Ένα τεύχος της ιστορικής επιθεώρησης «Τότε» που αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη.



Πρόσφατα σε επίσημη ιστοσελίδα πολιτικής οργάνωσης* που εμφανίζεται κατά καιρούς ως «εθνικοσοσιαλιστική» και πάντα πριν την συμμετοχή της σε αστικές εκλογικές διαδικασίες ως «εθνικιστική» και «πατριωτική» (με φιλοσυστημικές ακροδεξιές θέσεις) είχε δημοσιευθεί ένα άρθρο σχετικά με τον Κωνσταντίνο Μανιαδάκη.



Στην συνέχεια όπως οφείλαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφερθήκαμε με εκτενή άρθρα ( 1, 2, 3, ) στο ιστορικό αυτό πρόσωπο καθώς και σε άλλες ανάλογες παραπλανητικές ενέργειες της αντιφασιστικής ακροδεξιάς.



Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αντιδράσεις από διαφορετικές πλευρές σε σχέση με τα άρθρα του ιστολογίου μας εκείνη την περίοδο. Ενόχλησε πάρα πολλούς το γεγονός ότι προβάλλαμε το αυτονόητο.



Ότι δηλαδή ο Μανιαδάκης υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος για την δίωξη των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών στις αρχές της δεκαετίας του ‘40.



Ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα υπήρξε συνεργάτης των Άγγλων και στην συνέχεια εκλεγμένος πολιτευτής του μισητού Καραμανλικού μηχανισμού.



Κρίνουμε απαραίτητο σήμερα να επανέλθουμε στο θέμα και να παρουσιάσουμε στους συναγωνιστές και αναγνώστες μας, ένα παλαιότερο περιοδικό με άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία.




Πρόκειται για την μηνιαία ιστορική επιθεώρηση «ΤΟΤΕ» και συγκεκριμένα το τριπλό τεύχος 51 – 53 Σεπτέμβριος / Νοέμβριος του 2008.



Πρόσφατα υπήρξε επανακυκλοφορία του εν λόγω περιοδικού στα πρακτορεία τύπου.







Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται (και κυρίως τους Εθνικοσοσιαλιστές) να προμηθευτούν άμεσα το εν λόγω περιοδικό.



Ο λόγος που τονίζουμε την σημασία της εν λόγω έκδοσης είναι το γεγονός ότι στις 276 σελίδες μπορεί κάποιος να διαβάσει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα άρθρα όπως για παράδειγμα το «Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός και το Τρίτο Ράιχ».



Αυτό όμως που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το βαρυσήμαντο άρθρο του κ. Δημοσθένη Κούκουνα «Η Γερμανική και Ιταλική Προπαγάνδα πριν και κατά την Κατοχή 41 - 44».
Με τον τίτλο αυτό είχε κυκλοφορήσει το 1981 το ομώνυμο βιβλίο ενώ όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας το άρθρο που δημοσιεύεται είναι ο κύριος κορμός της νέας έκδοσης.



Το «φλέγον» σημείο του άρθρου (ολόκληρο το άρθρο είναι συνολικής έκτασης 54 σελίδων!) είναι αυτό όπου ο συγγραφέας αποκαλύπτει τα παρασκήνια της απόπειρας πραξικοπήματος τον Απρίλιο του ’41 εκ μέρους των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών με στόχο την εκδίωξη των Αγγλοσιωνιστών και την συμπαράταξη της χώρας μας στο πλευρό του Άξονος. Μάλιστα σύμφωνα με τα γραφόμενα του κ. Κούκουνα ο ίδιος ο Μανιαδάκης είχε εκμυστηρευθεί στον συγγραφέα λεπτομέρειες σχετικά με την δράση των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών την περίοδο εκείνη.



Στο ίδιο άρθρο περιγράφονται οι ενέργειες του Μανιαδάκη για την απομόνωση και δίωξη της «φιλοναζιστικής» πτέρυγας της 4ης Αυγούστου! Ας μην ξεχνάμε ότι με εντολή του Μανιαδάκη του δεξιού χεριού του Μεταξά, οι περισσότεροι «φιλοναζιστές» διώχθηκαν και κρατήθηκαν στα κτίρια του Συντάγματος Μακρυγιάννη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας «για να μην εκτεθούμε στα μάτια των Συμμάχων» όπως έλεγε ο ίδιος ο Μανιαδάκης.



Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα δεν έλειψαν και τα φρικτά βασανιστήρια εκ μέρους των ακροδεξιών του καθεστώτος ώστε να αποκαλύψουν οι φυλακισμένοι Εθνικοσοσιαλιστές τα ονόματα των «συνωμοτών». Στην συνέχεια ο ίδιος πίεσε την τότε αρχηγία του καθεστώτος να παραπεμφθούν σε στρατοδικείο με απώτερο σκοπό την άμεση εκτέλεση των Εθνικοσοσιαλιστών δια τουφεκισμού κάτι το οποίο όμως δεν επετεύχθη !



Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να διαβάσετε το εν λόγω απόσπασμα.



Είναι η καλύτερη απάντηση εκ μέρους των σκεπτόμενων Εθνικοσοσιαλιστών σε όλους αυτούς τους δαιμόνιους «αρχηγίσκους» που ενώ στην αρχή εμφανίζονται ως φανατικοί «εθνικοσοσιαλιστές» σε εκδηλώσεις του κύκλου τους και επιδεικνύουν περήφανοι το t - shirt με το έμβλημα των ευρωπαϊκών δυνάμεων, αμέσως μετά διαμαρτύρονται στα κανάλια αν κάποιος τους προσφωνήσει ως «φασίστες» (!) ενώ την ίδια στιγμή διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι σέβονται τους νόμους και το σύνταγμα.



Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στο ίδιο άρθρο γίνετε εκτενής αναφορά σε εκατοντάδες πρόσωπα γνωστών και αγνώστων Ελλήνων που στήριξαν την Εθνικοσοσιαλιστική πλευρά και ιδεολογία με φανατισμό πολλοί εκ των οποίων υπήρξαν σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής ζωής την εποχή εκείνη.



Πολύ ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση εντύπων, εκδόσεων, συλλόγων, ομάδων με Εθνικοσοσιαλιστική / Φασιστική κατεύθυνση την περίοδο 1941 - 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.