Εβραϊκό Μνημείο Καβάλας: Η υποκρισία του τοπικού συμβουλίου και των τοπικών ΜΜΕ.




Εισήγηση θα παρουσιάσει αύριο στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας το τοπικό συμβούλιο, με την οποία ζητά την κανονική ανέγερση του εβραϊκού μνημείου στην πόλη η οποία είχε αναβληθεί δημιουργώντας διεθνές θέμα. Η εισήγηση κάνει λόγο για ”παγκόσμιο μήνυμα” κατά των θυμάτων του ”παράλογου μίσους”, τη στιγμή που κανένας εκπρόσωπος του ελληνικού εβραϊσμού δεν έχει καταδικάσει τα φρικτά εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης, καταδεικνύοντας έτσι την υποκρισία του συμβουλίου αλλά και των τοπικών ΜΜΕ, τα οποία σφυρίζουν αδιάφορα.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση αναφέρει τα εξής:

”Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με την με αριθ. 601/20η/30-8-2004 απόφασή του ενέκρινε την τοποθέτηση μνημείου για τους 1484 Έλληνες Εβραίους της Καβάλας που συγκεντρώθηκαν από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής το βράδυ της 3ης προς 4η Μαρτίου 1943 και οδηγήθηκαν στος τρατόπεδο θανάτου της Τρεμπλίνκα, όπου και θανατώθηκαν. Με την τοποθέτηση του μνημείου, η πόλη της Καβάλας θυμάται τα παιδιά της που χάθηκαν στο παράλογο φυλετικό μίσος και στέλνει το μήνυμα πως δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλονπαρόμοια φαινόμενα. Το παγκόσμιο αυτό μήνυμα έχει στην Καβάλα ιδιαίτερο βάρος καθώς ο λαός της Καβάλας γνωρίζει και από ιδία πείρα τι σημαίνει γενοκτονία και εκτοπισμοί. Εισηγούμαστε: 1.την ανάκληση του με αριθμό 2 σκέλους της με αριθ. 601/20ης/30-08-2004 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, και 2.την λήψη νέας απόφασης για την τοποθέτηση του μνημείου δωρεάς του πρώην προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής της Ισραηλιτικής Κοινότητας Καβάλας κ. Βενουζίου. Το μνημείο είναι κόλουρος κώνος από μαύρο γρανίτη στον οποίο εγχάρακτο στην εμπρόσθια όψη είναιστο άνω τμήμα απόσπασμα από Δευτερονόμιο (Π. Διαθήκη) στο κέντρο το Άστρο του Δαυίδ εντός στεφάνου και στο κάτω τμήμα κείμενο που μνημονεύει τους 1.484 Εβραίους. Η προτεινόμενη θέση είναι στο πεζοδρόμιο της οδού Ερ. Σταυρού στη γωνία με την οδό Μητροπόλεως σχετίζεται με τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου. Συγκεκριμένα στη θέση των παρακείμενων οικοδομών υπήρχαν οι καπναποθήκες της εταιρίας Commercial & Co, όπου φυλακίστηκαν οι Εβραίοι της Καβάλας πριν τον εκτοπισμό τους. Παρακαλώ για την έγκριση σας. Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ”



Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το ”παγκόσμιο μήνυμα” μη ανοχής στέλνεται προφανώς σε όλα τα μέρη του κόσμου εκτός από το Ισραήλ, καθώς οποιαδήποτε αναφορά κάποιου σε αυτό εκλαμβάνεται από τους τοπικούς άρχοντες αλλά και από τους ίδιους τους έλληνες εβραίους ως ”αντισημιτισμός”. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι έλληνες εβραίοι που ζητούν δικαίωση των θυμάτων τους, χαρακτηρίζουν ”ψευτοπαλαιστίνιους” ή ”ψευδεστίνιους” τους 2.100 αμάχους που σφαγιάστηκαν πέρσι στη Γάζα από την επιχείρηση ”Protective Edge” του Ισραήλ, ανάμεσα στους οποίους και πάνω από 500 παιδιά.


Ο Χατζηνικολάου προωθεί τους μύθους των Σιωνιστών 
μέσω της εφημερίδας "Αγορά". 
Για όσους αντέχουν την αλήθεια 
ας διαβάσουν τον σύνδεσμο εδώ ...

Ο ραββίνος Μαρδοχάι Φριζής αποκαλεί τα θύματα της Γάζας ”ψευτοπαλαιστίνιους” και επιτίθεται σε όποιον τους υποστηρίζει: Για τους τοπικούς άρχοντες και το δήμο, τα γεγονότα στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή δεν σχετίζονται με την ανέγερση του μνημείου καθώς και με το ποιός το χρηματοδοτεί και ποιόν εκπροσωπεί. Με την ίδια λογική, η περσινή επίθεση στη Γάζα δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με το παγκόσμιο μποϋκοτάζ Ισραηλινών προϊόντων, έτσι δεν είναι; Μα ναι, όλοι απορούσαμε άλλωστε γιατί γίνεται αυτό το μποϋκοτάζ ταυτόχρονα με τον Ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολεία των Ηνωμένων Εθνών. 

Ακόμη κι έτσι, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο γιατί τέσσερα άτομα από το Ισραήλ εμφανίστηκαν στην Καβάλα κουνώντας Ισραηλινές σημαίες στην ‘σιωπηρή διαμαρτυρία’ που έγινε έξω από το δημαρχείο. Η απάντηση, είναι ότι δεν εκπροσωπούσαν τους Καβαλιώτες, αλλά το Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, κρατώντας την σημαία που ήταν, και είναι, ένας εφιάλτης για χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη. 


για την συνέχεια στον σύνδεσμο εδώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.