσαβουροφυλλάδα πριν λίγους μήνες …



Το «ΜΑΣ» με κεφαλαία δεν το βάζουμε εμείς αλλά η ίδια η πατσαβουροφυλλάδα , εμείς γνωρίζουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι αυτή τη στιγμή υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ και ενός βαθιά ανθελληνικού και αντιλαϊκού κράτους που αποτελεί απλά την περιφερειακή «αυτοδιοίκηση» στα πλαίσια της ΑμερικανοΣιωνιστικής Νέας Τάξης , χέρι χέρι με τη ντόπια πλουτοκρατία των «κοσμοπολιτών».


Και οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι ίδιοι που προβάλλουν , ελέγχουν και τροφοδοτούν ως αντίδραση σε αυτή την κατάσταση , όχι τη σύγκρουση με το νεοταξικό κράτος καταστολής και τους μηχανισμούς του , αλλά την "αντιεξουσιαστική" χουλιγκανίστικη εκτόνωση που στην ουσία της δε χτυπάει το σύστημα αλλά τους μικροεμπόρους και τους φτωχούς εργάτες και γίνεται αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη κρατική καταστολή σε βάρος των πραγματικών λαϊκών κινημάτων και λαϊκών στρωμάτων , όπως και για την ηθική νομιμοποίηση της καταστολής αυτής στη συνείδηση του λαού.


Μια ακόμα μεγαλύτερη καταστολή που έρχεται πάνω στα αποκαΐδια της «Χριστουγεννιάτικης» παρηκμασμένης Αθήνας , με κάμερες , μπάτσους , ΑγιοΒασίληδες και στάχτες παντού και ξυπόλυτα τσιγγανόπουλα να ζητάνε να πουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς για ένα κομμάτι ψωμί και ας είναι ακόμα 8 του Δεκέμβρη.


Μια καταστολή που τροφοδοτούν οι «αντιεξουσιαστές» μας , χέρι χέρι με τους ακροδεξιούς , τα κανάλια , τους δημοσιογράφους , τους πλουτοκράτες και τα κόμματα που τους υπηρετούν.



Όλοι τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι ακριβώς του ίδιου παιχνιδιού παζλ …

Ως πότε θα τους αφήνουμε να παίζουν με τις ζωές μας ;







Σ.Σ. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν τα κείμενα που φιλοξενούνται στο ιστολόγιο μας δεν εκφράζουν το σύνολο της συντακτικής μας ομάδας.

Οποιοσδήποτε θέλει να τοποθετηθεί στα γεγονότα που έλαβαν μέρος τις τελευταίες ημέρες – ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας – μπορεί να μας στείλει την άποψη του με email η οποία και θα δημοσιευτεί στο κεντρικό μας μπλογκ.


Επίσης στο forum του Μαύρου Κρίνου μπορεί να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε διαφωνεί ή συμφωνεί με τα κείμενα μας.

Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.