Βιβλιοπαρουσίαση : «Όπως οι Λύκοι ανάμεσα στα πρόβατα» - «Come Lupi tra le Pecore» η ιστορία και η ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλιστικού Black Metal (edizioni Tsunami)


του Baldur



Βιβλιοπαρουσίαση : «Όπως οι Λύκοι ανάμεσα στα πρόβατα» - «Come Lupi tra le Pecore» η ιστορία και η ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλιστικού Black Metal (edizioni Tsunami)


Ο Ιταλικός εκδοτικός οίκος Tsunami στις αρχές του 2013 επιλέγει να προχωρήσει στην έκδοση ενός βιβλίου που προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, ιδιαίτερες συζητήσεις ανάμεσα στους οπαδούς του «σκληρού» ήχου. 

Υπήρξε κάτι το φυσικό αυτός ο αντίκτυπος αφού δεν είχε να κάνει με την προβολή μιας συνηθισμένης εμπορικής μουσικής αλλά με το NSBM που αποτελεί την κραυγή πολέμου των Εθνικοσοσιαλιστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλο την πολεμική του συστήματος τις έρευνες συλλήψεις και διώξεις, καθώς και την επικοινωνιακή λάσπη γύρω από το εν λόγω μουσικό στρατόπεδο το Εθνικοσοσιαλιστικό Black Metal παραμένει σήμερα ακμαίο και δυνατό στις τάξεις μας. 


Η Ελλάδα μέσω των Εθνικοσοσιαλιστών συναγωνιστών είναι μια από τις χώρες που στο παρελθόν ενίσχυσε σημαντικά την σκηνή αυτή με την δημιουργία συγκροτημάτων ή με την συμμετοχή εκδοτικών προσπαθειών όπως η «Εκδίκηση του Metal», «Heathen Pride», «Wallachian Tyrant», «Dark Imperium», και βοήθησε τα μέγιστα για την διάδοση των Εθνικοσοσιαλιστικών ιδεών. 




Στο εν λόγω βιβλίο μπορεί κάποιος να διαβάσει για τις NSBM μπάντες από Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Αυστραλία, Ιταλία, Σκανδιναβία μέχρι και την Νότια Αμερική. Οι αναφορές στους γνωστούς Burzum, Absurd, Graveland, Der Sturmer, Spear of Longinus, είναι αν μη τι άλλο ένας ακόμη λόγος για τους ιταλομαθείς συντρόφους να το αποκτήσουν. 

Κυκλοφορεί σε κανονική έκδοση και ειδική έκδοση ενώ και οι δυο πωλούνται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το έργο αυτό των 576 σελίδων εκδόθηκε στα γαλλικά (ελπίζουμε σύντομα και στα ελληνικά).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.