Συνέντευξη με την ομάδα ProPatria … «Μάχου υπέρ Πατρίδος» (04.02.2015 Axis Radio)




www.propatriafc.wordpress.com/ propatriafest@hotmail.com


Συναντήσαμε και γνωρίσαμε την ομάδα Propatria για πρώτη φορά στο φεστιβάλ μαχητικών τεχνών που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο. Μετά την πρώτη αυτή μας συνάντηση μας προσκάλεσαν  και σε μια συναυλία που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλειστό κύκλο ατόμων προς τιμήν των δύο νέων μαρτύρων του Εθνικισμού Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Αποδεχόμενοι φυσικά την πρόσκληση με μεγάλη μας ευχαρίστηση βρεθήκαμε και παρακολουθήσαμε μια ακουστική συναυλία μεταξύ νέων εθνικιστών σε ένα λιτό και χωρίς πολλές φανφάρες περιβάλλον στις 2 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την συμπλήρωση ενός έτους από την δολοφονία των 2 νέων εθνικιστών. Στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η εφημερίδα μας για την παρουσίαση και ανάδειξη ομάδων και συλλογικοτήτων πήραμε την απόφαση, να προχωρήσουμε σε μια παρουσίαση - συνέντευξη στον «ΕΚ». 



Θα θέλαμε να πείτε στους αναγνώστες μας που δεν σας ξέρουν τι ακριβώς είναι η ομάδα Propatria 

Η ομάδα Propatria είναι μια ομάδα νέων  εθνικιστών σκοπός μας είναι η διαμόρφωση του υγιούς ατόμου μέσα στην παρηκμασμένη κοινωνία μέσα από την διαφοροποίηση του τρόπου ζωής μας, είμαστε ριζοσπάστες εθνικιστές και ο τρόπος ζωής μας πρέπει να είναι ο ανάλογος, θέλουμε εμείς να είμαστε τα πρότυπα των γύρω μας και μέσα από τις πράξεις και τον λόγο μας  να δίνουμε το παράδειγμα. Πιστεύουμε ότι ο εθνικισμός δεν είναι αποσπασματικές στιγμές μέσα σε αφιλόξενες αίθουσες, αλλά μια ζώσα καθημερινή βιωματική εμπειρία. Ο Εθνικιστής δεν ντρέπεται για αυτό που πιστεύει και για αυτό που είναι. Είναι περήφανος και το υπερασπίζεται. Όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω, είναι η ομάδα μας και μέσα από την μάθηση και την άθληση προσπαθούμε να χτίσουμε τους εαυτούς μας και ύστερα την κοινωνία που ονειρευόμαστε. Και ας μην ξεχνάμε εμείς είμαστε οι φορείς των Ιδεών μας και κανείς άλλος. Δεν περιμένουμε από άλλους να πράξουν αυτό που εμείς θέλουμε. 



Tι σημαίνει «Propatria»; 

Είναι μια σύνθετη λατινική λέξη η οποία προέρχεται από την σύζευξη δύο λέξεων του Pro και του Patria. Η απόδοση του πρώτου λατινικού συνθετικού  Pro στα ελληνικά είναι Υπέρ και του δευτέρου Patria είναι Πατρίδα. Και η λέξη Propatria είναι σημαίνει ακριβώς αυτό Yπέρ της Πατρίδας....

Που μπορούμε να σας βρει κάποιος που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτό που κάνετε, υπάρχει κάποιο site; 

Δυστυχώς αλλά και ευτυχώς για εμάς, δεν είναι εύκολα να μας βρει κάποιος διαδικτυακά το μοναδικό στοιχείο ηλεκτρονικής επικοινωνίας μαζί μας είναι το propatriafest@hotmail.com το οποίο είναι το email της διοργανώσης μαχητικών τεχνών propatria fest που πραγματοποιήσαμε στις 12 Οκτωβρίου και σκοπεύουμε να την επαναλάβουμε. Είναι συνειδητή η επιλογή μας αυτή, να μην διατηρούμε κάποιο blog ή site την στιγμή που διάφοροι/ες έχουν σαν αυτοσκοπό της ύπαρξης τους, πολιτικής ή μη την διατήρηση ενός Blog. Για εμάς μετράει η επαφή δια ζώσης. Για τους πολλούς δεν υπάρχουμε επειδή δεν έχουμε διαδικτυακή παρουσία, όμως για αυτούς που ξέρουν και συμμετέχουν η ομάδα propatria είναι μέρος της καθημερινότητας τους. Ακόμα πιστεύουμε ότι για να βρεις και να αποκτήσεις κάτι πρέπει να παιδευτείς και λίγο ,έχουμε συνηθίσει στο να τα παίρνουμε όλα άκοπα και αυτό κάνει κακό. Προσωπικά πιστεύω ότι εάν κάποιος θέλει πραγματικά να έρθει σε επαφή μαζί μας, θα βρει τον τρόπο, όπως και εσείς μας βρήκατε άλλωστε. 

Ποια η σχέση σας με το περιοδικό Patria; 

Το περιοδικό Patria με την ομάδα μας δεν είναι το ίδιο πράγμα, έχουμε αρκετές επαφές  και ατομικά αλλά και σαν ομάδα, ξεκινάμε όμως από διαφορετικές αφετηρίες έχοντας όμως τον ίδιο στόχο, την επικράτηση των ιδεών μας στην κοινωνία. Μερικοί από εμάς που συμμετέχουμε στην ομάδα propatria έχουμε αρθρογραφήσει κατά περιόδους και στο περιοδικό Patria. Γενικά υπάρχουν μεταξύ μας επαφές, αλλά δεν  ταυτίζονται τα δύο αυτά εγχειρήματα μεταξύ τους, το ένα είναι περιοδικό και εμείς αθλητική ομάδα.  Δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους Δημήτρη Παπαγεωργίου και  Θάνο Γκουρνέλο για την βοήθεια τους και την υποστήριξη που μας προσέφεραν στην διοργάνωση  του φεστιβάλ. Ακόμα να σημειώσω ότι στο τεύχος 42 του περιοδικού Patria θα βρείτε εκτενή παρουσίαση του 1ου φεστιβάλ μαχητικών τεχνών ...

Έχετε επαφές με άλλες ομάδες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; 

Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ερώτηση  σας, έχουμε επαφές από Ελλάδα με το περιοδικό Πάτρια, το ηλεκτρονικό περιοδικό Ιδεάπολις και τον κύκλο Ιδεάπολις με διάφορους εθνικιστές από την Εθνική Δράση Ηλείας και την Ελληνική Δράση Καλαμάτας  και από εξωτερικό κυρίως με αθλητικές ομάδες όπως οι Sigurd στην Αγγλία, Greifvogel  Wear στην Γερμανία, Pride Fc στην Γαλλία, White Rex - Wotan Jugend Ρωσία, Hard Wolf στην Ισπανία και Casa Pound, Zenit στην Ιταλία. Γενικά υπάρχουν αρκετές επαφές σε όλη την Ευρώπη. 

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε, υπάρχει κάτι που να θέλατε να πείτε στου αναγνώστες του Ελεύθερου Κόσμου πριν τελειώσουμε; 

Ευχαριστούμε πολύ και εμείς από μέρους μας για το ενδιαφέρον σας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας για την επανακυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας του Ελεύθερου Κόσμου. Ας μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν θα πραγματοποιήσει αυτό που θέλουμε εμείς, μόνο με πίστη και σοβαρότητα μπορούμε να τα καταφέρουμε ...

2 σχόλια:

  1. χαιρετω το πολυ ενδιαφερον μπλογκ σας και ευχαριστουμε για την αναδημοσιευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Συναγωνιστές!

    Αν ο Εθνικοσοσιαλισμός, ή, αν θέλουμε, ο Εθνοκοινωνισμός, ήταν ένα …Tattoo-Festival τότε αυτό το βίντεο θα ήταν ιδανικό και ουδέποτε θα είχε διοργανωθεί η έκθεση “Entartete Kunst”.

    Επειδή, όμως και η έκθεση διοργανώθηκε και ο Arno Breker άλλο πρότυπο μας έδειξε και η δερματοστιξία υπήρξε, κυρίως, ξένη αισθητική (οπότε το «υπέρ Πατρίδος» ακυρώνεται), όπως το «υπέρ Πατρίδος» ακυρώνεται και με τη βαρβαρόγλωσση εισαγωγή του βίντεο (γιατί, άραγε, τα Ελληνικά πέφτουν βαριά;) και, εν τέλει, το μαχητικό πρότυπο δεν περιορίζεται σε υπερκινητική χορογραφία τη συνοδεία θορυβοποιών ήχων, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι το συγκεκριμένο βίντεο θα μπορούσε να «παίξει» σε μια λονδρέζικη -συνοικιακή- παμπ αλλά όχι στην Ελληνική συνείδηση οιουδήποτε, σοβαρώς, ασχολούμενου με τις Πολεμικές Τέχνες.

    Λυπάμαι ιδιαιτέρως για μια, τέτοιας ποιότητος, παρουσίαση των «πολεμικών τεχνών» όπου μια νεοεποχήτικη βιαιότητα και τρομολαγνεία προβάλλεται ως υπόδειγμα και η απουσία αισθητικής αλλά, κυρίως, Ήθους αμαυρώνει κάθε αγαθή πρόθεση. Κυρίως, λυπάμαι για τα φλουταρισμένα πρόσωπα της φωτογραφίας που επιβεβαιώνουν τον Ezra Pound : «Όταν κάποιος δε μάχεται για τις Ιδέες του ή δεν αξίζουν οι Ιδέες του ή ο ίδιος!»

    Κρίμα για την απώλεια μιας καλών προθέσεων πραοσπαθείας στο τέλμα ενός συρμώδους χρυσαυγιτισμού με σύντομη ημερομηνία λήξεως και αμέτρητα συντρίμμια Πολιτισμού ξωπίσω του!

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
    Τ. 6977764737

    ΥΓ: Προς δική σας ωφέλεια, παρακαλώ, μελετήστε το «πως» μία Ευρωπαϊκή σύγχρονη Σχολή Πολεμικών Τεχνών (Οπλασκίας) παρουσιάζει το έργο της, με τι «εικόνα» και τι μουσική, ώστε να προσδώσει το κλίμα και τη δράση μέσα σε πλαίσιο πολεμοτεχνικού Πολιτισμού και όχι βαλκανοταλιμπανικής συνοικίας λουμπενάριων…
    https://youtu.be/ohmLaZHStmI
    https://youtu.be/oyjN904WCQc
    https://youtu.be/38sVdx7nzhQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.