Συνέντευξη με τους Straightline.




- Σύντροφοι σας ευχαριστώ και εν αρχή θα ήθελα να μου μιλήσετε σχετικά με την μπάντα σας και τις μουσικές σας επιρροές.




Και εμείς ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δίνεις να προβάλλουμε τη μουσική μας δραστηριότητα. Η μπάντα δημιουργήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην Κεντρική Ελλάδα, αρχικά ξεκινήσαμε σαν trio, αλλά το χειμώνα του 2009 βρήκαμε πιο σταθερή σύνθεση με την προσθήκη του Σώτου στα τύμπανα.









Έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις, ενώ στον ένα και πλέον χρόνο από το σχηματισμό μας έχουμε συμμετάσχει σε μια συλλογή και πρόσφατα κυκλοφορήσαμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά.




Οι μουσικές επιρροές ποικίλλουν, γενικά δεν έχουμε αυτό που λέμε "κολλήματα" στο τι θα ακούσουμε, από κλασικό Oi! RAC μέχρι ακραίους μεταλλικούς ήχους, κρατώντας πάντοτε τα καλά στοιχεία από το κάθε είδος και φιλτράροντας συνεχώς ακούσματα και νέες ιδέες.




- Πόσο καιρό και σε ποιο βαθμό δραστηριοποιήστε στον εθνικιστικό χώρο;




Θεωρώ πως είμαστε όσο ενεργοί μπορούμε δεδομένων των προσωπικών ενασχολήσεων του καθενός από εμάς, άλλωστε αν θέλεις και η πολιτικοποίηση του συγκροτήματος αποτελεί μια μορφή έκφρασης και μάλιστα ζωντανής, μέσω της μουσικής.




Πέρα από τη μουσική προσπαθούμε να παράγουμε όσο περισσότερο έργο μπορούμε σε αρκετούς τομείς και εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε συνδέσει την καθημερινότητά μας με την εθνικιστική δραστηριότητα. Ελπίζουμε να συνεχίζουμε να το κάνουμε με την ίδια δύναμη και την ίδια αφοσίωση για όσο καιρό μπορούμε.




- Η μουσική είναι τέχνη. Οι τέχνες μπορούν να συμβάλλουν στην πολιτική; Τι είδους σύνδεση υπάρχει ανάμεσα στη μουσική σας και την πολιτική;




Όπως προανέφερα, η μουσική αποτελεί ελεύθερη έκφραση και είναι θεμιτό να εκφράζει κανείς τα πιστεύω του μέσα από αυτήν.




Βέβαια πάντα υπάρχουν οι ισορροπίες που κατά τη γνώμη μας πρέπει να διατηρούνται, καθώς ειδικά στη χώρα μας η ελληνική μουσική σκηνή που χαρακτηριζόταν από πολιτικοποίηση έχει γίνει κατ' επανάληψη αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους που προσπάθησαν ανεπιτυχώς τελικά να προσεταιριστούν πρόσωπα, συγκροτήματα και καταστάσεις.




Το σωστό και πρέπον κατά τη γνώμη μας είναι να κάνει κανείς αυτό που επιθυμεί, ο βαθμός πολιτικοποίησης του καθενός και ο τρόπος που θα το εκφράσει βαραίνει και εκφράζει τον ίδιο και κατ' επέκταση την εκάστοτε μπάντα. Κατά τα άλλα η πολιτικοποίηση της μουσικής δεν αντιμετωπίζεται από εμάς σαν αναγκαιότητα στο βαθμό μιας ακόμα στρατευμένης έκφραση αλλά σαν τη φυσική θα έλεγα δραστηριότητα ανθρώπων που βγάζουν μέσα από την ψυχή τους αυτά πο τους απασχολούν, είτε αυτό γίνεται με τις νότες, είτε με το στίχο.




Πολλά κομμάτια στο cd μας για παράδειγμα χαρακτηρίζονται από άμεσο πολιτικό στίχο, όπως τα "Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη", "Η Επανάστασή μας", "Freedom", "Αιώνια ζωντανοί", υπάρχουν και άλλα όμως που κινούνται σε ένα πιο έμμεσο πλαίσιο("Πέτα ψηλά", "Time to bleed", "Bring back your life", "Alive" κλπ).




- Κράτος σημαίνει Πατρίδα σκλαβωμένη;




Αναμφίβολα. Το συγκεκριμένο κομμάτι πιστεύω πς αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα, με τη ματιά ενός Εθνικιστή. Το κράτος δρα και λειτουργεί αντεθνικά, αντικοινωνικά και έχει στήσει τους μηχανισμούς του κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργεί ως αρπακτικό, πρόκειται για ένα μόρφωμα που είναι απόλυτα αυταρχικό εναντίον μας, αποφασίζοντας και διατάζοντας τι συμφέρει το ίδιο σε κάθε περίπτωση.




Κόμματα, νόμοι, Σύνταγμα, εκτελεστική εξουσία, πολιτικοί, δημόσιοι φορείς, μοντέλο διακυβέρνησης, οικονομική και κοινωνική ανισορροπία, σωματεία και ΜΚΟ, υπάλληλοι που παίρνουν σύνταξη για να είναι μια ζωή ρουφιάνοι, αργόσχολοι τεμπέληδες, βραδυκίνητες υπηρεσίες, πρόκειται για λίγες από τις παραμέτρους της νοσηρής κατάστασης που ζούμε σήμερα.




Το ελληνικό κράτος λειτουργεί καταπιεστικά, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, και έχει καταστεί παράγοντας αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού.




Η Πατρίδα μας κινδυνεύει από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, ορατούς καιαόρατους και το Κράτος, η Κυβέρνηση και οι 300 εκμεταλλευτές κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Το ελληνικό Έθνος είναι υπνωτισμένο, αντιστάσεις δεν υπάρχουν καθώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο οι φωνές αντίδρασης καταπνίγονται από τους μηχανισμούς του καθεστώτος, όμως ελπίζουμε ότι η σκλάβα ελληνικήκοινωνία θα σηκώσει κάποτε κεφάλι.




Μόνο που δε γνωρίζουμε πόσο αργά μπορεί να είναι τότε για όλους μας.





- Τι άποψη έχετε για την κατάσταση του εθνικιστικού χώρου σήμερα;




Βασικά το μόνο που έχω να παρατηρήσω προς το παρόν είναι ότι ο χώρος σήμερα ζυμώνεται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Αυτό έχει ενδιαφέρον από κάθε άποψη ...




- Τα επόμενα μουσικά σας βήματα;




Προώθηση της δουλειάς μας με όσα μέσα διαθέτουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό (ήδη υπάρχει ένα πολύ καλό δίκτυο διανομής) και από το νέο έτος ίσως κάποια νέα κομμάτια. Φυσικά οι συναυλίες δε σταματούν ποτέ...





- Επαφή με συντρόφους του εξωτερικού έχετε;




Ναι, φυσικά. Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες, πολλοί από αυτούς είναι ενεργοί στο Κίνημα, υπάρχει μάλιστα και στενή συνεργασία με φορείς, κινήσεις, συγκροτήματα, εταιρείες, ακτιβιστικές ομάδες κλπ.





- Τι βήματα οφείλουμε να κάνουμε ώστε να ενδυναμωθεί η υπάρχουσα κινητική του εθνικιστικού τοπίου;





Πιστεύω ότι στο χώρο έχουν να γίνουν πολλές ανακατατάξεις στο μέλλον.




Ας είμαστε παρόντες με όρεξη και διάθεση για ποιοτική δουλειά και όλα θα έρθουν από μόνα τους.




- Πώς μπορούμε να προμηθευτούμε τη δουλειά σας;





Για τους φίλους από Αθήνα, η δουλειά μας διανέμεται από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων "Θούλη", Περικλέους 13, Σύνταγμα.




Για την υπόλοιπη Ελλάδα προς το παρόν ταχυδρομικά.




Για επικοινωνία σας παραθέτω κάποιους συνδέσμους και emails:
















- Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ. Τα τελευταία λόγια δικά σας.




Ευχαριστούμε με τη σειρά μας, ας μείνουμε ειλικρινείς και αληθινοί σε ό,τι κάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.