Αρχές που πρέπει να διδάξουμε στις κόρες μας.



Μετάφραση: Εκάτη

Δίδαξε στην κόρη σου πως να εκφράζει τα συναισθήματα της και όχι να τα «πνίγει» ή να προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτά.

Δίδαξε στην κόρη σου να δουλεύει με όσα διαθέτει και να αγαπάει όσα διαθέτει. Ψηλή ή κοντή, εύσωμη ή αδύνατη η κόρη σου είναι όμορφη τόσο μέσα όσο και έξω.  Βεβαιώσου ότι της τα λες συνέχεια και βεβαιώσου ότι εκείνη τα πιστεύει.

Δίδαξε στην κόρη σου να αγαπάει και να σέβεται τον εαυτό της και να απαιτεί σεβασμό από όσους την πλαισιώνουν. Σε μερικές στιγμές μπορεί να είναι μόνη αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι η εναλλακτική κανενός.

Δίδαξε στην κόρη σου να εκτιμάει τόσο τον εαυτό της ώστε να είναι σε θέση να τον υπερασπιστεί. Σωματικά και λεκτικά.

Δίδαξε στην κόρη σου να είναι δυνατή και να έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες  της και να μη φοβάται την πιθανή αποτυχία. Επίσης, μάθε της ότι κάποιες φορές θα αποτύχει αλλά δεν πρέπει να επιτρέψει τον φόβο να την αποτρέψει  από το να δοκιμάσει κάτι.

Δίδαξε στην κόρη σου πως έχει το δικαίωμα και να θυμώσει και να φωνάξει. Να σιγουρευτείς πως γνωρίζει ότι τα κορίτσια μπορούν και θυμώνουν, έχουν άποψη και αν χρειαστεί μπορούν να «πετάξουν από το παράθυρο» όλες εκείνες τις συμβουλές για γυναικεία συμπεριφορά.

Δίδαξε στην κόρη σου να μη στέλνει είτε σε μήνυμα είτε μέσω email γυμνές της φωτογραφίες ΠΟΤΕ και σε κανέναν.

Δίδαξε στην κόρη σου να μην πάρει ποτέ το αγόρι της καλύτερης της φίλης.  Είναι μια πολύ άσχημη κίνηση.  Να της μάθεις πως τα αγόρια έρχονται και φεύγουν αλλά οι φίλες μένουν για πάντα.

Δίδαξε στην κόρη σου πως όταν έχει  το εσώρουχο της και τα μισά οπίσθια της έξω από το τζιν δεν προσελκύει κανέναν και απλά φαίνεται φτηνή και πόρνη.

Δίδαξε στην κόρη σου πως είναι καλύτερο να είναι ένα έξυπνο κορίτσι  παρά ένα κορίτσι με συμπεριφορά γύναιου. Τα έξυπνα κορίτσια τα θυμούνται για ένα μεγαλύτερο διάστημα στην ζωή από ότι τα γύναια.

Δίδαξε στην κόρη σου να μείνει μακριά  από τα «νεανικά» περιοδικά. Ασκείται πολύ πίεση στα σημερινά κορίτσια να φαίνονται «καυτά» ή όμορφα και αυτό είναι αηδιαστικό.

Δίδαξε στην κόρη σου να της μάθεις να γελά και να πειράζει τον εαυτό της και να έχει την αίσθηση του χιούμορ.

Δίδαξε στην κόρη σου πως όταν συναναστρέφεται με  τα κορίτσια που θέλουν να γίνουν «βασίλισσες» ή θέλουν να γίνουν κάτι και έχουν απρεπή συμπεριφορά απλά χάνει τον χρόνο της και πρέπει να αρκεστεί σε μια ή δυο καλές φίλες.

Δίδαξε στην κόρη σου πως ότι δύσκολο μας συμβαίνει στην ζωή μας, μας βοηθάει να μάθουμε από αυτό. Μην το αφήσεις να σε πικράνει. Υπάρχουν μαθήματα που πρέπει όλοι να μάθουμε και κυρίως τα μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Δίδαξε στην κόρη σου να γνωρίζει την διαφορά μεταξύ του πόθου και του έρωτα και  όχι να συνάπτει πρόσκαιρες σχέσεις με τον πρώτο άντρα που την κολακεύει και της δείχνει προσοχή.


2 σχόλια:

  1. Eύγε για το επίκαιρο "μήνυμα" αναγκαιότητος αναθεωρήσεως πολλών λησμονημένων, πλην βασικών και απαρεγκλίτων κανόνων βίου.

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
    τ. 6977764737

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/5/15 12:18 μ.μ.

    Μπραβο αρκετα καλο Bill Deme

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.