Μια άποψη στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.


του Αλεξόπουλου Στέλιου.




Τα εκατοντάδες άτομα που συμμετέχουν στο καραβάνι αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό κατάφεραν μετά από σκληρό αγώνα να περάσουν μόλις προχτές στη περιοχή της Γάζας. Προηγήθηκαν άγριες συγκρούσεις με τους Αιγύπτιους συνοριοφύλακες , και είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες να τραυματιστούν και ένας Αιγύπτιος να πέσει νεκρός από τα πυρά των Παλαιστινίων. Εκατοντάδες φορτηγά και αυτοκίνητα προωθήθηκαν στην περιοχή και έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τον λαό της Παλαιστίνης και την νόμιμη κυβέρνηση της Χαμάς που αποτελεί την μοναδική εγγύηση για την ενδυνάμωση της αντίστασης.









Το σιωνιστικό καθεστώς έχει καταδικάσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους σε αργό θάνατο , ενώ έχει διακόψει την παροχή του πόσιμου νερού και του ηλεκτρικού και δεν επιτρέπει την παροχή πρώτων βοηθειών σε αρρώστους. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μουμπάρακ πιστός στις επιταγές του Σιωνισμού και βοηθός του παγκόσμιου αφέντη χτίζει στην περιοχή που υπάρχουν τα σύνορα Γάζας και Αιγύπτου , έναν υπόγειο ατσάλινο φράχτη σε βάθος 20 μέτρων με στόχο να σταματήσει τον ανεφοδιασμό των Παλαιστινίων με τρόφιμα και όπλα για την εθνική αντίσταση.



Το μέτωπο της παγκόσμιας αντιπαράθεσης έχει να κάνει με πολλές χώρες και διαφορετικές γεωπολιτικές συνθήκες αλλά με κύριο επίκεντρο την αντιπαράθεση του Ιράν και του Αμερικανοσιωνισμού.



Το Ιράν που αποτελεί σήμερα την εμπροσθοφυλακή του αντισιωνιστικού μετώπου ανάμεσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της χώρας την λεγόμενη «πράσινη επανάσταση» , μια επιχείρηση ανατροπής του καθεστώτος από φιλελεύθερες δυνάμεις και ομάδες πρώην σκληροπυρηνικών στελεχών του Χομεϊνί.



Αν κάποιος που γνωρίζει τον ρόλο των ΜΜΕ και δεν πιστεύει στην καθεστωτική προπαγάνδα , πληροφορηθεί ότι οι προηγούμενες αναταραχές του καλοκαιριού στην Τεχεράνη χρηματοδοτήθηκαν με 400.000.000 δολλάρια από την κυβέρνηση Ομπάμα , καθώς και την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (κάμερες υψηλής ποιότητας που είχαν μετατραπεί σε «στιλό») των «εξεγερθέντων» από την Βρετανία τότε μπορεί να βγάλει εύκολα συμπεράσματα για το τι πραγματικά συμβαίνει και που οδηγούν οι εξελίξεις.



Και όμως η Τεχεράνη δεν το βάζει κάτω παρόλο που έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πολιτικό μέτωπο και παράλληλα την απειλή του Σιωνιστικού κράτους για βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας. Πριν ελάχιστες ημέρες ο αντισιωνιστής πρόεδρος του Ιράν δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του Συριακού κοινοβουλίου στην Τεχεράνη:




««Το Ιράν και η Συρία έχουν μία κοινή αποστολή, να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη στη βάση της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς και της πίστης στον Θεό»



«Στη σημερινή συγκυρία, ο ρόλος του Ιράν και της Συρίας είναι ιστορικός και γι' αυτό πρέπει να αυξηθεί η διμερής συνεργασία»





Ενώ από την πλευρά του ο Σύριος πρόεδρος δήλωσε ότι:



«το Ιράν και η Συρία θα πρέπει, η μία στο πλευρό της άλλης, να συνεχίσουν να αντιστέκονται και να μάχονται κατά του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού» δίνοντας το μήνυμα στα γεράκια του αμερικανοσιωνισμού ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει αντιθέτως όλα τώρα αρχίζουν.




Οι Ιρανοί και το Ιρανικό καθεστώς ας μην ξεχνάμε ότι αποτελούν τον κύριο αιμοδότη τόσο της αντίστασης στον Λίβανο όσο και στην περιοχή της Παλαιστίνης. Το Ιράν προσπαθώντας να μειώσει την πολιτική πίεση από τις δυνάμεις του Διεθνούς Σιωνισμού προχωράει σε μια κίνηση αντιπερισπασμού εδώ και χρόνια με το να στηρίζει και να εκπαιδεύει τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.








Χρηματοδοτεί εκπαιδεύει και εξοπλίζει μέσω της Χεζμπολάχ τους αντάρτες Χούθι με σκοπό να προκαλέσει ένταση στην επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας που αποτελεί πιστό σύμμαχο του Αμερικανοσιωνισμού και φανατικό εχθρό των Αραβικών αντισιωνιστικών κινημάτων. Στις πρόσφατες επιχειρήσεις στην περιοχή τόσο οι Σαουδαραβικές δυνάμεις όσο και οι ενισχύσεις των επίλεκτων κομάντος που ήρθαν από την Βασιλική φρουρά της Ιορδανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες από τους αντάρτες με συνέπεια να εμπλακεί και σε αυτή την περιοχή μικρή στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ.



Εδώ να σημειώσω κάποια γεγονότα που μου προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση.



Στην χώρα μας σε σχέση με όλα αυτά τα πολεμικά συμβάντα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση ή τα εν λόγω θέματα τυγχάνουν χαμηλής προβολής από τα ελληνικά ΜΜΕ. Με εξαίρεση το θέμα του καραβανιού αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που προβλήθηκε σε κάποια κανάλια , υπάρχει ελάχιστη πληροφόρηση τόσο για τα γεγονότα στη Υεμένη αλλά κυρίως για τα εσωτερικά ζητήματα στο Ιράν.



Όλες οι εφημερίδες που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και στηρίζουν ανθρώπους και ομάδες εξουσίας που έχουν άμεσες ή έμμεσες σχέσεις με τα κόμματα καθώς και με το Ισραήλ ή την εβραϊκή παροικία στην χώρα μας υμνούν την «πράσινη επανάσταση» στο Ιράν ενώ καμιά ουσιαστική αναφορά δεν γίνεται στην άλλη πλευρά.



Έτσι λοιπόν όλα τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια αφιερώνουν ώρες στα «παιδιά του Ιράν» αλλά αποκρύπτουν το γεγονός ότι στις εξεγέρσεις λαμβάνουν μέρος από υποστηρικτές του φιλελευθερισμού μέχρι αναρχικοί , αυτόνομοι , κομμουνιστές με ιδέες τύπου συριζα και άνθρωποι που ζητούν την ανατροπή του αντισιωνιστικού καθεστώτος με στόχο την αναβίωση του καθεστώτος του σάχη.



Την ίδια στιγμή οι διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου του Ιράν και του καθεστώτος από εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες , εργάτες και απλούς ανθρώπους του λαού σε δεκάδες πόλεις και χωριά αποκρύπτεται επιμελώς από τα ΜΜΕ. Παράλληλα γνωστές φυλλάδες όπως η «Ελευθεροτυπία» αφιερώνει καθημερινά άρθρα και ολόκληρες σελίδες τον τελευταίο μήνα για να αποδείξει στους αναγνώστες πόσο «διαβολικό» είναι το καθεστώς και πόσο πολύ καταπιέζονται οι Ιρανοί από τους «ισλαμοφασίστες» όπως γράφουν.



Στα ελληνικά κρατικά και ιδιωτικά κανάλια προβάλλονται επί μέρες τα «επιτεύγματα» και οι «εξεγέρσεις» της αντιπολίτευσης ενώ την ίδια στιγμή οι σημαντικές δηλώσεις μελών της επαναστατικής κυβέρνησης της χώρας ή των «φρουρών της επανάστασης» δεν εμφανίζονται καν στους δέκτες των τηλεοράσεων ή παρουσιάζονται συγκεκριμένα αποσπάσματα.



Τυχαίο ;



Εδώ να σημειώσω ότι από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο Αμερικανοσιωνισμός προσπάθησε να κάμψει το ηθικό και την άμυνα του Ιρανικού λαού με την δημιουργία κυκλωμάτων που διοχέτευαν καθημερινά τεράστιες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης και με κύριο στόχο την επαναστατική νεολαία της χώρας. Παρόλο που αυξήθηκαν οι χρήστες ηρωίνης στις πόλεις και ανάμεσα στα μέλη ευκατάστατων οικογενειών το καθεστώς αντέδρασε άμεσα και έστειλε στην αγχόνη εκατοντάδες εμπόρους αλλά και ντόπιους πράκτορες των Αμερικανών και της ισραηλινής Μοσσάντ. Η προσπάθεια για ανατροπή δεν σταμάτησε εδώ αλλά συνεχίστηκε με προπαγάνδα μέσω του ίντερνετ και την προβολή των αγαθών του «αμερικανικού παραδείσου». Παράλληλα η CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες έδωσαν βάρος στην δημιουργία ομάδων σαμποτέρ που στρατολογήθηκαν από μειονότητες στα νότια της χώρας και προχώρησαν σε επιθέσεις ενάντια στον εθνικό επαναστατικό στρατό.



Όλα αυτά φυσικά και πολλά άλλα γεγονότα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ιράν αποτελεί τον επόμενο κύριο στόχο του Διεθνούς Σιωνισμού και της Αμερικάνικης υπερδύναμης. Πριν επέμβουν οι Αμερικανοί ή οι Ισραηλινοί προσπαθούν να ανατρέψουν με κάθε μέσο την επαναστατική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο τα μέσα προπαγάνδας και κατευθυνόμενες μάζες της αντιπολίτευσης.










Αν «πέσει» το Ιράν θα σταματήσει η ενίσχυση της αντίστασης στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο και τα πράγματα για τους Σιωνιστές θα είναι ακόμα πιο εύκολα για την διεθνή κυριαρχία.



Στην χώρα μας κύριο ρόλο στην προπαγάνδα ενάντια στο Εθνικοεπαναστατικό καθεστώς του Ιράν παίζει το γνωστό αναρχικό site. Συγκεκριμένα φιλοξενούνται ανακοινώσεις ξένων οργανώσεων που στηρίζει και χρηματοδοτεί το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών ή μηνύματα από μαρξιστικές ομάδες που στην πραγματικότητα είναι οργανώσεις σφραγίδες.



Φυσικά την εποχή που εδραιώθηκε το επαναστατικό καθεστώς όσοι συνέχιζαν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ ή άλλων δυνάμεων εκτός Ιράν συνάντησαν τον θάνατο σε εκτελεστικά αποσπάσματα. Οι υπόλοιποι συνεργάστηκαν είτε το ήθελαν είτε όχι μπροστά στις απαιτήσεις του έθνους για ένα ελεύθερο και υπερήφανο Ιράν.




Τίτλος κειμένου σε πασίγνωστο «εναλλακτικό» μέσο πληροφόρησης του αναρχικού χώρου:



«Ζήτω οι Ιρανοί δημοκράτες! Κάτω οι ισλαμοναζήδες !»



Όμως κάποιοι αναγνώστες και «σύντροφοι» του αναρχικού / ακροαριστερού χώρου αρχίζουν να μπερδεύονται και γράφουν παρακάτω στην ίδια συζήτηση:



«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα σύντροφοι , που δεν το έχουμε καλοσκεφτεί ακόμα. Η σύγκρουση στο Ιράν πραγματοποιείται ανάμεσα σε 2 στρατόπεδα: Τους Ισλαμιστές (δεν χρειάζεται καν να αναφέρω γιατί τους απορρίπτουμε πολιτικά) , και τους "Μετριοπαθείς" που υποστηρίζει το παραπάνω άρθρο (που παρεπιπτόντος είναι του tvxs). Οι μετριοπαθείς όμως κατά βάση είναι καπιταλιστές, και μάλιστα της "δεξιάς" πτέρυγας. Έχουμε να διαλέξουμε (αν είναι δόκιμη αυτή η λέξη) ανάμεσα σε 2 συμπληγάδες. Τουλάχιστον ας μην υποστηρίζουμε τυφλά την μια ή την άλλη μεριά , και ας βλέπουμε λίγο κριτικά τα πράγματα»







Φυσικά και δεν μπορούν οι κύριοι αυτοί να κατανοήσουν την επαναστατική φύση και ιδεολογία του Ιρανικού καθεστώτος που αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη του Αντισιωνιστικού Κινήματος τα τελευταία χρόνια.



Με μπροστάρη τον Μεγάλο ηγέτη Αγιατολάχ Χομεϊνί κατάφερε να συντρίψει τα σχέδια των Αμερικανών και Ισραηλινών στην περιοχή και να εγκαθιδρύσει μια Ιρανική Πολιτεία με αξίες και ιδανικά. Είναι το καθεστώς εκείνο που γιγάντωσε το αντισιωνιστικό Κίνημα και ανέτρεψε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ιρανικό καθεστώς είναι φιλικά προσκείμενο στους Εθνικοσοσιαλιστές και είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τις δυνάμεις της Ιρανικής επανάστασης όπως μπορούμε με κάθε τρόπο.



Το επόμενο σχόλιο στο indymedia είναι αυτό που μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε στους αναγνώστες μας ποιοι δημιούργησαν και καθοδηγούν τα «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης της νεοταξικής «αριστεράς».



Γράφει λοιπόν κάποιος:




«Η θέση μας είναι στην αντιπολίτευση ... από kRASS 3:38μμ, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009 ... και στα οδοφράγματα της Τεχεράνης. Η κυβέρνηση των ιρανών νεοναζί απειλεί την ανθρωπότητα και την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Λευτεριά στην Τεχεράνη!»




Ενώ δεν λείπουν και οι «εμφύλιες διαμάχες» με χαρακτηριστική την παρακάτω απάντηση «συντρόφου» προς άλλο «σύντροφο» στον ίδιο «εναλλακτικό» ιστότοπο:




«Δεν σας μενει τιποτα αλλο παρα να ευχεσται την επεμβαση των Αμερικανικου στρατου στο Ιραν , οπως κανατε και με την Γιουγκοσλαβια. Και αυριο στην Υεμενη, στο Σουδαν, στην Κουβα, στην Βενεζουελα, κι οπου αλλου δεν εχει φτασει η << δημοκρατια >> σας και ο << πολιτισμος >> σας. Αντε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ..........»



αμέσως μετά:



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ , ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ:




Απάντηση αναγνώστη του indymedia που αποκαλύπτει ότι:



«έτσι είναι από Μαοϊστής 3:09μμ, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009 Κοίτα φίλε. Προκειμένου να ξεφύγουν από την επιρροή των σοσιαλιμπεριαλιστών φιλοναζί Πούτιν, Αχμαντινεζάν, Μιλόσεβιτς, Κιμ Γιονγκ Ιλ, Φιντέλ Κάστρο κλπ, χίλιες φορές καλύτερα μια μικρή επέμβαση της πολιτισμένης (παρόλες τις αδυναμίες της) Δύσης. Παρά τις κάποιες μικρές παράπλευρες απώλειες, μια τέτοια παρέμβαση θα σημάνει την απεξάρτηση των λαών από την καθυστέρηση, και την πρόσδεσή τους με τις δυνάμεις της προόδου και της ελευθερίας»



Τα σχόλια περιττεύουν …




Η κατάλληλη απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον πρόεδρο Αχμαντινεζάντ:




«Το Ιράν είναι σήμερα 10 φορές δυνατότερο από ότι ήταν πέρυσι και θα σταθεί απέναντί σας [στις δυτικές δυνάμεις] πιο ισχυρό»


«Κι ενώ το Ιράν είναι τώρα μεγάλη δύναμη που δεν μπορεί να ηττηθεί, υπάρχουν σημάδια ότι οι εχθροί του Ιράν παγκοσμίως είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης»





Μέσα στο κλίμα που ενορχηστρώνουν τα τσιράκια του Σιωνισμού και προβάλλουν ακόμα και μια «αναρχική ματιά» του Ιράν όπως γράφουν χαρακτηριστικά , δεν λείπουν οι σύγχρονοι γενίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ.



γράφουν χαρακτηριστικά:



«Πέρσι ήταν οι «εικόνες» από την αιματηρή εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα φέτος είναι οι «εικόνες» από την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του ιρανικού λαού απέναντι σʼ ένα φασίζον, αστυνομοκρατούμενο, θεοκρατικό καθεστώς. Μπορούμε, άραγε, να γιορτάζουμε αμέριμνοι;»«Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή κάθε εξέγερση ενάντια στην καταπίεση είναι δίκαιη (ακόμα κι αν δεν μιλάει τη γλώσσα των ΜΜΕ ή των γεωπολιτικών σεναρίων), η Νεολαία Συνασπισμού εκφράζει την αλληλεγγύη της στις εξεγερμένες/ους.»



Απόσπασμα δελτίου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.



Ο Συριζα των Στρατούλη , Μαργαρίτη και Τσίπρα , στο πλευρό της Ιρανικής αντιπολίτευσης που επιδιώκει άμεσα αποκρατικοποιήσεις , μείωση των επιδομάτων σε αγρότες και εργάτες και ξεπούλημα του Ιράν στους Σιωνιστές και τον Καπιταλισμό.



Το όνειρο τους για το νέο Ιράν δεν έχει να κάνει μόνο με την παλινόρθωση της δημοκρατίας αλλά ονειρεύονται μια μελλοντική Τεχεράνη με φεστιβάλ κάνναβης , ροζ παρελάσεις και ημέρες gay pride , πολυεθνικές και καταστήματα , καταναλωτισμό και πλήρη υποταγή στην μοντέρνα αστική δημοκρατία.



Ευτυχώς είναι παρόντες και άγρυπνοι οι Φρουροί της Επανάστασης για να μην επιτρέψουν τα όνειρα τους να γίνουν μια μέρα πραγματικότητα.



Άξιος ο μισθός σας γενίτσαροι …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.