Όχι στο ξεπούλημα των λιμανιών ! Αλληλεγγύη στους λιμενεργάτες !

Προκήρυξη της Αυτόνομης Κίνησης Μαύρος Κρίνος :

Στις 25 Νοέμβρη 2008 , η κυβέρνηση της ΝΔ , συνεχίζοντας μια πολιτική που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ , υπέγραψε παρουσία του προέδρου της Κίνας την παράδοση μιας από τις μεγαλύτερες εμπορικές πύλες της Ευρώπης , του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων ( ΣΕΜΠΟ ) του Πειραιά Ο.Λ.Π. και μαζί με αυτό τον έλεγχο του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας , στην Κινέζικη πολυεθνική COSCO.

Λίγους μήνες πριν, η κυβέρνηση παραχώρησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην επίσης Κινεζική Hutchison Port Holdings , που λειτουργεί ως ουρά της COSCO !

Παράλληλα προωθείται η παράδοση των λιμανιών της Κρήτης σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο επίσης στους Κινέζους της COSCO, καθώς και συζητείται η κατασκευή και νέου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην Κρήτη , με κατασκευή νέου Κινέζικου λιμανιού μαμούθ.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι:


· Τεράστια απώλεια για τα έσοδα του δημοσίου που θα την πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Ο ΟΛΠ μόνο το 2007 είχε έσοδα 17 εκατομμύρια ευρώ.


· Χτύπημα των όποιων Ελληνικών μικρών παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων απέμειναν, από την αθρόα εισροή Κινέζικων προϊόντων και τη δημιουργία μικρών China-towns σε κάθε ελληνικό λιμάνι.


· Παράδοση περιοχών μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τη χώρα στο ξένο κεφάλαιο.


· Σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος μέσω των έργων που θα γίνουν από τους κινέζους, και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών.


· Απώλεια θέσεων εργασίας για τους Έλληνες λιμενεργάτες, ριζικό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων τους , και εργασία πλέον με όρους και κανόνες που θα θυμίζουν ... Κίνα. Αυτό θα παρασύρει αντίστοιχες εξελίξεις και σε άλλους εργασιακούς κλάδους.


· Πολιτιστική καταστροφή και απώλεια κάθε εναπομείναντος στοιχείου Ελληνικότητας και Κινεζοποίηση περιοχών με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική παράδοση και όπως τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.


Οι απεργίες και η αντίσταση των εργαζομένων, βρήκε αντιμέτωπες την «Ελληνική» «δικαιοσύνη» που τις έβγαλε παράνομες και καταχρηστικές , και την Ελληνική κυβέρνηση που χέρι-χέρι με τη διοίκηση του ΟΛΠ άσκησαν ψυχολογική βία στους εργαζόμενους και εξάντλησαν κάθε τρόπο καταστολής των κινητοποιήσεών τους.

Στο πλευρό της κυβέρνησης προβάλλοντας τις λογικές της υποταγής στο νεοταξικό μονόδρομο και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Ο αγώνας όμως δεν τέλειωσε με την υπογραφή των συμβάσεων , ο αγώνας τώρα αρχίζει !



- ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ , ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.

- ΛΙΜΑΝΙΑ , ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ , ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ , ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ , ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ , ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ , ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ.


- Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ !


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

Η παραπάνω προκήρυξη μοιράστηκε από Αυτόνομους Συντρόφους σε Αθήνα και Πειραιά.


Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη – Αντίσταση !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.