Gabriele Sandri - Julien Quemener

11 Νοεμβρίου 2007 ...


Σε «τραγικό σφάλμα» απέδωσε η αστυνομία τον θανάσιμο πυροβολισμό Ιταλού φιλάθλου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα σε οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων που συναντήθηκαν σε σταθμό εξυπηρέτησης οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο στο Αρέτσο στην επαρχία της Τοσκάνης.





Ένα αυτοκίνητο με πέντε οπαδούς της Λάτσιο, ανάμεσά του και ο Stamattina Gabriele Sandri, 26 ετών, ταξίδευαν προς το Μιλάνο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ίντερ - Λάτσιο. Κατά τη διάρκεια μίας στάσης στον αυτοκινητόδρομο συναντήθηκαν με δύο αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οπαδοί της Γιουβέντους. Παρέμενε ασαφές τί συνέβη και ξέσπασε το επεισόδιο. Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA αναφέρει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει τους συμπλεκόμενους.

Η δήλωση τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης αναφέρει ότι δύο περιπολικά σταμάτησαν κοντά στο σταθμό εξυπηρέτησης για άσχετο λόγο. Όταν ακούστηκαν φωνές από συμπλοκή οπαδών σε τρία αυτοκίνητα, ήχησαν οι σειρήνες και, αφού διαπίστωσαν ότι η διαμάχη δεν σταματά, ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.Εκείνη τη στιγμή, κατά την εκδοχή της αστυνομίας, όταν το αυτοκίνητο με τον Σάντρι έκανε στροφή για να επιστρέψει στον αυτοκινητόδρομο και μία σφαίρα χτύπησε το θύμα στο λαιμό. Οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να μεταβούν στην πιο κοντινή πόλη αλλά ο Σάντρι είχε τραυματιστεί θανάσιμα και εξέπνευσε ...


Εκτεταμένης έκτασης επεισόδια Επεισόδια έγιναν χτες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας και αρκετά ποδοσφαιρικά παιχνίδια διακόπηκαν υπό το φόβο γενικευμένων συγκρούσεων με άλλους οπαδούς αλλά και την αστυνομία. Στο Μιλάνο, οπαδοί της Λάτσιο πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο πυροβολισμό. Ο αγώνας Μίλαν - Αταλάντα διακόπηκε επτά λεπτά μετά την έναρξή του λόγω των επεισοδίων. Στη Ρώμη, 200 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικό σταθμό κοντά στο στάδιο Ολίμπικο ένω έφτιαξαν και οδοφράγματα αποκλείοντας γέφυρα στον Τίβερη. Ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και πέτρες και φορούσαν μάσκες στα πρόσωπά τους. Έσπασαν και τα παράθυρά της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής που βρίσκονταν κοντά στον χώρο των επεισοδίων. Όλα αυτά οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα Ρόμα - Κάλιαρι.


Καλό ταξίδι Gabriele ...


Julien Quemener.



Στις όχθες του ποταμού Λιάν, εκεί που έπαιρνε σάρκα και οστά η "Παραλία της Βουλώνης" του Έντουαρντ Μανέ, σώμα και μυαλό ανατρίχιαζαν.





"Για τον Ζουλιέν...". Τον Ζουλιέν που "έφυγε". Έτσι είπαν. Μα, ποιος πίστευε ; "Έφυγε" είπαν, απ' τα πυρά του αστυνομικού ... Μα, δήλωνε "παρών" μέσα από εκείνο το μαύρο το πανό, που ζητούσε δίκιο. "Έφυγε" είπαν, στις 24 Νοέμβρη, μετά τον αγώνα με τη Χάποελ... Μα, ήταν εκεί, μέσα απ' το λουλούδι, στο παγωμένο τσιμένο του πεζοδρομίουλ ... "Έφυγε" είπαν, γιατί ήταν ακροδεξιός ... Ρατσιστής ... Γιατί φώναζε "η Γαλλία για τους Γάλλους"... Είπαν... "Μα, σταματήστε να μας λέτε αποβράσματα. Για φονικό μιλάμε, διάολε...". Και το πόρισμα της Εισαγγελίας; Η αθώωση του Αντουάν Γκρανομόρ, λόγω, λέει, αυτοάμυνας ; Μα, για θάνατο μιλάμε. Γι' ανθρώπινη ζωή. Γι' ανάσα κομμένη, μέσα απ' εκείνο το "αναπαύσου εν ειρήνη", που κρεμόταν σχεδόν απειλητικά απ' τις εξέδρες του "Πάρκου των Πριγκίπων". Και απαιτούσε : And justice for al l...

Τι άλλο μπρος σ' αυτό; Να, συμφωνούν και τα παιδιά απέναντι ... "Ζουλιέν, Ζουλιέν ...". Στην άκρη και η συντριβή, στην άκρη κι όλα..."Ζουλιέν, Ζουλιέν...". Και οι πέντε φωνές να γίνονται δέκα, εκτό, χίλιες... Να ενώνονται σε μία. "Ζουλιέν, Ζουλιέν...". Τι έγινε πραγματικά στις 24 Νοέμβρη, το γνωρίζουν λίγοι. Ελάχιστοι... Πού τελειώνει η πραγματικότητα και πού αρχίζει ο μύθος των "Boulogne boys", το ίδιο. Σίγουρα, πάντως, προχθές, ήταν το τελευταίο που απασχόλησε τους πάντες. Η βραδιά, άλλωστε, ανήκε μόνο σ' έναν... "Repose en paix..."


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ της 15ης Δεκεμβρίου 2006.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.